Daten Relaties

Je relatie laten slagen, zo doe je dat!

relatie laten slagen, aantrekkelijk, app, benauwd, bindingsangst, daten , dating app , datingapp , gebroken hart, gereserveerd , incheck app, liefdesverdriet, mogelijke relatie , open blik, Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app, potentiële relatie, relatie , relatie kapot , relatie slagen, Trendin Checkin, Trending Checkin, saboteren onzeker, Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app, date vriend, vrienden, datingtips
Geschreven door Redactie

Hoe kun je je relatie laten slagen? Behoort dit ook tot één van je grootste angsten: je valt als een blok voor die leuke man, geeft jezelf helemaal bloot, waarna die persoon je even later als een baksteen laat vallen?

Dus ontdek elkaars grappige, onhandige, leuke, stoere, domme en praktische trekjes. Ieder mens is uniek en die ontdekkingstocht hoort bij een startende relatie.
Daarom heb je wellicht besloten om niet meer te daten. Of wel te daten, maar je gereserveerd op te stellen. En als het dan de goede kant op lijkt te gaan, verzin je allerlei redenen waarom jullie toch niet zo goed bij elkaar passen. Je bewandelt steeds weer het zelf-destructieve pad naar romantisch falen, omdat je het benauwd krijgt. Benauwd door het idee dat je hart weer gebroken zal worden.

Je maakt relaties kapot, die eigenlijk een goede kans van slagen hadden. Alleen maar door je angst dat er iets mis kan gaan. Hierdoor grijp je de kansen die op je pad komen niet aan. De kansen die tot geweldige dingen hadden kunnen leiden.

Er zijn veel manieren waarop je een startende relatie kunt saboteren. Herken je dat, maar wil je het tij keren? Wil je je relatie laten slagen? Ben je klaar om een echte band met iemand aan te gaan, die tot een mooie relatie uit kan groeien? Lees deze vijf tips dan:

1. Wees niet bang om weer te voelen

Misschien is je hart al vaak gebroken en heb je moeite om je open te stellen. Maar als je echt verliefd op iemand wordt en je wilt je relatie laten slagen, laat die gevoelens dan toe.

Sta je jezelf dat gevoel van liefde niet toe, dan zal je altijd ongeïnspireerd en alleen zijn. Heb lief met heel je hart en neem het risico dat je hart gebroken zou kunnen worden. Alleen dan heb je kans de liefde van je leven te ontmoeten.

Als je je muren laat zakken, dan kan het voor jullie tweeën echt heel mooi worden.

2. Sluit je niet af voor nieuwe ideeën

Het is altijd goed om open-minded te zijn als je een nieuw persoon ontmoet. Open voor zijn ideeën, gedrag, gewoontes, ed. Maar niet alles zal even geweldig zijn. Beoordeel niet direct, maar probeer te begrijpen waarom hij die gedachtes en gewoontes heeft.

En vind je iets raar, vind je wat hij doet echt niet kunnen of zou je iets op een hele andere manier doen, praat daar dan over.

Nieuwe dingen met elkaar ervaren kan je mogelijke relatie een stapje verder brengen. Dus ontdek elkaars grappige, onhandige, leuke, stoere, domme en praktische trekjes. Ieder mens is uniek en die ontdekkingstocht hoort bij een startende relatie. Het maakt deze fase juist zo leuk en zorgt ervoor dat jullie steeds verder naar elkaar toe groeien.

3. Vergelijk relaties nooit met elkaar

Het kan hem niet schelen hoe je ex met jou omging. En jou zou dat ook niks moeten schelen. Laat het verleden voor wat het is.

Natuurlijk is het belangrijk om van je fouten te leren, maar bedenk wel dat elke liefde anders is. De één is niet perse beter dan de ander. Dus wil je je relatie laten slagen, blijf dan niet met je gedachten bij je vorige vriend hangen. Ga met een open blik een nieuwe relatie tegemoet.

4. Laat je niet afleiden door de mening van anderen

Volg je hart en laat je mening over de ander niet bepalen door je vrienden en familie. Als het goed is ken jij hem het beste. Blijkt hij toch niet de juiste partner voor jou te zijn, dan leer je daarvan. Het is een nuttig proces.

Het is jouw leven, en denk jij met die man gelukkig te worden, ga er dan voor! Stel je open en ervaar de romantiek. Doe je dat niet, dan weet je nooit wat voor moois je gehad zou kunnen hebben. Je vernietigt een relatie nog voordat die gestart is.

5. Over-analyseer de situatie niet

Laat je meevoeren door deze nieuwe liefde en nieuwe ervaringen. Laat het gewoon gebeuren en sta niet overal bij stil. Probeer niet te bedenken hoeveel tijd hij nodig zou hebben om jou een berichtje terug te sturen, wat hij zou denken van jouw grappige appje, hoeveel tijd erover heen moet gaan voor je weer kunt afspreken, wat hij precies met die knipoog in zijn bericht bedoelt.

Chill en geniet van je nieuwe liefde! Zo kun je je relatie laten slagen en dat maakt je pas echt aantrekkelijk voor hem! r

Wil je weten of de ander echt voor jullie relatie gaat? Je leest hoe je erover begint in “Hoe serieus is hij of zij? Zo maak je het bespreekbaar!”.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X