Onderzoek Relaties

Droombruiloft: hoe wil jij trouwen?

blingbling, bloemen, bruiloft, cocktails, drinken, droombruiloft, duiven, eten, feest, huwelijk, huwelijksbootje, ja-woord, kasteel, klassieke bruiloft, koets, liefde, muziek, romantisch, tradities, trouwen, trouwjurk, onderzoek
Geschreven door Redactie

Trouwen met de liefde van je leven. Het lijkt aan de buitenkant zo mooi. En toch is de kans groot dat er bij de voorbereidingen op deze dag heel wat servies wordt stuk gegooid. Want uit Europees onderzoek van Parship blijkt dat wat betreft bruiloftswensen mannen en vrouwen mijlenver uit elkaar liggen. Terwijl vrouwen dromen van een klassieke bruiloft met alle toeters en bellen, fantaseren mannen vooral over een wat simpelere bruiloft met bijpassend budget. Mannen die wel meer willen spenderen aan het ja-woord geven de voorkeur aan een ongedwongen feest met lekker eten, veel drank en goede muziek.

Kwart vrouwen wil wel binnen paar maanden na ontmoeting trouwen
Eén op de vijf singles wil wel binnen een paar weken of maanden trouwen. Vrouwen zijn daarbij impulsiever: 25% van de vrouwen tegenover 18% van de mannen durft deze stap wel aan.

Mei is niet alleen een populaire maand voor stelletjes om in het huwelijksbootje te stappen, ook singles dromen ervan. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat maar liefst een op de vijf singles wel binnen een aantal weken of maanden na de ontmoeting het ja-woord zou willen geven. Als het gevoel maar goed zit, zo redeneren zij. Vrouwen zijn iets impulsiever dan mannen: 25 procent van de vrouwen tegenover 18 procent van de mannen durft deze stap wel aan met een nieuwe vlam.

Trouwen na twee jaar samen zijn is de norm

Toch lopen de meeste singles minder hard van stapel en zijn ze van plan om het rustiger aan te doen: 33% wil minimaal één à twee jaar samenzijn voordat zij besluiten te gaan trouwen, 27% wil twee tot vier jaar samenzijn en 11% wil vier tot zes jaar samenzijn. Slechts 7% vindt dat men langer dan zes jaar zou moeten wachten met trouwen.

Top 10 droomhuwelijken

Trouwen willen bijna alle singles (nog) wel: 87 procent heeft een duidelijk beeld van hoe zijn of haar droombruiloft eruit zou moeten zien. Slechts 9 procent weet zeker dat hij niet (opnieuw) wil trouwen, 4 procent weet het nog niet. Van deze bruiloften dromen singles:

  • 16% Klassiek en romantisch, bijvoorbeeld met duiven en een koets
  • 15% Bourgondisch en ongedwongen, bijvoorbeeld een goed feest met lekker eten, drinken en muziek
  • 15% Exotisch, bijvoorbeeld op een strand met bloemenkransen en cocktails
  • 11% Heel intiem, bijvoorbeeld in een klein kapelletje
  • 11% Simpel, met eenvoudige trouwjurk, een budgetlocatie en simpele versiering
  • 5% Fantasievol, bijvoorbeeld in een oud kasteel
  • 4% Traditioneel, bijvoorbeeld in een dorp met lokale tradities
  • 4% In Las Vegas
  • 4% Glamoreus met veel blingbling, bijvoorbeeld met een limousine
  • 3% Internationaal en traditioneel, bijvoorbeeld omdat de partner uit een ander land komt

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 1.035 leden van Parship Europa (18 tot 65 jaar).

In “Tijd voor een feestje” vind je allerlei tips voor een mooi (trouw)feest.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X