Daten online Relaties

Als je opeens weer een relatie hebt…

Chantal, weer een relatie, Plekk, datingapp
Geschreven door Chantal

Na 4,5 jaar is het zover, ik heb officieel een relatie!

Dat ging niet van harte kan ik je zeggen. De afgelopen jaren waren gevuld met dates, Tinder, scharrels, afwijzing, zelf afwijzen en soms een vleugje eenzaamheid. Maar single zijn was de afgelopen jaren wel normaal geworden. Ik keek er niet meer van op dat we voor vijf personen moesten reserveren als we uit eten gingen met de familie (mijn ouders, zus, zwager en ik). Eerlijk is eerlijk, ik had het prima naar mijn zin.

Toch ontstond er een jaar geleden wel steeds meer het verlangen naar een serieuze relatie. Maar als ik dit ook maar uitsprak kwam er wel weer iemand die riep “het komt op het moment dat je het niet zoekt”. Nou, daar is niemand volgens mij ooit wat mee opgeschoten.

Ook op feestjes bleef de vraag “Heb je al verkering?” steeds vaker voorbijkomen en sommige mensen begonnen al subtiel “Heb je al een PARTNER gevonden?” te zeggen. Alsof ik de afgelopen jaren opeens lesbisch was geworden, want dat is blijkbaar de enige reden dat je al jaren geen vent hebt. Ja, mensen zijn raar.

Maar goed, van de zomer zat ik nog vaag op Tinder. Ik deed er weinig mee, want ik had niet echt behoefte om moeite te doen voor een man die toch alleen maar seks blijkt te willen. Tot ik opeens een “super like” kreeg, zo’n like waarvan je een duidelijke melding krijgt en meteen ziet van wie die komt. Ik opende de app met de gedachte dat het vast weer een lelijke man zou zijn, want menig tindergebruiker weet dat het niet de knapste mannen zijn die deze extra boost nodig hebben. Maar deze keer verschenen er foto’s van een leuke vent: op het strand, op wintersport, met vrienden. Met een tekst in de trant van: “De meeste mensen hebben moeite om gek te doen, ik heb moeite om normaal te doen.” Tja, dat klonk bekend. We raakten even kort aan de praat en toen ik zei dat ik bijna jarig was, stuurde hij: “Hierbij een vroegtijdig verjaardagscadeau” met zijn telefoonnummer erbij. Als nuchter dorpsmeisje dacht ik echt: “Jezus, wat slecht”.

Maar na wat heen en weer geapp was het echt gezellig en spraken we af. Op de eerste date werd mijn auto beledigd (die ik nog een jaar moet afbetalen aan mijn ouders…) en werden we zeiknat van de regen. Met de veronderstelling dat het de eerste en laatste date was, omdat hij me vast toch niet zag zitten, nam ik afscheid. Maar ik was nog niet thuis of ik had al een appje, of ik nogmaals wilde afspreken. En alles liep soepel. We begonnen geregeld af te spreken, konden uren zoenen op de bank en als ik ook maar even dacht “Dit is niet leuk aan hem” of “Kan hij dat niet anders doen?” dan leek het wel alsof hij dit op mysterieuze wijze aanvoelde en precies dit wist te veranderen. Het leek ook wel of mijn hoofd een soort afweersysteem voor mannen had ontwikkeld, want mijn gedachten sloegen op hol en ik bleef naar minpunten zoeken. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik gek op deze man ben en dat hij perfect is op zijn eigen manier.

Hij is absoluut niet zoals de mannen die ik vroeger heb gedate, hij is geen politieagent, militair of marinier. Eerder begripvol, zachtaardig en heel lief. Dus ik moet ook opletten dat ik niet over hem heen bulldozer met mijn uitgesproken mening, berg energie en kletskous gedrag. Maar door deze man wil ik weer het beste uit mezelf halen, maak ik mij minder druk en hoef ik me al helemaal niet onzeker te voelen. Ik super like hem ook, al is hij misschien niet mijn standaard type. Hij is het type waarvan ik niet wist dat ik deze nodig had. Het type dat mijn drukke gekke ik accepteert en die mijn hand vasthoudt in zijn slaap.

Schrijf dus niet direct iemand af na een slechte opmerking op Tinder, want wie weet hoeveel liefde je wel niet laat lopen. En misschien kijk jij dan ook uit naar de volgende “Heb je al verkering?” vraag… 

Over de auteur

Chantal

Hoi, ik ben Chantal! Ik ben 25 jaar en nu 4 jaar single. Ik kom uit een redelijk klein dorp en in de plaatselijke kroeg kom je altijd dezelfde mannen tegen. Voor je het weet ben je dan alweer 4 jaar vrijgezel. Nu vind ik het vrijgezel zijn geen probleem, want het brengt bijzondere situaties met zich mee.

Over die situaties en bijbehorende gevoelens schrijf ik graag; alles met een knipoog en niet te serieus. Ik vermaak mij in mijn eentje altijd prima en bij het zien van kibbelende koppels in woonwinkels, vind ik het voor nu ook wel prima.
Mijn carrière vind ik momenteel het belangrijkst, maar het zou ook leuk zijn om weer iemand te ontmoeten. Vandaar dat ik regelmatig te maken heb met ongemakkelijke dates, datingsites, rare versiertrucs en vooral goed bedoelde adviezen. En daar, daar schrijf ik over! Neem alles wel met een korreltje zout, want we zijn hier om te lachen!

Schrijf een reactie

X