Mannen Relaties

Echte liefde? Zo herken je het!

dating app , datingapp , Geeft hij echt om je , geven om, houden van ,liefde , Plekk, echte liefde
Geschreven door Redactie

Hoe weet je of er echte liefde in het spel is? Misschien lijkt het wel mooier dan het is. Het is niet voor iedereen makkelijk om zijn of haar gevoelens te uiten. Veel mensen vertellen niet zo snel dat ze om je geven of van je houden, ook al doen ze dat misschien wel. Maar als je op subtiele hints let kom je er wel achter of er sprake is van echte liefde.

Waar we ‘hij’ en ‘mannen’ schrijven kun je natuurlijk ook ‘zij’ en ‘vrouwen’ lezen.

1. Hij zorgt dat jij het naar je zin hebt

Hij doet zijn best jouw te laten merken dat hij echt om je geeft, niet door overdreven cadeaus, serenades of liefdesbrieven, maar door kleine, goedbedoelde gebaren. Bijvoorbeeld:

Hij laat jou de film uitkiezen die jullie samen gaan kijken.

Of: hij heeft iets lekkers voor je in huis gehaald, waarvan hij weet dat jij er dol op bent.

Of: hij biedt je zijn jas aan als jullie tijdens een gure herfstavond over straat lopen.

2. Hij is een gulle geliefde in bed

Seks is lang niet het enige binnen een relatie dat belangrijk is, maar het is wel een duidelijke indicatie hoe het met de relatie is gesteld.

Hij weet wat jij lekker vindt en zorgt dat jij geniet. Niet omdat hij hoopt dat je er wat voor terug doet, maar gewoon omdat hij om je geeft en omdat het hem nog meer opwindt.

3. Hij luistert echt

“Heb je een optreden, diploma-uitreiking of belangrijke sportwedstrijd? Hij is er, altijd.”
Hij veroordeelt niet, hij geeft je geen ongevraagd advies, hij zegt je niet wat je anders had moeten doen. Hij is er gewoon voor je, om naar je te luisteren. Omdat jij op dat moment je verhaal kwijt wilt, en hij om je geeft.

4. Hij is je grootste fan

Heb je een optreden, diploma-uitreiking of belangrijke sportwedstrijd? Hij is er, altijd.

Maar hij ís er niet alleen, hij gelooft ook in je en steunt je, door dik en dun. Dat is pas echte liefde.

5. Hij verontschuldigt zich

Als hij een foutje maakt, hij verknalt iets of had het bij het verkeerde eind, dan zegt hij ‘sorry’.

Er zijn ook mannen die dat nooit doen, die dat niet belangrijk vinden. Ze doen liever alsof ze niks fouts gedaan hebben, ze geven niet snel iets toe en willen gewoon gelijk hebben.

Of ze zeggen wel dat het ze spijt, maar alleen omdat ze denken dat jij dat wilt horen, het is niet gemeend. Ze houden niet van discussie en willen de lucht zo snel mogelijk weer klaren. Zodat jij weer vrolijk bent.

Een gemeende verontschuldiging is een belangrijk teken dat hij van je houdt.

6. Hij heeft altijd tijd voor je

Op de een of andere manier krijgt hij het altijd voor elkaar tijd voor je vrij te maken, ook al heeft hij het nog zo druk. Omdat hij om je geeft heeft hij gewoon tijd met jou nodig.

En als jij hem nodig hebt is hij er ook voor je, met zijn volle aandacht.

7. Hij is eerlijk

Hij zegt niet altijd wat je wilt horen, maar geeft wel zijn eerlijke mening. Niet op een groffe manier, hij beledigt je nooit. Hij doet het omdat hij wil dat jij de beste beslissingen neemt en hij vindt dat jij daarvoor zijn eerlijke mening moet weten. Omdat een relatie niet gebaseerd zou moeten zijn op leugens.

8. Hij wil je beschermen

Eén van je vriendinnen maakt je aan het huilen, een collega is hard voor je of die vent in het café wordt handtastelijk. Zodra hij merkt dat jij het nodig hebt, komt hij voor je op. Je hoeft hem dat niet te vragen, je krijgt daar zelfs geen kans voor. Hij is er al om je te beschermen.

9. Hij kijkt echt naar je

Als je hem in de ogen kijkt, weet je dat hij niet alleen naar je kijkt, maar je ook echt ziet. Dit kost even tijd en gebeurt niet direct bij de eerste date. Maar als het gebeurt voel je jullie hechte band en intimiteit, een bijzondere ervaring.

Helaas is de persoon op wie je verliefd bent niet altijd de ware. Je leest er meer over in ‘Ware liefde of hou je jezelf voor de gek?‘.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X