Datingtips Relaties

Klaar voor een relatie? Dit moet je over jezelf weten.

app , daten , dating app, datingapp, geluk , gelukkig , incheck app , initiatief , langdurige relatie , over jezelf weten, passie , Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app , relatie, serieuze relatie, Trendin Checkin, Trending Checkin, zelfkennis
Geschreven door Redactie

Het is makkelijk om verliefd te worden, maar dat betekent niet dat je dan ook echt toe bent aan een langdurige relatie. Ben jij klaar voor een relatie? Vraag jezelf eerst deze vijf punten af, voordat je hem meteen ‘mijn vriend’  noemt.

1. Waar ligt mijn passie?

Het is belangrijk om jezelf goed te kennen en te weten waar jij echt gelukkig van wordt. We zijn allemaal verschillend, dus is dat voor iedereen weer wat anders. Is dat voor jou avontuurlijke reizen maken, regelmatig gaan stappen met vrienden of rustig thuis zitten met een kopje thee en een goed boek? Je hoeft niet perse iemand te vinden die van precies hetzelfde gelukkig wordt, maar het is wel belangrijk dat hij het respecteert en jou die activiteiten laat doen. Zorg dat je veel zelfkennis hebt en blijf doen wat jij graag wilt doen. Want als je dat opgeeft, verlies je een deel van jezelf, je wordt minder gelukkig en dat gaat weer ten koste van je relatie.

2. Wat voor type relatie kan ik bieden?

Wat voor soort relatie je wilt is iets anders dan waar je klaar voor bent. Het gaat erom hoeveel je van jezelf kunt geven in een relatie. Hoeveel tijd heb je, welke activiteiten wil je met je partner delen en welke liever niet, wil je regelmatig naar hem toe reizen als hij verder weg woont? We voelen ons vaak misleid in ons datingleven, omdat we uitgaan van een perfect liefdesleven. Maar wees realistisch en duidelijk om teleurstelling bij elkaar te voorkomen. Praat erover met elkaar als je aan het begin van een mogelijke relatie staat.

3. Waar wil je in investeren: in hem of in wie hij in de toekomst kan zijn?

Zoals hij nu is zal hij waarschijnlijk altijd blijven. Ok, misschien knipt hij zijn haar korter of verandert hij van baan. Maar zijn persoonlijkheid blijft hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. Zou hij willen veranderen, dan schakelt hij wel een psycholoog of coach in. Dus wees realistisch en hou van hem zoals hij nu is.

4. Kun jij een conversatie starten?

De dagen zijn voorbij dat de vrouw op het initiatief van een man wacht. Dat ze wacht tot hij het eerste bericht stuurt of tot hij haar vraagt voor een date. Vind je het prettig om te wachten op een uitnodiging van hem of om je bezig te houden met de vraag hoe lang je moet wachten voor je een berichtje terugstuurt, dan hecht je waarschijnlijk meer waarde aan het verleid worden dan aan hemzelf. Het is belangrijk om het verschil te kennen. Vind je hem echt heel leuk, dan neem jij als het goed is, zelf het initiatief.

5. Hoop je dat een relatie met hem iets oplost?

Is je antwoord ja, dan ben je nog niet toe aan een relatie. Een relatie kan je niet redden of je problemen oplossen. Jouw (toekomstige) partner kan je wel steunen, maar dat is iets anders. Verwacht je meer, dan zal dat zeker niet bevorderlijk zijn voor jullie relatie. Want je kunt niet afhankelijk van je vriend worden als het gaat om het oplossen van bepaalde onzekerheden, angsten of problemen. Een partner kan je wel inspireren, steunen of aanmoedigen.

Over de auteur

Redactie

1 reactie

Schrijf een reactie

X