Geluk Relaties

Alweer 1 jaar getrouwd!

bruiloft , datingapp , getrouwd , MooiRood , Plekk ,trouwen
Geschreven door MooiRood

18 augustus 2017, de dag dat wij onze liefde officieel hebben vastgelegd en zijn getrouwd. Alweer een jaar geleden… Time flies when you’re having fun! En plezier hebben we elke dag, gekke lol ook heel veel keren per week. Vandaag kunnen we terugkijken op een jaar lang meneer en mevrouw H. van der B. En het bewijs dat het serieus en voor het éggie is: we hebben het zelfs in onze paspoorten laten zetten. Dus voor de komende 10 jaar zitten we aan elkaar vast, of we dat nu willen of niet. 😉

En wat was het een mooie dag!

“Iedereen stond op de brug op ons te wachten. We voelden ons zó rijk toen we ons bedachten dat iedereen er voor ons was.”
De avond ervoor sliepen we traditioneel niet bij elkaar. Ik in mijn ouderlijk huis, jij in jouw eigen boot. En toen de dag zelf… De spanning werd opgebouwd terwijl mijn liefste vriendinnen, ouders en bruidsmeiden mij hielpen met mijn haar, make-up, de laatste dingen voor de dag, een heerlijke lunch en die mega bom trouwjurk. En bij jou waren inmiddels de leukste ceremoniemeester en jouw beste vrienden als getuigen met aanhang gearriveerd, om te helpen met de stropdas, de schoenen en de bruidsbloemen.

Het moment dat de fotograaf mij vroeg of ik er klaar voor was en ik toch echt nog even een momentje nodig had om mijzelf te vermannen (is dit écht, kan iemand me knijpen?), zal ik nooit vergeten. Net zoals het moment dat ik jou zag, in je mooie pak, met een grote grijns op je gezicht. Om elkaar in de armen te vallen en daarna eens goed te bekijken, wat zijn we mooi! En dan die schoenen!! En de jurk natuurlijk, die de mooiste bruidsauto ever volledig in beslag nam.

Zenuwachtig en stralend gingen we naar de fotoshoot en daarna door naar de trouwlocatie, met een schitterende boot en de leukste schipper, die jij geregeld had. Iedereen stond op de brug op ons te wachten. We voelden ons zó rijk toen we ons bedachten dat iedereen er voor ons was. Het was een feest om alle vrienden, vriendinnen, familieleden en collega’s te zien die de moeite hadden genomen om vrij te zijn en met ons dit feestje te vieren. En toen de zon zich ook nog liet zien was het helemaal af. Proosten op de liefde voelde nog nooit zo goed!

We werden door mijn ouders naar het prachtig aangeklede altaar gebracht, waar de leukste trouwambtenaar aan iedereen ons verhaal in geuren en kleuren vertelde. Over dat je mijn type helemaal niet was, dat ik nooit op een boot zou gaan wonen, dat jij geduldig en liefdevol bleef luisteren en dat we uiteindelijk toch onafscheidelijk werden. Het voorlezen van de trouwgeloften door mijn neefje deed menigeen de tranen wegslikken. En toen eenmaal de handtekeningen waren gezet, kwam Coby het feestje binnenvallen. Samen met de DJ maakte zij er een onverwacht, heerlijk Amsterdams, recht voor z’n raap feestje van.

Over de bruidstaart werd nog lang gesproken, wat was dat een topstuk! De avond duurde veel te kort om iedereen te spreken, met mensen te proosten en samen wat te eten. Na het heerlijke dansen, de mooie speeches, het lekkere eten en drinken, sloeg de klok ineens spreekwoordelijk twaalf uur, waren mijn slippers inmiddels in gebruik door een ander paar voeten en moesten we alweer de laatste fles aanbreken. Moe maar ontzettend voldaan kwamen we thuis, wat hadden we genoten!

En wat geniet ik nu nog steeds, als ik terug denk aan de dag, de foto’s weer zie én als ik iedere ochtend naast me kijk. Want jij bent mijn alles: de man met wie ik kan lachen, met wie ik kan huilen, met wie ik ruzie kan maken, het weer goed kan maken, met wie ik kan genieten van lekker eten en drinken om daarna weer te schrikken als we op de weegschaal staan. Jij laat me in mijn waarde, geeft me de vrijheid en trekt aan de bel als ik teveel hooi op mijn vork neem, als ik te ongeduldig ben, mezelf afsluit of als ik te snel mijn conclusies trek. Jij bent mijn spiegel, mijn ‘wederheel’, mijn grote teddybeer en de aanvulling waar ik zo lang op gewacht heb!

LYTTMABAEFTTUG* getrouwd

 

*Love You To The Moon And Back And Even Further Than The Universe Goes! getrouwd

 

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X