Relaties Single moeder

Geen relatie, toch een kind. Iets voor jou?

Geen relatie toch een kind, kind, alleenstaande moeder, alleenstaande moeder, kind zonder vaste partner, kinderen, kinderwens, Nicole Vening, onderzoek, Parship, single moeder, single ouder, Plekk
Geschreven door Redactie

Geen relatie, toch een kind. Is dat iets voor jou? Het ideaalplaatje is natuurlijk dat je een kind krijgt met je grote liefde. Maar voor 29% van de single vrouwen is de kinderwens zo groot, dat ze ook alleen wel een kind zouden willen opvoeden. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Parship onder 2.270 singles.

“Vrouwen hebben nu eenmaal die biologische klok, waardoor uitstel vaak overgaat in afstel. Simpelweg omdat het niet meer kan.”
“Mijnervaring is dat single vrouwen met een kinderwens soms compleet in de stress schieten als ze richting midden – eind dertig gaan”, zegt relatiecoach Nicole Vening van de datingsite. Volgens haar gebeurt het regelmatig dat vrouwen de spermadonorbank bezoeken. “Ik begrijp het wel. Het is tegenwoordig goed mogelijk om een kinderwens van een partnerwens te scheiden.”

Mannendenken toch iets anders over het vervullen van een kinderwens zonder vaste partner. Slechts 11% van de alleenstaande mannen zou dat willen, ook al is bij de meerderheid van hen de kinderwens groot.

Bijde keuze van een levenspartner spelen niet alleen goede looks, een leuke baan en een gezellig sociaal leven mee. Ook of de potentiële partner graag kinderen wil, wordt gewogen in het selectieproces. Want bij 72% van de kinderloze singles tussen 18 en 39 jaar staat het al vast: zij willen graag kinderen.

30%van de mannen is tevreden met zijn kinderloze situatie, ondanks de kinderwens. Vrouwen hebben het hier beduidend lastiger mee: slechts 23% is tevreden met het leven zonder kinderen. “Vrouwen hebben nu eenmaal die biologische klok, waardoor uitstel vaak overgaat in afstel. Simpelweg omdat het niet meer kan. Ik zie dat als één van de redenen voor het grotere gemis en ontevreden gevoel bij vrouwen tussen de 30 en 40 jaar”, geeft Vening aan.

VolgensVening zijn relaties in de breedste zin van het woord voor vrouwen belangrijker dan voor mannen. “Vanuit deze optiek is het niet in vervulling zien gaan van een kinderwens vaak extra pijnlijk.” Ik krijg regelmatig vrouwen die aangeven dat ze zich misschien wel verdrietiger voelen over het gebrek aan kinderen dan het gebrek aan een partner.  Ze voelen zich als vrouw falen door het uitblijven van hun moederschap.” kind  zonder vaste partner Bijna 1 op 3 single vrouwen kan zich een kind zonder vaste partner best voorstellen Geen relatie, toch een kind

Lees meer over dit thema in het artikel Kinderwens, en single….

Geen relatie, toch een kind

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X