Geluk Relaties

‘Vrouwen poepen niet’ en andere illusies over samenwonen

alleen op stap , app , Bo , daten, dating app , datingapp, huishouden , illusies over samenwonen , incheck app , koken , leraar , nadelen samenwonen , op jacht, Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app, poepen , relatie, samenwonen, scheren, single, Trendin Checkin, Trending Checkin, voetbal, voordelen samenwonen, vriend , vrijgezel, wc
Geschreven door Bo

Een maand geleden zou ik eigenlijk een jubileum hebben: vijf jaar vrijgezel. Een nieuwe mijlpaal in mijn leven en een goede reden voor een feestje. Dit werd echter bruut verstoord door een man die mijn wereld op z’n kop zette. Tevens de man waardoor ik al een tijdje geen blogs meer heb geschreven 😉

“We gingen net samenwonen, toen zijn acht weken zomervakantie van start gingen. Op een gegeven moment ging het irriteren. Hij kon naar het strand, terwijl ik zat weg te zweten op het werk.”
De afgelopen maanden waren één grote chaos, meestal leuke chaos. Van vrijgezel en het kleinste appartementje ooit naar samenwonen en een appartement van fatsoenlijk formaat. Zie ik daar een frons? Het zou mij niets verbazen. De meeste mensen zullen wel gedacht hebben: ‘dat gaat veel te snel’. We woonden binnen 2 maanden samen en ja, dat is snel. Natuurlijk, dan kan het fout gaan. Maar het kan ook fout gaan als je na een jaar gaat samenwonen.

Ik vond het in het begin best eng. Hij had al eerder samengewoond, ik nog nooit. Hij had regelmatig een relatie gehad, waarvan één lange relatie, ik nog nooit. Die angst bleek nergens voor nodig. Vanaf dag één ging alles eigenlijk vanzelf. Het leek alsof we al veel langer samen waren en ook al langer samenwoonden.

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn en is het in het begin heel erg wennen. Wie weet heb je ooit samengewoond of woon je nu samen en herken je jezelf in onderstaande ervaringen?

Help, ik woon samen en:

  • Hij doet het liefst zo min mogelijk in het huishouden.

Dweilen, wat is dat? De badkamer, moet die worden gepoetst dan? De afwas, die kan wel tot morgen wachten, toch? Kleding? Moet die in de kast?

  • Hij houdt van voetbal

Niet zo rampzalig, maar ja, hij houdt van voetbal. Vind ik het erg om mee te kijken? Nee. Ik val in slaap, lees een boek of kijk echt mee. Hij moet tenslotte ook meekijken naar Expeditie Robinson en Ex on the Beach.

  • Hij is leraar

Dit is natuurlijk totaal geen relevant punt en wellicht voor weinig mensen herkenbaar. Maar wist je dat leraren heel veel vakantie hebben? We gingen net samenwonen, toen zijn acht weken zomervakantie van start gingen. Op een gegeven moment ging het irriteren. Hij kon naar het strand, terwijl ik zat weg te zweten op het werk.

  • Wanneer moet ik nu naar de wc?

Vrouwen poepen niet. Dat is de illusie die veel mannen hebben, toch? Nou, deze vrouw wel. En moeten we tegelijkertijd, dan is dat bij ons een kwestie van steen, papier, schaar. De winnaar mag uiteraard als eerste naar het toilet.

  • Hoe vaak scheer je jezelf dan?

Ik heb geen idee hoe andere vrouwen dit doen, maar ik weiger om alles elke dag/twee dagen te scheren.

Yes, ik woon samen en:

  • Ik hoef (bijna) nooit meer te koken

Ik ben één van de gelukkige vrouwen die een man aan de haak heeft geslagen, die het niet erg vindt om te koken. Hij is eerder thuis (of heeft vakantie) en ik ben nog steeds geen keukenprinses.

  • Ik hoef niet meer alleen op stap wanneer vriendinnen geen tijd hebben

Natuurlijk waren die avonden alleen op stap ontzettend gaaf en heb ik de mooiste avonturen meegemaakt, maar het is ook wel fijn om samen met iemand naar de kroeg of naar een club te kunnen gaan.

  • Er wordt voor mij gezorgd

Vermoeidheid, katers of serieus ziek zijn is zo erg niet meer. In plaats van dat ik zielig op de bank lig en leef van mijn restantje voedsel, is er iemand die ervoor zorgt dat het mij aan niets ontbreekt. Koud? Hij gaat een dekentje halen. Honger? Hij maakt eten klaar. Perfect!

  • Ik hoef niet meer iedere keer op ‘jacht’

De ‘jacht’ is leuk, maar het is ontzettend fijn om iemand te hebben die jou kent, ook in bed. Die weet wat jij fijn vindt en wat niet. En waar je nieuwe dingen mee kunt uitproberen. Bij one night stands is het vaak ‘oké’, maar geen vuurwerk. Als zo’n nacht een keer vuurwerk was, dan was ik oprecht en positief verrast. Dat was dus een uitzondering.

  • Ik krijg niet meer de vraag: ‘Waarom is zo’n leuke meid als jij nog vrijgezel?’

Geen toelichting nodig. Mensen, stop gewoon met deze vraag stellen!

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

 

Over de auteur

Bo

Bo is niet míjn naam, maar de naam van mijn overleden hond. Een lekkere binnenkomer en misschien niet heel charmant. Maar het was een gek en pittig beest, dat soms even aan andere mensen moest wennen. Een karakter dat als twee druppels water op dat van mij lijkt. Ik ben alleen geen hond, maar een vrijgezelle vrouw die net haar 5-jarig jubileum heeft gevierd (als single).

Inmiddels heb ik vrijwel iedere dating-app wel een keer gedownload, verwijderd en weer gedownload, geniet ik van het vrijgezelle leven in binnen- en buitenland en ben ik bijna ieder weekend in de kroeg in Eindhoven of een andere stad te vinden. Je kunt mij spotten op een podium of rustig aan de bar, genietend van een speciaalbiertje. Gek en pittig, soms terughoudend en bovenal op zoek naar avontuur(tjes), die ik graag met jullie deel.

Schrijf een reactie

X