Relaties Verbroken relatie

Ben je over je ex heen? Zo kom je er achter!

app , ben je over je ex heen, boos op ex , break-up , daten , dating app , datingapp , ex , ex missen ,incheck app ,kwetsbaar , liefdesverdriet, nieuwe liefde ,over je ex heen, Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app, Trendin Checkin, Trending Checkin , verbroken relatie, verbroken relatie verwerkt , verwerkt. besluiteloosheid, keuzestress
Geschreven door Redactie

Ben je over je ex heen? Drie vragen om erachter te komen.

Je vriend heeft net een punt achter jullie relatie gezet en dat doet behoorlijk pijn. Maar je besluit je niet te laten kennen. Je wilt de wereld en vooral je ex laten zien dat je niet makkelijk klein te krijgen bent en dat je hem helemaal niet nodig hebt.

Je gaat gebruik maken van je nieuwe relatiestatus en besluit lekker te gaan genieten. Al snel ontmoet je iemand, bij het uitgaan of online. Hij is echt heel leuk! Nou, misschien een beetje leuk, maar dat maakt niet uit. Je wilt gewoon lol hebben en genieten van je vrijheid. Niets kan je nu stoppen!

Een avondje lol is leuk, maar ga je die aantrekkelijke jongen vaker zien, wacht dan even. Voordat je het weet rol je in een nieuwe relatie en de vraag is of dat wel verstandig is. Stel jezelf eerst deze vragen voordat je verder gaat.

1. Hoe voelt het als je aan je ex denkt?

Misschien doe je alsof je break-up helemaal niet zo pijnlijk was. Je denkt met een het-kan-me-niks-schelen houding je waardigheid te behouden en je stort je weer in de datingwereld. Het is juist als je je kwetsbaar voelt, dat je vaak een masker opzet. Een masker van onverschilligheid. Maar doen alsof er niets aan de hand is, maakt je juist nog kwetsbaarder.

Wil je weten of je echt over hem heen bent, denk dan aan hem. Wat voel je echt? Mis je hem? Zou je weer naar hem teruggaan als hij dat zou vragen? Zou je hem in zijn gezicht slaan als hij ineens voor je neus stond? Hoe zou je reageren als je hem met een nieuwe liefde zou zien?

Is het nog steeds pijnlijk om aan hem te denken, dan ben je nog niet toe aan een nieuwe relatie. Ook al is deze nieuwe man nog zo geweldig, je zult jezelf niet helemaal open kunnen stellen voor hem.

2. Wat als de omstandigheden anders waren geweest?

Zou je die aantrekkelijke jongen ook leuk vinden als je hart niet gebroken was? Is hij echt zo interessant en aantrekkelijk?

Of gebruik je hem alleen maar om de pijn te verzachten? Dit is niet eerlijk tegenover hem, maar ook niet tegenover jezelf. Het werkt gewoon niet.

Hij is geen dokter die je pijn kan wegnemen. Ja, tijdelijk even, omdat hij je gedachten een andere kant op stuurt en je endorfine niveau even opkrikt. Maar na afloop voel je je waarschijnlijk leger dan daarvoor.

Conclusie: ga niet zomaar met een nieuwe liefde in zee, behalve als je oprecht in die persoon geïnteresseerd bent en je zeker weet dat die interesse geen poging is om je verdriet te vergeten. Je voelt je veel beter over jezelf als je controle in je leven hebt en “nee” kunt zeggen tegen de foute kansen die voorbij komen.

3. Wat motiveert je echt om met iemand om te gaan?

‘Waarom praat ik met die persoon? Vermaak ik mezelf echt? Of doe ik het alleen maar omdat ik me voorstel hoe kwaad mijn ex zou zijn als hij me met een ander zou zien?’

‘Voel ik me aangetrokken tot deze man, omdat hij me doet denken aan mijn ex?’

‘Doe ik dit omdat ik bang ben om alleen te zijn?’

‘Wil ik checken of hij me leuk vindt om mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen?’

Als jouw antwoord “ja” is op één van deze vragen, stop er dan mee. Je zult eerst met je pijn om moeten gaan en je verbroken relatie moeten verwerken, voordat je verder gaat.

Neem je tijd om erover heen te komen en ‘rouw’. Iemand verliezen waar je van houdt kan echt hard aankomen. Het gevoel dat de wereld instort is dan normaal, hoe naar het ook is. Praat en huil erover, maar wel met de juiste mensen om je heen.

Twijfel je of je terug wilt naar je ex? Lees dan ‘Herkansing met je ex: zinloos of de moeite waard?’.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X