Onderzoek Relaties

Overspel dilemma: vertel je je vriendin dat haar vriend vreemdgaat?

dilemma, overspel dilemma, vreemdgaan, overspel
Geschreven door Redactie

Wat zou jij doen? We stellen jullie een dilemma voor en zijn benieuwd naar jullie antwoorden.

Overspel dilemma:

Je zit gezellig met een vriendin in een café, als je opeens een bekende ziet. Het is de vriend van een (andere) goede vriendin van je. Net als je hem wilt begroeten, zie je dat hij begint te zoenen met een onbekende vrouw. Dat is even een nare verrassing!

Wat doe je dan?

  1. Je gaat naar hem toe om hem te vertellen dat dat echt niet kan.
  2. Je brengt je vriendin op de hoogte dat haar vriend vreemd gaat.
  3. Je besluit niks te doen, het zijn jouw zaken niet.
1Het is goed om eerst zijn reactie te peilen. Dat kan op dat moment, maar je kunt hem er later ook over bellen. Spreek hem erop aan en hopelijk kun je hem ervan overtuigen dat hij alles aan zijn vriendin op moet biechten. Zij heeft het recht om op de hoogte te zijn van zijn slippertje. Daarnaast heeft hij jou in een lastige situatie gebracht, omdat jij nu een geheim hebt voor je vriendin. Hij is degene die dat op moet lossen.

2Het is verleidelijk om het ‘geheim’ direct aan je vriendin te vertellen. Waarschijnlijk ben je verontwaardigd en wil je het zo snel mogelijk aan haar kwijt. Maar pas op, want sommige vrouwen willen dit soort zaken liever helemaal niet weten. Het kan wel een optie zijn als haar vriend besluit om zijn vreemdga-gedrag voor zijn vriendin stil te houden. Vraag dan eerst eens voorzichtig aan je vriendin of zij die informatie zou willen krijgen, stel dat die situatie zich voor zou doen. Zo ja, vertel dan wat je hebt gezien, zonder direct allemaal oordelen uit te spreken. Misschien wordt ze boos op jou, jij bent tenslotte de boodschapper van het slechte nieuws. Maar blijf rustig, steun haar en leg uit waarom je besloten hebt het haar te vertellen.

3Weet je niet goed wat je moet doen, ben je bang dat het je je vriendschap kost of vind je dat het hun zaken zijn waar jij je niet mee wilt bemoeien, doe dan niets. Het kan echter op den duur wel moeilijk zijn om het geheim voor je houden.

Wist je dat uit een groot Brits onderzoek is gebleken dat meer dan zeventig procent van de vrouwen kiest voor optie 3? Ze houden het foute gedrag van de partner van hun goede vriendin het liefst voor zich.

Wat zouden jullie doen, voor welke optie zou je kiezen?

[socialpoll id=”2320048″]

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X