Overig

Daten of tijd voor jezelf?

beren op de weg ,dagelijkse gewoontes , doelen, fysiek sterk , geestelijk sterke mensen, levensdoelen, levenswaarden , mentaal sterk , mentaal sterke mensen ,mentale kracht, negatieve gedachtes , obstakels , ongemak
Geschreven door Lieve

Wanneer is het juiste moment om te gaan daten? Ik realiseer me achteraf dat ik langer de tijd nodig had om ‘los te komen’ van mijn relatie dan ik dacht. Ondanks dat ik degene was die de keuze maakte om alleen verder te gaan. 

Juist als je jaren samen bent geweest lijken al die anderen ineens precies degene te zijn die jij zoekt of bezitten zij de eigenschappen die je miste bij je ex. Kies je dan stiekem niet de gemakkelijkste weg? 

Nu ik bijna twee jaar vrijgezel ben kan ik voor mezelf stellen dat ik deze tijd voor mezelf nodig had. Weliswaar geen twee jaar, maar ook dat kun je niet forceren. Verliefd worden overkomt je. Misschien duurt het nog wel twee jaar, wie zal het zeggen?

Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat het me meer voordelen heeft opgeleverd door tijd voor mezelf te nemen. Zo ben ik mezelf echt tegengekomen, heb ik dingen gedaan die ik anders nooit had gedurfd en kan ik volledig vertrouwen op mezelf. 

Daarnaast ben ik erg creatief geworden sinds ik vrijgezel ben. Als ik krap bij kas zit plan ik gewoon een etentje met een Tinder date (grapje) en ik heb aandelen in een winstgevend bedrijf gestopt om weer een volgende bruiloft of babyborrel te kunnen financieren. Als mijn oudtante aangeeft dat ze op deze leeftijd al láng getrouwd was en kinderen had, schenk ik gewoon een extra borrel in en als ik geen zin heb om de deur uit te gaan lig ik gerust de hele zondag in m’n trainingsbroek op de bank zonder dat iemand zegt ‘zou je dat wel doen?’.

Hoe dan ook, het eeuwige cirkeltje is weer rond. Vrijgezel zijn of een relatie hebben kent voor- en nadelen. Maar dat iedereen op zichzelf moet leren vertrouwen en zich niet moet verliezen in een ander is voor mij een feit. Maar dat je elkaar enorm kunt aanvullen heb ik ook gemerkt. 

En met deze wijze woorden doe ik het licht uit. Niet op een feestje dit keer, maar keurig thuis. Morgen weer een nieuwe dag. Wie weet belt mijn droomman morgen aan. Zou zonde zijn als ik dan nog lig te slapen. 

Lees ook of je klaar bent voor een relatie

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X