Daten Relaties

Hoe herken je ware liefde?

de ware, geliefde, grappige man, humor, humor in relatie, lachen, man met humor, samen lachen
Geschreven door Redactie

Hoe herken je ware liefde? Het zou toch zo simpel zijn: je date al een tijdje met die fantastische, slimme, grappige en sexy man en dan ineens opent de hemel zich, verschijnt er een bliksemflits en hoor je een vriendelijke, maar dwingende stem die zegt: “Hij is de ware!”

Maar in plaats daarvan overanalyseer je elke zin, gezichtsuitdrukking en gebaar van hem tot je je vrienden gek maakt met deze potentiële relatie-analyses. Want je hebt in het verleden vaker de fout gemaakt dat je dacht dat die leuke man de liefde van je leven was, dus deze keer wil je het echt zeker weten. Maar hoe kom je erachter dat hij niet zomaar een tijdelijk vriendje is, maar de enige echte, de ware, je toekomstige man en misschien wel de vader van je kinderen?

Natuurlijk weet je dat het belangrijk is:

  • om goed te kunnen communiceren met elkaar; hij moet jou begrijpen en jij hem (al hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn).
  • om gemeenschappelijke interesses te hebben, om je later niet te vervelen als de ergste verliefdheid over is.
  • om elkaars gevoel voor humor te delen, hij kan om jouw grapjes lachen en jij om de zijne.
  • dat hij lief voor je is, wat voor je over heeft en dat hij veel aandacht aan je schenkt.
  • dat hij over de toekomst wil praten, zitten jullie wel op één lijn, wil hij ook een grote kinderschare of heeft hij meer een open relatie zonder kinderen voor ogen?
  • dat hij de eerste en laatste persoon is met wie je elke dag wilt praten.

Allemaal cruciale voorwaarden voor een goede relatie, maar dat is pas het begin! Bekijk het niet te romantisch en wees realistisch. Hieronder vind je daarom nog een aantal verrassende manieren om te herkennen of hij echt goed bij jou past, ook op de lange termijn. Hoe herken je ware liefde?

1. Je voelt je prettig bij hem, ook al ben je op je slechtst

Jullie kunnen jezelf zijn bij elkaar, ook wanneer je een rotdag doormaakt. Voel je je lelijk en ben je strontchagrijnig? Zelfs in de meest vervelende omstandigheden zou je je vertrouwd met elkaar moeten voelen. Daar moet je je op richten.

2. Zonder make-up voel je je niet minder bij hem

Hier gaat het erom dat je je mooi en sexy bij hem voelt, ook al heb je niet je best gedaan je mooi te maken. Altijd netjes opgemaakt zijn in zijn gezelschap kun je niet volhouden. Dus wanneer het ook goed met hem voelt in blotebillengezicht, dan is dat een goed teken voor de toekomst.

3. Je wilt bij hem blijven na een heftige ruzie

Een felle ruzie binnen een relatie kan verschrikkelijk zijn, maar is soms onvermijdelijk. Wanneer je na zo’n heftige woordenwisseling weer vrede hebt gesloten en je wilt nog steeds graag bij hem zijn, dan kan hij weleens jouw man zijn. Je geeft kennelijk zoveel om elkaar dat jullie ook dit soort ruzies aankunnen en jullie relatie hier helemaal niet onder lijdt.

4. Je bent niet jaloers op hem

Het gaat hier niet om de gebruikelijke jaloezie wanneer hij wel erg close is met een goede vriendin; dat is tot op zekere hoogte normaal. Maar we bedoelen hier dat jij hem benijdt om zijn succes. Als je oprecht blij voor hem bent wanneer hij iets goeds bereikt en je voert geen concurrentiestrijd met elkaar, dan kun je weleens te maken hebben met Mr. Right.

5. Hij is niet perfect

Probeer door zijn knappe verschijning en zijn mooie karakter heen te kijken en zijn minpunten te vinden. Iedereen heeft die namelijk en als je die niet ziet, dan ken je hem waarschijnlijk nog niet goed genoeg. Accepteer zijn minpuntjes waar mogelijk, want jij bent zelf ook niet perfect. Het belangrijkste is dat jullie elkaar door en door kennen en dat je niet voor verrassingen komt te staan als jullie eenmaal gesettled zijn.

6. Hij is gefascineerd door jou

Hij vindt je intrigerend en neemt de tijd om je helemaal te leren kennen en alles over je te weten te komen? En hij steekt dat niet onder stoelen of banken, maar is ook niet vervelend bemoeizuchtig? Dan kan hij interessant zijn om de rest van je leven mee door te brengen!

Soms wil je zo graag verliefd zijn dat je verliefd bent op het idee van liefde. Je leest het in “Ware liefde of hou je jezelf voor de gek?“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X