Mannen Relaties

Enige puntje van aandacht: je ex!

Plekk ,comfortzone, daten , dating app, datingapp, kwetsbaar, onzeker , relatie , risico´s ,uit je comfortzone , verlegen
Geschreven door Lieve

Wij, vrouwen, kunnen natuurlijk genoeg punten opnoemen waar we moeilijk mee kunnen dealen als het om jullie, mannen, gaat. Andersom hebben jullie die vast ook genoeg. Dat maakt het wel zo uitdagend, nietwaar?

Nu zou je denken dat wij, soms dramaqueens, een waslijst aan punten hebben. Het zal jullie verbazen dat wij ons er overheen kunnen zetten dat we over dat rondslingerende wasgoed heen moeten stappen, je vrienden voor de derde keer op rij onaangekondigd op de stoep staan of dat we heus wel zien dat je de billen van de serveerster vanachter je zonnebril checkt.
Nee, zo moeilijk doen we niet. Ook de wc-bril die altijd omhoog blijft staan en dat getier wanneer jullie favoriete voetbalclub opnieuw gedegradeerd is laat ons enigszins koud. We proberen zelfs nog een soort van goede band met je moeder op te bouwen en proberen ieder familiefeestje met een stralende glimlach aan jouw zijde te staan.

Er zijn dus weinig punten waar we ons écht aan ergeren. Maar vooruit, jullie voelen hem al aankomen. Er is één puntje, een minuscuul puntje, dat ons uit onze schulp doet kruipen. Het is een klein, ogenschijnlijk onbelangrijk puntje in jouw leven dat ervoor zorgt dat wij niet meer onszelf zijn. Op de één of andere manier komt onze strijdbijl naar boven en rusten we niet tot dit puntje van irritatie voorgoed uit jullie leven is verbannen.

Dit hele kleine puntje van ontevree wordt ook wel jullie ex genoemd. We zouden haar graag in onze armen sluiten en onszelf laten geloven dat ‘het echt over is tussen jullie en jullie enkel goede vrienden zijn of wat-dan-ook’, maar wij , vrouwen, wij kunnen dit niet. Hoe onschuldig het ook voor jullie lijkt, wij kunnen haar niet aankijken en glimlachen tegelijk. Enkel een lach waarachter schuilt ‘en nu heel gauw wegwezen’. Ja, we weten dat dit enigszins onaantrekkelijk is, maar sta jij te wachten op de ex van je vriendin die met een cadeautje aan komt zetten waar jij in de verste verte niet aan hebt gedacht? Tja, enkel omdat exen elkaar door en door kennen?

Oké, misschien draven we soms wat door. Zou er een vorm van acceptatie moeten zijn. Maar mannen, dat is er niet. Waar jullie elkaar nog de hand (boks? high five?) kunnen geven en samen een biertje kunnen drinken, missen wij die empathie richting een ex en duwen haar het liefst van een balkon. Hypothetisch gezien, voordat jullie in dit geval hysterisch worden. Erger nog, zowel exen als nieuwe dates van de man zullen poeslief doen als ze elkaar tegenkomen, maar vijf minuten later wordt de ander samen met vriendinnen al het slechte toegewenst. Ja, mannen, zelfs die ex met wie je als ‘goede vrienden’ uit elkaar bent gegaan. We blijven vrouwen.

Toegegeven, we zijn er niet trots op. Maar we zijn er wel eerlijk over. Mannen, haal jullie voordeel hieruit. Accepteer het, dat is beter voor beide partijen. Zie het overigens als een groot compliment. Want als we écht voor iemand willen gaan, dan laten we dat merken. Tel tot honderd, verwijder die ex en ga ervoor. Dan houden wij er ook over op. Zoals jullie jagen voor die droomvrouw, zo willen wij jullie niet delen. Simple as it could be. 

Ook praten over je ex heeft zo zijn grenzen! Lees wanneer dat zinvol is en wanneer het tijd is er mee te stoppen.

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X