Geluk Relaties

De volgende stap in je relatie: is het zover?

Plekk, datingapp, communicatie, communiceren , kinderen, klaar voor de volgende stap, samenwonen, team, teamgenoot, teamspeler , toekomst, toekomstplannen, trouwen, verloofd, verloven, volgende stap
Geschreven door Redactie

Voor de één gaat het om een verloving en voor de ander gaat het om samenwonen. Maar voor iedereen geldt: heb je een relatie, dan komt er een moment dat je aan de volgende stap in je relatie gaat denken. Aan een nieuwe mijlpaal in jullie samenzijn. Is deze relatie voor het echie, willen jullie echt de intentie uitspreken dat jullie de rest van jullie leven bij elkaar willen blijven? Het kan na een paar maanden zover zijn, maar voor velen duurt het jaren voor zo’n belangrijke beslissing wordt genomen. En helemaal zeker weten dat je er klaar voor bent doe je nooit. Maar deze dingen moet je in ieder geval gedaan hebben om aan te voelen of je aan een volgende stap in je relatie toe bent:

1. Je betrekt elkaar bij jullie toekomstplannen

Als je je kunt voorstellen dat je partner over 5 jaar nog in je leven is en jullie regelmatig met elkaar praten over wat jullie doen over 1, 2 of 5 jaar, dan is dat heel positief. Denk aan je carrière en waar je woont, bijvoorbeeld. Want wil jij voor je droombaan op den duur naar de andere kant van het land verhuizen of zelfs naar een ander land, dan moet dat wel matchen met de ideeën van de ander. Neem de tijd om jullie wensen, de mogelijkheden en de consequenties daarvan met elkaar te bespreken. Want ga er niet automatisch van uit dat wanneer jij die geweldige baan op een andere plek kan krijgen, je partner je wel volgt (terwijl die zijn of haar baan daarover misschien wel moet opgeven).

2. Jullie hebben over kinderen gesproken

Hoe zie jij de toekomst voor je, met een aantal kinderen? Of wil je helemaal geen kinderen? En als jullie die wel willen, komt het aantal gewenste kinderen dan met elkaar overeen? En op welke leeftijd zouden jullie ongeveer aan kinderen willen beginnen?

Een heel belangrijk onderwerp waarop jullie zouden moeten matchen voordat jullie trouwplannen hebben of gaan samenwonen.

Willen jullie beide kinderen en wil je nog iets verder gaan, dan kun je ook alvast bespreken hoe je kinderen zou willen opvoeden. Komen jullie ideeën een beetje met elkaar overeen? En nemen jullie de zorg beiden voor 50% op je, of heb je een andere verdeling voor ogen?

3. Jullie communiceren goed met elkaar, ook op romantisch gebied

Spreken jullie dezelfde ‘language of love’? En weet je wat jullie beiden nodig hebben om je geliefd en gewaardeerd te voelen? Want als ‘voor altijd’ een optie is voor jullie, is het wel belangrijk dat jullie goed met elkaar kunnen communiceren, ook op romantisch gebied.

4. Jullie vormen samen een sterk team

Voordat je in een serieuze, mogelijk levenslange relatie stapt, zouden jullie je beiden een deel van een team moeten voelen. Jullie benaderen obstakels op een zelfde manier en mét elkaar, niet als concurrenten. Vraag jezelf het volgende over je partner af: hoe benadert hij/zij tegenslagen? Vullen jullie goede en slechte eigenschappen elkaar aan? Gaan jullie op een gezonde en duurzame manier met elkaar om? Heb je het idee dat jullie je beiden volledig door elkaar gesteund voelen? Als je met zekerheid kunt zeggen dat je je in moeilijke tijden geen betere teamgenoot kunt voorstellen dan zijn jullie klaar voor de volgende stap.

Blijkt nou dat jullie nog niet echt aan al deze vier punten voldoen, dan kan dat altijd in de volgende stap in je relatie in de toekomst nog komen. Overhaast dingen niet en neem de tijd om rustig alles door te nemen.

Maak jij je nog zorgen om dingen in jouw beginnende relatie? Geen zorgen, ze horen er vaak gewoon bij!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X