Reizen

11 dagen Spaans geluk!

single zijn reizen
Geschreven door Frances

Begin van dit jaar had ik mezelf twee doelen gesteld voor 2015. Het eerste goede voornemen was meelopen met de ¼ marathon van Rotterdam en wel in een ambitieuze tijd van 55 minuten. Zondag 12 april mocht ik het waarmaken. Fier en vitaal bereikte ik de eindstreep in een tijd waar ik me niet voor hoef te schamen: 1:01:22. Nu was dit natuurlijk niet mijn beoogde PR, maar het mag de pret niet drukken. Mijn eerste doel heb ik zegevierend behaald.

“Naarmate de heenreis vordert, vraag ik me af waarom ik dit ook alweer doe?”
Opdit moment sta ik aan de vooravond van mijn volgende bestemming: alleen op vakantie. Eerlijkheidshalve was dit niet alleen een goed voornemen, het was deels ook pure noodzaak. Want als vrijgezellige dertiger brokkelt je aanbod aan reisgenootjes met de jaren af. De vriendinnen met wie ik voorheen jaarlijks backpackend de wereld verkende, delen hun rugzak inmiddels met hun liefhebbende partner (en kroost).

Voorveel mensen is alleen reizen geen big issue. Wie heeft er niet een sabbatical in Australië of Nieuw-Zeeland in zijn reisportfolio? Maar voor mij liggen de zaken anders. Als het gaat om buitenlandse avonturen, beleef ik die het liefst samen. Niet alleen omdat het nu eenmaal gezelliger is om samen een verrukkelijke curry te eten op een plastic stoel tussen de locals of aan een wijntje te nippen op een goddelijk eiland. Wanneer je vol bewondering kijkt naar een Oerang-oetan die door het tropische bladerdak zwaait of als je probeert een mysterieuze Nazca-lijn te ontrafelen, is dit gewoon veel leuker en interessanter om samen te doen. Je filosofeert, leert en lacht met elkaar. Ik vind het buitengewoon magisch wat een ander kan toevoegen aan jouw beleving van een land, de natuur en cultuur.

alleen op reisDuswat te doen met mijn vakantiedagen in 2015? “Heb je zin in nieuwe, te gekke ervaringen? Wil je meer leven vanuit je lijf en minder vanuit je hoofd? Wil je vol in verbinding zijn met je omgeving? En wil je elke dag genieten van zon en natuur?” Deze en meer vragen werden mij gesteld op de website van 7 Days Of Happiness, een unieke, 7-daagse retraite op het bijzondere eiland Ibiza . Ik antwoordde alle vragen volmondig ‘JA’ en verdiepte mij steeds meer in deze “heerlijke week vol inspiratie, groei, ontwikkeling, reflectie, verbinding, magie, vrijheid, lol en keihard genieten”. Het klonk mij allemaal als muziek in de oren en dus vertrekt mijn vliegtuig morgen naar het zonovergoten Spaanse eiland. Straks mag ik 7 dagen lang opstaan met yoga, kom ik meer in verbinding met mezelf en anderen via leerrijke workshops en mag ik me laten onderdompelen in betoverende verhalen, muziek en Bourgondisch eten. En dit allemaal in een fijn en warm gezelschap van zo’n vijftien mensen. Wat een droom!

Maartoen ik eenmaal had geboekt, knaagde er toch nog iets. Er ontbrak nog één klein onderdeel aan dit fantastische avontuur: ik ga nog steeds niet echt alleen op vakantie. En hoewel het bovenstaande avontuur mij ongetwijfeld genoeg uitdaging en vertier zal brengen, wordt mijn doel dan net niet voor de volle 100% gehaald. Hoe kan ik dit tekort aanvullen? Zal ik er nog een paar dagen achteraan plakken in mijn uppie? Maar waar moet ik dan overnachten? Ik moet er toch niet aan denken dat ik me eenzaam ga opsluiten in een hotelkamer en mijn dagen laat verstrijken met kansloze satelliettelevisie…

alleen op reisEengoed vriendinnetje wees me al snel op de andere mogelijkheden van Ibiza: ‘Jij moet lekker kamperen op een hippie camping!’. Een korte zoektocht bracht me bij een geweldig kampeerverblijf: “A meeting point for travellers from around the world of all ages and from different cultures which form a large family. Here you can recharge your batteries, forget the world, forget your identity to connect with nature and energies; time stops, start enjoying the present moment under a pine looking over the sea.” Kan het nog aantrekkelijker? Dat lijkt me niet! Hier moeten we deel van uitmaken. Na de magische retraite wacht er dus een schattige minicaravan op een ideale camping aan het strand. En het mooie is, elke caravan heeft een eigen tuintje. Dat maakt het bijna onmogelijk om niet met andere campinggangers in contact te komen. Ik hoef dus niet bang te zijn voor die eenzame opsluiting.

Stiekemvind ik het nog steeds wel spannend. Naarmate de heenreis vordert, vraag ik me af waarom ik dit ook alweer doe? Waarom altijd weer iets nieuws, waarom toch altijd weer die spanning en onzekerheid opzoeken? Een gevoel dat ik herken in mijn werk. Als redacteur en actrice begeef ik mij regelmatig op onbekend terrein, ontmoet ik nieuwe mensen en mag ik creatieve concepten bedenken. Het gaat eigenlijk altijd goed en toch denk ik steeds weer dat ik de volgende keer door de mand ga vallen. Maar hoe eng ik het ook vind, na iedere nieuwe ervaring voel ik me altijd trots en blij. Het geeft me het gevoel dat ik midden in het leven sta. En als vrijgezel zijn mijn mogelijkheden eindeloos. Ik heb alle tijd en nul verantwoordelijkheden. Vol goede moed en met een vleugje gepaste spanning pak ik mijn koffer.

Tot over twee weken!

Over de auteur

Frances

Ik ben 34 jaar, woon in Rotterdam en werk in Utrecht als projectmanager. Daarnaast doe ik regelmatig acteerwerk, veelal op toneel, maar ook binnen verschillende organisaties.

Single zijn is voor mij een way of living. Ik geniet met volle teugen van de volledige vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Om niet te hoeven nadenken of ik iets wel of niet moet doen (althans, dit hoef ik niet te laten afhangen van iemand anders ;). Doordat ik veel dingen alleen doe en keuzes alleen maak, heb ik veel van mijzelf geleerd in de afgelopen jaren. Ik voel me daardoor heel sterk en zit lekker in mijn lijf!

De keerzijde van deze medaille is natuurlijk wel, dat ik zogenaamd niemand nodig heb. 'Hoe langer je vrijgezel bent, hoe langer je het blijft', heb ik ondervonden. Dat uit zich bijvoorbeeld in mijn datingactiviteiten. Ik schuif regelmatig met iemand aan de bar en heb dan een heel leuke en gezellige avond. Maar als ik er verder geen vonk bij voel, blijft het bij die avond. Ik hoef niet koste wat kost een relatie te hebben. Dus als het er niet is, gaan we vrolijk verder!

Ik schrijf hier graag over de situaties die ik meemaak als vrijgezel en hoop dat ik lezers kan inspireren. Tegelijkertijd lees ik ook heel graag hoe andere bloggende singles in het leven staan en hoe zij met bepaalde ontberingen omgaan ;)

9 reacties

Schrijf een reactie

X