Daten Relaties

Ben ik verliefd? Dan doe je deze dingen!

daten, dating app , datingapp , dopamine ,eerste keer, geheimen, incheckapp, inchecken, kind , liefde, muziek , oxytocine , Plekk , seks , sex ,sexy , Trending Checkin , verliefd , vlinders, Ben ik verliefd
Geschreven door Redactie

“Ben ik verliefd”? Als je het weleens hebt meegemaakt weet je dat alle clichés waar zijn. Wanneer je hopeloos verliefd bent, voel je de zenuwen door je keel gieren (of de bekende vlinders door je buik fladderen), je krijgt die lach niet van je gezicht en die hap niet door je keel. Bovendien ben je behoorlijk in de war. Je leven staat even helemaal op zijn kop. Je mist hem al als hij even naar de wc gaat, zo gek ben je op hem.

Zo’n romantische liefde neemt een loopje met je brein. Je herkent jezelf niet meer terug, maar geniet met volle teugen van het fantastische gevoel.

Ben ik verliefd?

Als je weleens tot over je oren verliefd bent geweest herken je vast wel een aantal van de volgende curieuze verliefdheidstrekjes. En ken je het euforische gevoel van verliefdheid nog niet echt, dan hopen we dat je er binnenkort een keer mee te maken zult krijgen. Dit kun je verwachten:

1. Je volgt het nieuws niet meer

Belangrijk wereldnieuws? Jij hebt even wat beters aan je hoofd. Reorganisatie op je werk? Nou èn, jij bent verliefd, dat gaat nu even vóór in je hoofd. Vooral de eerste weken van verliefdheid is er weinig ruimte om je met andere zaken bezig te houden. Na de verliefde periode besef je ineens wat je allemaal gemist hebt.

2. Je ervaart veel ‘eerste keren’

Natuurlijk heb je te maken met de eerste keer zoenen en de eerste keer met hem naar bed. Maar wat dacht je van de eerste keer samen naar de film, de eerste keer bij hem achterop de fiets, de eerste keer zijn vrienden ontmoeten, de eerste keer samen koken. Het is allemaal even memorabel, bijzonder en spannend.

3. Je wilt weten hoe jullie er als stel uitzien

Je Photoshopt jezelf in een foto met hem en slaat het op in een mapje met de naam “Belastingen 2014”.

4. Je hebt geen slechte dagen meer

Veel stress op je werk, tegenslagen thuis, slecht weer, PMS, het deert je allemaal even niet. Je hebt enorm veel energie en hebt steeds iets om naar uit te kijken. Je kunt de hele wereld aan, althans zo voel je je.

5. Je draagt sexier pyjama’s

En je staat eerder op om je make-up te doen, je haar in model te brengen en je benen te scheren. Het is ineens allemaal veel belangrijker geworden. Als je echt doorslaat kruip je na het op orde brengen van je uiterlijk snel weer naast hem in bed en doet alsof je zo wakker wordt. #IWokeUpLikeThis

6. Je fantaseert over jullie kinderen

Als je kinderen met hem zou krijgen, hoe zouden die er dan uitzien? Het is een fantasie die je bezighoudt als je verliefd bent.

7. Je gedachtes dwalen af

Het is nogal hardnekkig. Tijdens je werk of studie kun je je moeilijk concentreren, want je weet dat je hem over twee uur alweer gaat zien, of je denkt terug aan die gezellige avond gisteren. Het is onmogelijk om 5 minuten achter elkaar niet aan hem te denken.

8. Je herinnert je elk woord dat hij tegen je gezegd heeft

Ineens lijkt alles heel belangrijk. Triviale opmerkingen zijn voor jou van wereldbelang. Want je wilt hem helemaal doorgronden en daarvoor moet je alles begrijpen wat er uit zijn mond komt.

9. Je voelt je weer kind

Ook al doe je met hem dingen die alleen volwassenen doen, toch zijn jullie samen heel speels. Je kunt lekker gek met hem doen, en dat zijn vaak de beste momenten.

10. Je voelt je al snel aangeschoten

Door het liefdeshormoon oxytocine, dat vrijkomt als je verliefd bent, lijkt het alsof je je permanent in een staat van lichte dronkenschap bevindt. Maar oxytocine blijkt hetzelfde effect te hebben als alcohol: je hebt meer zelfvertrouwen en je bent minder geremd.

Lukt het je maar niet verliefd te worden? Lees dan “Minder denken, meer gevoel: zo word je weer verliefd!“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X