Geluk Relaties

De verliefde fase: heerlijk!

verliefde fase
Geschreven door Redactie

Ken je dat moment tussen de eerste dates met een nieuwe partner enerzijds en diep in een stabiele relatie gesetteld zijn anderzijds? Deze verliefde fase noemen ze soms de ‘kickoff fase’. Je bent het punt voorbij van de onzekerheid of hij je echt wel leuk vindt. Die maken dat de eerste dates helemaal niet zo leuk zijn als ze eigenlijk zouden moeten zijn. Maar in de verliefde fase ben je die onzekerheid kwijt, kun je volop genieten, en zie je nog niet de minpunten! De roze bril zit op je neus in deze verliefde fase!

Verliefde fase: je relatie begint!

Deze kickoff is een fantastische toestand waarin jullie niet meer onzeker over elkaar maar smoorverliefd zijn en de toekomstmogelijkheden nog helemaal open liggen. Het is het moment van genieten en dagdromen, over wat deze nieuwe vlam allemaal teweeg brengt.

Of het nou uitmondt in een bruiloft en vier schatten van kinderen of een kortdurende affaire, het maakt niet uit. Nu is deze verliefde fase even helemaal perfect! De kickoff fase is een fase waarin je brein helemaal ingenomen wordt door hem. Je probeert interesse te tonen in je vrienden en familie, maar het kost je moeite. En voor het wereldnieuws is al helemaal geen ruimte meer in je hoofd. Er is maar één ding van belang nu, of liever gezegd één persoon, en dat is hij.

Eigenlijk is het ook wel een beetje triest: het beste gedeelte van een relatie bevindt zich op het punt waar de relatie nog niet eens echt begonnen is. Je hebt dan nog geweldige fantasieën over hoe jullie leven er samen uit zal gaan zien. En vaak is de realiteit daarna wat minder rooskleurig dan je in gedachten had.

Waarom maakt die kickoff fase je eigenlijk zo gelukkig? En is dat de reden dat je van relatie naar relatie gaat, omdat je verslaafd bent aan die verliefde fase en omdat de realiteit van een echte relatie elke keer weer tegen valt?

We worden gedwongen om te voelen

Deze verliefde fase levert ons allerlei emoties op, we voelen ons verliefd, vrolijk, nerveus en opgewonden. En laten wij vrouwen nou gek zijn op het hebben van sterke gevoelens, die niet te negeren zijn. We weten dat er iets gaat veranderen in ons leven en het voelt fantastisch!

We projecteren onze fantasie op onze partners

We kennen hem nog niet echt, maar zijn verliefd op het idee van een sprookjesachtige romance met die perfecte man. Het is zoveel makkelijker om op het idee van een persoon te vallen dan op hem zelf. We vullen hem gewoon voor onszelf in, zoals wij hem willen hebben.

We voelen champagnebubbels en vlinders

We zijn kinderlijk enthousiast en vergeten even onze coole, onafhankelijke imago. We giechelen en zijn blij. Het brengt ons terug naar ons leven dat we hadden voordat we weerbaar moesten zijn, serieus en volwassen.

We kunnen een nieuw lichaam verkennen

Een nieuwe man betekent een nieuw lichaam en een nieuw stel hersenen. Het kost tijd om te ontdekken wat hij fijn vindt en waar hij opgewonden van raakt. Maar het is een interessante, uitdagende ontdekkingstocht, die we in de verliefde fase maar al te graag aangaan.

De wereld wordt simpeler

Ineens storen we ons niet meer aan slechte muziek, we genieten van de pakkende melodie en de toepasselijke tekst. Romantische komedies zijn de beste films ooit gemaakt, zo herkenbaar! Ons beschermende schild van cynisme wordt gestript. Ook onze gesprekken zijn simpeler geworden en het leven in zijn geheel is zo eigenlijk veel makkelijker. Alles draait om hem, en er goed uitzien voor hem. Verder hebben we even niks anders aan ons hoofd.

We doen ons best voor hem

In deze periode willen we onszelf van onze beste kant laten zien en indruk op hem maken. We doen ons best om ons goed te kleden en er altijd perfect voor hem uit te zien. We gedragen ons voorbeeldig en verzinnen leuke afspraakjes met elkaar. Eenmaal in een vaste relatie verslonst dat. We scheren onze benen niet meer elke dag, hangen in joggingbroek op de bank en nemen niet meer altijd de moeite om originele activiteiten voor ons samen te verzinnen.

We willen hem door en door leren kennen

We doen ons best om alles van hem te weten te komen en hem helemaal te leren kennen. En andersom gebeurt dat ook. Die oprechte interesse in elkaar maakt deze hele tijd zo leuk.

We stellen ons nog niet kwetsbaar op

Het mooie van een stabiele relatie is de diepte, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Maar in de kickoff fase zijn die nog niet aanwezig. Dat is juist ook wel fijn, want daardoor kunnen we ook nog niet heel erg gekwetst worden. We zijn veilig. Konden we maar in deze fase blijven hangen…

Helaas is dit geluk er niet voor iedereen. verliefd worden lukt niet. Daar kun je ook wat aan doen!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X