Geluk Relaties

Liever een relatie of liever single?

datingapp, Lieve , Liever een relatie, liever single , Plekk , relatie, voorkeur single
Geschreven door Lieve

Liever een relatie of liever single? Afgelopen week kreeg ik deze vraag. Nou, ik vind het nogal een vraag. Ten eerste heb je het niet altijd voor het kiezen en áls je al kunt kiezen, kies je dan voor je verstand of voor je gevoel? Beide manieren van leven kennen veel leuke momenten, maar beiden hebben ze ook nadelen. Liever een relatie

“Achter iedere foto schuilt een verhaal, is mij verteld. Die foto aan het zwembad líjkt geweldig, maar iedereen weet dat het bijna onmogelijk is om sámen op een luchtbed te liggen dat blijft drijven.”
Op social media zie ik nu veel mooie vakantiefoto’s voorbij komen waarbij stelletjes ogenschijnlijk de mooiste herinneringen met elkaar maken. Samen in het zwembad op een luchtbed, samen op een ligbedje, samen aan een romantisch diner, samen de zonsondergang vanaf het strand bekijken. (Die romantische zonsondergang heb ik ooit samen met mijn Cuba Libre bekeken, wat overigens ook een ervaring was).

Maar wacht even. Achter iedere foto schuilt een verhaal, is mij verteld. Die foto aan het zwembad líjkt geweldig, maar iedereen weet dat het bijna onmogelijk is om sámen op een luchtbed te liggen dat blijft drijven. Hoe lang zij over deze foto hebben gedaan wil ik niet weten.

Tijdens de foto op het ligbedje zullen ze vast genoten hebben, maar met dertig graden samen een ligbed delen klinkt ook niet geheel ideaal. Lekker zweterig en je wordt zo natuurlijk niet egaal bruin. Maar dat geeft niet, want je ligt wel sámen op dat ligbed.

Een romantisch diner aan het water ziet er prachtig uit. Toch zou het zomaar kunnen dat haar vriend ietwat minder vrolijk kijkt vanwege het feit dat deze ideale locatie een rib uit zijn lijf is. Maar dan heb je wel de perfecte foto.

Samen de zonsondergang vanaf het strand bekijken blijft natuurlijk romantisch. Hoewel ik persoonlijk niet zoveel van zand houd, omdat werkelijk alles onder gaat zitten. Stel dat ze nog andere (romantische) plannen na de zonsondergang hebben, het is dan ten slotte donker, zit het zand écht overal. Gewoon een kleine kanttekening.

Als ik mijn foto’s van deze zomer bekijk zie ik vooral veel foto’s van een fles rosé of witte wijn (altijd goed). Ik scroll door foto’s van feestjes, een foto van mezelf in een hangmat met (verrassend) een glas rosé, een selfie op de sportschool (moet ook gebeuren), een aantal vakantiekiekjes en foto’s met vriendinnen en familie waarbij ik lachend in de camera kijk. Ten slotte vind ik de foto terug van mijn Cuba Libre. Dit was het moment dat ik me realiseerde dat het leuker zou zijn geweest om dit moment samen te beleven. Het voordeel is dat het zand niet overal zat. Dat dan weer wel.
Ik glimlach. Ik denk dat ik op dit moment de voorkeur geef aan vrijgezel zijn. Liever een relatie

 

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X