Geluk Relaties

Introverte personen willen een serieuze relatie

dating app, datingapp, detail , geliefde, gereserveerd, introvert , introverte personen, levenspartner, partner, Plekk, relatie , relatiedynamiek, stil, toegewijd, trouw, veeleisend, verlegen
Geschreven door Redactie

Veel mensen hebben niet zo’n geweldige indruk van introverte personen, ze zijn verlegen, gesloten en niet erg sociaal. Daarom zouden ze niet zulke geschikte levenspartners vormen. Maar is dat wel zo? Niet echt.

Want dit zijn de goede karaktereigenschappen die introverte personen tot hele geschikte geliefden maken:

1.Ze zijn bedachtzaam

Introverte mensen denken na voordat ze iets doen of zeggen. Ze zijn zich heel bewust van alles en hebben een groot emphatisch vermogen. Hierdoor zijn het goede luisteraars en gesprekspartners. Ze letten op, analyseren en stellen vragen. Ze zijn oprecht in het delen van hun gedachtes en meningen en doen dat op een respectvolle manier. Geen slechte eigenschappen voor een liefdespartner.

2. Ze zijn betrouwbaar

Ze verwerken niet alleen hun eigen gevoelens, maar ook die van anderen, op een serieuze en doordachte manier. Daardoor zijn ze goed in het begrijpen van gevoelens. Doordat ze zich zo bewust zijn van jouw gevoelens, ligt hun aandacht echt bij jou. En dat betekent dat je van ze op aan kunt, ze zijn er voor je als je ze nodig hebt.

3. Ze hebben een ontspannen vertrouwen

Ze hebben vertrouwen in andere mensen en willen je echt leren kennen. Ze doen niet hun best om indruk te maken, zoals extraverte mensen. Ze zijn gewoon zichzelf.

4. Ze zijn gereserveerd

Als beide partners steeds aandacht opeisen van vrienden, collega’s en familie, is er een constante strijd om aandacht en is er vaak sprake van jaloezie en onbevredigde behoeftes. Maar introvertelingen hebben minder behoefte om heel aanwezig te zijn en zijn niet veeleisend. Ze vinden het geen probleem als hun partner in de spotlights staat. Deze relatiedynamiek werkt voor veel stellen goed.

5. Ze zijn gericht op één persoon

Je hebt hun volledige aandacht, want ze zijn niet zo goed in het verdelen van hun aandacht. Ze willen er 100% voor iemand zijn. Je kunt er dus vanuit gaan dat je de enige bent voor wie ze volledig gaan.

6. Ze hebben oog voor detail

Ze letten op kleine dingen in een conversatie, in je kleding of wat dan ook en onthouden die. Als ze daar een andere keer op terugkomen, winnen ze daarmee vast en zeker je hart.

7. Ze weten wat ze willen

Introverte mensen hebben ook op het gebied van daten een duidelijk doel voor ogen. Ze hebben geen behoefte om cool over te komen, ze zijn vrij onbevangen en verspillen geen tijd en energie aan uiterlijkheden en hoe ze overkomen op de ander. Ze gaan er gewoon voor.

8. Ze zijn toegewijd

Ze spelen geen spelletjes, maar gaan hun hart achterna. En als ze eenmaal een relatie hebben, blijven ze die trouw. Ze gaan voor de duurzame langetermijnrelatie!

Natuurlijk zijn deze acht punten een beetje generaliserend. Maar heb je met een echte introvert te maken, dan kun je ervan uitgaan dat een groot gedeelte klopt.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X