Alleen leven Reizen

Op singlereis, groepsreis of alleen op reis?

alleen op reis, groepsreis, singlereis, vakantie, Plekk, dating app, datingapp, reizen, alleen op vakantie
Geschreven door Redactie

Leonoor, Cindy en Barbara zijn drie single vrouwen die met elkaar in gesprek zijn gegaan over het thema vakantie. Altijd leuk om over te praten en om over weg te dromen! Zij drieën vormen ons nieuwe vakantiepanel. We hebben ze de vraag gesteld of zij liever op groeps- of singlereis zouden gaan of dat ze misschien de voorkeur geven aan alleen reizen. Onze expert op het gebied van singlereizen, Jessica Ogier, productmanager bij Kras Singlereizen, praat mee.

We stellen de vrouwen aan je voor:

  • Leonoor: 25 jaar, heeft nooit een lange relatie gehad, wel wat ‘scharrels’, zoals ze het zelf uitdrukt. Ze zit op verschillende datingsites en -apps en vindt het daten met vlagen ‘echt chill’. Ze doet een training bij een groot commercieel bedrijf, heeft als passie fotografie en is gek op witte chocola en Aperol Spritz.
  • Cindy: 32 jaar, sinds een half jaar single. Ze heeft net een lange relatie van zes jaar achter de rug. Cindy werkt in een boekwinkel, houdt uiteraard van lezen, maar ook van avontuurlijke sporten, zoals duiken, skiën en golfsurfen.
  • Barbara: 43 jaar en 4 jaar geleden gescheiden. Ze heeft drie kinderen en is co-ouder. Ze is vastbesloten de rest van haar leven single te blijven, wel met goede vrienden om haar heen. Barbara heeft veel gereisd in haar leven, ook voor haar werk. Daarnaast houdt ze van bord- en kaartspellen spelen.
Cindy:Ik ben echt een groentje. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders en mijn broertje op vakantie en toen met mijn vriendje. Niet al die jaren met dezelfde vriend, maar dus wel als stel. Ik zou nu wel met een vriendin op reis willen, maar mijn vriendinnen hebben allemaal zelf relaties en soms ook al kinderen. Daarom zit ik te denken aan een singlereis. Maar het lijkt me ook wel eng, op vakantie gaan met allemaal mensen die ik helemaal niet ken.

Barbara:Dat kan ik me voorstellen. Als ik jou was zou ik, voordat je een drieweekse rondreis door Thailand boekt, eerst eens zo’n singleweekend doen. Dan kun je kijken of het wat voor je is en wat voor type mensen er mee gaan.

Cindy:Ik wil sowieso geen avontuurlijke, lange reis boeken. Ik zou het al fijn vinden om een weekje naar de zon te gaan. Lekker relaxen, op het strand liggen met een goed boek, gezellig wat drinken. Relaxed, alles geregeld, zodat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Ja, misschien of ik me niet opnieuw moet insmeren met zonnebrandcrème!

Leonoor:Of over de openingstijden van de bar, ha ha! Goed plan, Cindy! En ik vind het wel een handige tip van Barbara, eerst een ‘probeer’ weekend om te kijken of een singlereis iets voor je is. Ik heb nu een paar keer een georganiseerde reis gedaan, singlereizen en groepsreizen. Ik heb met allebei goede ervaringen. Groepsreizen zijn leuk, omdat je allemaal verschillende mensen ontmoet. Maar je hebt wel kans dat je alleen maar tussen stellen of vriendengroepen belandt. Als je zeker wilt zijn dat je ’s avonds gezellig aan kunt schuiven aan een tafel met mensen die ook alleen zijn en open staan voor contact, kun je beter kiezen voor een singlereis. Want op groepsreis zijn en alleen aan een tafel je maaltijd moeten nuttigen, is pas echt eenzaam!

Jessica:Ik vind het logisch dat je het spannend vindt om voor een singlereis te kiezen, Cindy. Als je er niet mee bekend bent weet je tenslotte ook niet wat je kunt verwachten. Wat je wél weet is dat je medereizigers in ieder geval reislustige singles zijn, die net als jij liever niet alléén reizen. Juist omdat op deze reizen alleen singles meegaan, is het makkelijk om aansluiting te vinden bij de groep. Een reis is gewoon leuker als je bepaalde ervaringen kunt delen. Iemand even aanstoten en wijzen op dat fotogenieke plekje, gezellig even samen met wat reisgenoten op een terrasje neerstrijken of met elkaar lachen om die grappige situatie. Heb je zin in gezelligheid dan kan dat dus, maar wil je gewoon even je eigen plan trekken en lekker een dagje bij het zwembad van het hotel blijven, dan kan dat natuurlijk ook. Des te gezelliger om ’s avonds weer lekker bij te kletsen met je reisgenoten. Niets moet, alles mag, daar is het tenslotte vakantie voor, toch?

Cindy:Maar zijn het niet hele sneue types die op singlereis gaan? Wanhopige mannen die zo’n reis kiezen om makkelijk te ‘scoren’?

Leonoor:Nee hoor, dat valt reuze mee, is mijn ervaring! Ok, er zit weleens een hopeloze man tussen, maar daar hoef je toch niet meteen een relatie mee aan te gaan! En trouwens, in mijn geval is dat nog best goed uitgepakt. Als je je medereizigers voor het eerst ontmoet heb je meestal direct je oordeel klaar. Tijdens mijn zeilvakantie naar Griekenland was er ook een Delftse nerd bij. Hij was echt superonhandig en ik ergerde me de eerste dag mateloos aan hem. Maar ’s avonds, met wat wijn op tafel, kwam hij helemaal los. Hij kon echt heel grappige verhalen vertellen en bleek al veel gereisd te hebben. We hebben zo met hem gelachen. Ik ben nu nog steeds bevriend met hem. Gewoon platonisch, hoor. En ik heb zeker twee goede vriendinnen overgehouden aan de singlereizen die ik heb gedaan.

Jessica:Zo zie je maar, de singles die meegaan zijn gewone mensen zoals jij en ik. Net als op iedere groepsreis is er sprake van diversiteit binnen de groep. Maar juist daardoor is er altijd wel iemand met wie je een ‘klik’ hebt. Het is trouwens bij Kras singlereizen al mogelijk om vóór de reis echt van start gaat, reisgenoten te ontmoeten en contacten te leggen via de speciale Facebookcommunity. Het is niet alleen fijn om voor vertrek al wat gezichten te zien, maar het geeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld afspraken te maken over een verzamelpunt op Schiphol, zodat je samen kunt inchecken en naast elkaar kunt zitten in het vliegtuig. Wel zo gezellig!

Barbara:Persoonlijk zou ik niet zo snel een singlereis boeken, want ik ben helemaal niet op zoek naar een relatie. Ik reis liever alleen, of met een goede vriendin van mij die ook kinderen heeft.

Jessica:Dat is dus het grote misverstand dat om het begrip ‘singlereizen’ hangt. Veel mensen denken dat iedereen tijdens een singlereis ‘op zoek’ is naar een partner, maar dat is zeker niet de geval. Het gaat écht om reizen, dus zonder verdere bijbedoelingen. Gewoon samen een leuke tijd beleven. Niets meer en niets minder. Natuurlijk gebeurt het weleens dat iemand plotseling de ware tegenkomt, maar dat is niet het uitgangspunt. Een singlereis is gewoon voor iedereen die niet alleen op vakantie wil.

Leonoor:En, wat ga je doen, Cindy, weet je het al?

Cindy:Ik ben er nog niet helemaal uit, maar heb wel besloten me toch eens te gaan oriënteren op internet. Gewoon even kijken wat er te koop is en of dat iets voor mij is. Wie weet laat ik me dan overhalen eens zo’n weekendje voor singles uit te proberen! Het klinkt in ieder geval gezellig en misschien ontmoet ik wat leuke, nieuwe vrienden. Alles beter dan helemaal alleen op reis in ieder geval. Daar ben ik echt niet het type voor!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X