Daten online Datingtips

Wat een man moet weten voorafgaand aan een Tinderdate (3)

appen , bericht, date , dating app , datingapp , foto , hard to get, Inge ,na afloop van date, omschrijving, opening , Plekk , profielfoto , profieltekst , reactie, smileys , tekstje, tinderdate , Wat een man moet weten , whatsapp
Geschreven door Inge

Heb je deel 1 en 2 nog niet gelezen? Doe dat dan hier en hier!

De date

En dan nu de date zelf. Wij willen graag dat jij als eerste vraagt om te daten/ergens een drankje te doen. Doe dit niet te snel, we willen iemand eerst een paar dagen via de app leren kennen om te weten wie we voor ons hebben. Een “In real life leer ik iemand beter kennen, ik houd niet zo van eerst uren Whatsappen” vinden wij eigenlijk vervelend. We willen namelijk voorkomen dat we weer een date hebben waar we onze energie in steken, maar die achteraf niet de moeite waard blijkt te zijn.

Waar spreken we af?

Als eerste date willen we graag in het openbaar afspreken. Tenzij onze intentie niet serieus is, dan vragen wij of je bij ons thuis een filmpje wilt komen kijken. Wel serieus: een strandwandeling of een terrasje, die doen het altijd goed. Liever geen bioscoop, want dan kunnen we niet met elkaar praten.

Wie betaalt de rekening?

Aan het einde van de date gaan wij er stiekem vanuit dat jij de rekening vraagt en betaalt. Maar toch voelt dit voor ons ook ongemakkelijk, omdat we niet weten of jij er hetzelfde over denkt. Neem dus zelf het initiatief tot het vragen van de rekening en zeg dan: “Ik trakteer”. Als je dit niet doet, komen wij met de “50/50?” vraag, daar voelen we ons dan toe verplicht. Stiekem willen wij dat je dat afwijst. Dan vragen we: “Zeker?” en willen we een bevestiging.

Als wij het initiatief moeten nemen voor de rekening en voorstellen die 50/50 te betalen, vinden we je niet leuk. Tegelijkertijd voelen we ons schuldig om jou dan de hele rekening te laten betalen, omdat we nu al weten dat er toch geen tweede date komt.

Wel of geen seks tijdens de eerste date?

En dan komt de hamvraag: hebben we seks op die eerste date? Dat ligt aan de situatie. Het is handig om te weten dat vrouwen na de eerste date bezorgd zijn of jij ze wel leuk vindt. Om te voorkomen dat wij teleurgesteld raken hebben we dan ook meestal geen seks tijdens de eerste date. Tenzij wij er 100% zeker van zijn dat het goed zit en we je nog een keer gaan zien.

Breng je me thuis?

Als de date is afgelopen vinden wij het fijn als je met ons mee naar huis rijdt, zodat we niet alleen hoeven te fietsen. We zeggen “Nee, is niet nodig”. En dat klopt, we kunnen het prima zelf. Maar dat houd niet in dat wij het niet waarderen. Integendeel, het laat zien dat je een gentleman bent.

We vinden het stiekem leuk als je zegt “Tot de volgende keer” of vraagt: “Zie ik je nog eens?” Want dan weten we dat het goed zit.

Direct na de date

Stuur nog voordat je date thuis aangekomen bent een berichtje met: “Laat even weten als je veilig aangekomen bent (smiley: kusje/hartje)”. En ook: “Het was leuk (smiley: kusje/hartje)”.

Al we na onze date niks van je horen worden we onzeker. Een reactie MOET uiterlijk binnen een uur komen als je interesse hebt. Heb je dit niet, zeg dan gewoon dat je geen klik voelde. Dat is beter dan dat wij nog dagen energie in je steken en dan teleurgesteld worden omdat je niet terug appt.

Wat zeg je als je me leuk vindt?

En dan. Als je haar leuk vind… Zeg dan niet dat je nog niet toe bent aan een relatie! Dat interpreteren wij als: hij wil niet aan iemand vastzitten. Of: hij wil met nog vijf andere meiden seksen. Of: hij wil alleen seks met me en meer niet.

Eigenlijk is het zo dat mannen het woordje relatie benauwend vinden en vrouwen dit juist belangrijk vinden. Zeg dus liever: “Ik vind je leuk en date graag verder, wie weet dat het ooit wat wordt in de toekomst. Je slaat het benauwende af door de woorden toekomst en wie weet en geeft ons het idee dat je wel serieus bent. Zo verbloem je je bindingsangst. Want dat is het immers bijna altijd…

Volgende week het laatste deel, deel 4. Over de do’s & don’ts tijdens het daten en overige tips. Wat een man moet weten Wat een man moet weten Wat een man moet weten Wat een man moet weten

 

Over de auteur

Inge

Hallo! Ik ben Inge, 28 jaar en ben sinds een jaar weer single na een relatie van bijna 10 jaar.
Het alleen zijn is weer even wennen, ik vind het helemaal niks. Maar ik heb wel mijn “nieuwe zelf” ontplooit, ik ben 15 kilo afgevallen en ben een losser, relaxter persoon geworden.
Nu ik meer straal en een mooier figuur heb merk ik dat ik op de verschillende datingapps in de smaak val. En dat doet me goed. Door die ruim 350 matches ben ik vrij selectief geworden met wie ik date en met wie niet. En dat is maar goed ook, want je moest een weten wat voor freaks ik onderhand al hebt ontmoet…

Schrijf een reactie

X