Relaties Verbroken relatie

Uitmaken of niet? Test het met deze 8 stellingen

break-up, geen toekomst, geen zin in seks, interesse, nieuw avontuur, relatie, Relatie uitmaken, relatie verbreken, ruzie, seks, signalen, toekomstbeeld, uit elkaar gaan,Uitmaken,Plekk, datingapp
Geschreven door Redactie

Uitmaken of niet? Wanneer weet je nou wat verstandig is?

Er zijn van die momenten dat er niks groots en verschrikkelijks is gebeurd, maar dat een relatie ook niet echt goed voelt.

Er zijn genoeg omstandigheden te bedenken dat een relatie verbroken wordt. Eén van de twee ging vreemd, de één wil trouwen en kinderen krijgen en de ander is daar nog niet aan toe, één van de twee moet verhuizen, vanwege werk bijvoorbeeld en de relatie aanhouden lijkt niet zinvol. Maar vaak gebeurt het dat een relatie gewoon langzaam steeds slechter wordt. Het proces gaat vaak ongemerkt, totdat je ineens het idee hebt dat er iets niet goed zit. Het is soms moeilijk te bepalen of jullie het dan beter uit kunnen maken of dat jullie gewoon even in een dipje zitten.

We hebben acht cruciale signalen op een rijtje gezet om op te letten. Voldoet jullie relatie aan meerdere van die signalen, hebben jullie geprobeerd er iets aan te doen, maar zonder succes, dan kan het beter zijn om een einde aan de relatie te maken.

1. Alles wat hij doet irriteert je

Een gewoonte waar je eerder geen problemen mee had, stoort je ineens mateloos. Het kan een teken zijn dat jullie emotioneel steeds verder van elkaar af zijn komen te staan.

2. Je wilt geen opofferingen voor hem doen

Eten met je schoonouders, een evenement van zijn werk. Je hebt er echt geen zin meer in. Als je van je vriend houdt, zijn dit dingen die je gewoon doet. Maar is de liefde ver te zoeken, dan lijkt het het allemaal niet waard. Je wil (onbewust) niet meer investeren in je relatie.

3. Jullie ruziën over alles

Iedereen heeft weleens ruzie. En sommige stellen maken nou eenmaal meer ruzie dan anderen. Maar als jullie patroon daarin is veranderd, jullie gebruiken de kleinste aanleiding om weer een discussie te starten en jullie hebben strijd over zaken waar je eerder nooit problemen mee had, dan kan dat een aanwijzing zijn dat er iets flink fout zit.

4. Je blijft langer op je werk

Je kijk je er niet naar uit je vriend weer te zien en blijft daarom nog iets langer op je werk hangen, of in de sportclub of waar dan ook. Kennelijk zie je er tegenop om je partner weer te zien en stel je dat moment zo lang mogelijk uit.

5. Je krijgt interesse in andere mannen

Natuurlijk is het leuk om naar een mooie acteur in een film te kijken, maar het is wat anders als je tijdens een avondje uit serieus gaat staan flirten. Als je dat doet lijkt het erop dat je de interesse in je partner verloren bent en open staat voor een nieuw avontuur.

6. Je verzint smoesjes om geen seks te hoeven hebben

Het is heel normaal dat jullie seksleven anders is dan in de beginfase van de relatie. Toen konden jullie niet van elkaar afblijven, nu hebben jullie veel minder vaak seks. Maar probeer je het echt te vermijden, dan is dat wat anders. Je hebt er gewoon geen zin meer in.

7. Je kijkt uit naar een avondje met vriendinnen

Je regelt steeds meer activiteiten met vriend(inn)en en bespreekt de diepere zaken van het leven met een vriendin of familielid en niet met je vriend. Natuurlijk is het fijn om veel sociale contacten te hebben en regelmatig bij te kletsen, maar je zou dat niet moeten doen om even pauze te hebben van je vriend.

8. Je ziet geen toekomst samen voor je

Probeer je je eens eerlijk voor te stellen hoe je leven er over 5, 10 of 20 jaar uitziet. Zie je je vriend niet in het plaatje, dan droom je waarschijnlijk stiekem over een onbekende, perfecte man, die je nog niet hebt ontmoet.

 

Besluit je toch jullie relatie te verbreken? Dan is dit een nuttig artikel om te lezen: “Vrienden met je ex blijven“. Uitmaken of niet Uitmaken of niet Uitmaken of niet Uitmaken of niet Uitmaken of niet

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X