Alleen leven Relaties

Wat mis je als je een relatie hebt?

alleen eten, compromis ,dating app , datingapp, flirten, genant, hot guy , jaloers, Jaloezie, man, Plekk, relatie, single leven, singlebestaan , uitgaan, verantwoordelijk, verrassende dingen die je mist , vriend, vrij, Wat mis je als je een relatie hebt,Plekk,datingapp,single,happy single,voordelen van single zijn,verrassende dingen,uitgaan,vrijheid, gebonden,Plekk, dating app, datingapp, alleen eten, compromis, flirten, genant, hot guy, jaloers, Jaloezie, man, relatie, single leven, singlebestaan, uitgaan, verantwoordelijk, verrassende dingen die je mist, vriend, vrij, vrijheid
Geschreven door Redactie

Wat mis je als je een relatie hebt? Het is natuurlijk geweldig als je eindelijk je grote liefde vindt. Maar ineens besef je dat er singledingen zijn die je mist als je in een relatie zit. Daar had je van tevoren helemaal geen rekening mee gehouden!

Dit zijn zeven verrassende dingen die je mist als je gesetteld bent en in een fijne relatie zit:

1. Uitgaan zoals jij dat wilt

Cocktails maken en cat eyeliner op je ogen aanbrengen bij je bestie thuis, om daarna uit jullie dak te gaan op de dansvloer. Ineens blijken dat soort avondjes de beste herinneringen aan je single bestaan op te hebben geleverd. Zit je eenmaal in een relatie, dan zijn de voorbereidingen voor een date met je man een flink stuk saaier. En de avond uit zelf ook…

2. Het gevoel dat je die avond een leuke man gaat ontmoeten

Natuurlijk, het is super om je grote liefde te hebben gevonden. Maar wat je mist is het gevoel dat vanavond dé avond is waarop je die super hot guy gaat ontmoeten, elke vrijdag- of zaterdagavond weer. Het is als de dag na je verjaardag. Je hebt leuke cadeaus gekregen, maar weet dat het nog 364 dagen gaat duren voordat je weer leuke cadeautjes kunt gaan openmaken.

3. Geen last van een jaloerse man

Het kon gewoon allemaal. Van het onschuldige uitgaan met vriendinnen én vrienden, tot het dansen met mannen, flirten, versieren, one night stands. Met een beetje geluk heeft je vriend geen probleem met jouw vriendschap met één of meer mannen. Maar waarschijnlijk kun je het speelse omgaan met de mannelijke helft van de bevolking wel vergeten als je eenmaal in een serieuze relatie beland bent.

4. Alleen verantwoordelijk voor jezelf

Als je in een relatie zit, wordt je al snel als twee-eenheid gezien. Doet je vriend, in een nuchtere of dronken bui, iets raars, onverantwoordelijks of gênants, dan word jij daar ook op aangekeken. Heel vermoeiend, want je hebt geen zin om hem als een kind corrigerend toe te gaan spreken. Tegelijkertijd schaam je je wel diep.

5. Geen rekening houden met de agenda van een ander

Single zijn betekent vrijheid. Dat besef je pas echt als je in een serieuze relatie belandt. Agenda’s moeten dan naast elkaar gelegd worden om een afspraak te maken. Een etentje, dagje weg, familiebezoek, avondje uit. Alles moet eerst overlegd worden.

6. Alleen eten

Eet je alleen, dan heb je misschien de neiging om je er gemakkelijk vanaf te maken. Even iets van de dag ervoor opwarmen, een ei bakken met wat voorgesneden sla erbij, een bakje yoghurt met cruesli. Ben je met zijn tweeën dan moet je rekening houden met de smaak en de voorkeuren van de ander. En elke dag weer overleggen wie er kookt, wat er gekookt gaat worden of dat jullie misschien iets gaan halen of uit eten gaan. Het voordeel kan natuurlijk wel zijn dat er af en toe ook eens iemand voor jóu kookt.

7. Geen enkel compromis

Een serieuze relatie betekent compromissen sluiten, op bijna alles. De film die jullie vrijdagavond gaan kijken, de kant van het bed waar je slaapt, de smaak van de kauwgom die je kiest en jullie vakantiebestemming. Je mist de vrijheid (ja, dát is het sleutelwoord!) van het vrijgezellenbestaan.

Als je een geweldige relatie hebt, zou je dat natuurlijk voor niets willen ruilen. Maar het betekent wel dat je met weemoed kunt terugkijken op de mooie dingen van het single leven, die je op dat moment mist. Het vrije leven waarin je je alleen druk hoefde te maken om jezelf. Maar ja, c’est la vie!

In “Dit missen Nederlanders het meest aan single zijn” kun je lezen wat volgens onderzoek mensen precies missen als ze eenmaal een relatie hebben.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X