Mannen Relaties

5 vragen om hem snel te leren kennen, om hem echt te doorgronden!

leren kennen, doorgronden
Geschreven door Redactie

Je raakt met iemand in gesprek en denkt ‘hij is leuk!’. Dan wil je hem waarschijnlijk beter leren kennen. En je wilt uitvinden of hij echt geschikt relatiemateriaal is. Of dat zo is, hangt natuurlijk ook van jou af: wat jij belangrijk vindt in een man en in een relatie. Maar je wilt ook uitvinden hoe hij in elkaar zit. Niet altijd makkelijk, zeker als je gevoelig bent voor zijn charmes of vlotte babbel. Deze 5 vragen zullen je helpen hem snel te doorgronden!

“Zijn antwoord zal je ook inzicht geven in zijn karakter: is hij trots op zijn strakke buik of is hij trots op het feit dat hij ooit een klein jongetje uit de sloot heeft gered?”
Maar eerst nog even dit. Wist je dat open vragen stellen de beste manier is om iemand te motiveren zichzelf prijs te geven? Met gesloten vragen geef je hem te veel kans alleen met ‘ja’ of ‘nee’ te antwoorden en zich er gemakkelijk van af te maken. Een andere truc is om hem te dwingen tot één antwoord. Vraag naar ‘de beste’, ‘de meeste’ of ‘het belangrijkste’: als hij een keuze móet maken kan hij minder genuanceerd antwoorden en leer je meer over hem. Gebruik deze technieken dus om er voor te zorgen dat hij zich prijsgeeft!

1. Wie heeft het meeste invloed op jouw gehad?

Dit helpt je te begrijpen wat voor soort mensen van invloed op hem zijn. Zijn ouders, een vriend, God? Deze vraag is belangrijk omdat het een indruk geeft welke normen en waarden belangrijk voor hem zijn en wat voor persoon hij geworden is of in de toekomst wil worden. Als hij zijn ouders bijvoorbeeld heel belangrijk vindt, onderhoudt hij waarschijnlijk goed contact met hen en is hij in staat tot hechte familiebanden. Is het een collega die succesvol is, dan wil hij zich waarschijnlijk spiegelen aan deze collega en weet je iets over zijn ambities.

2. Wie is je beste vriend?

Deze vraag geeft een directe inkijk in zijn hart! Waarom is iemand zijn beste vriend? Wat maakt dat hij het zo leuk heeft met deze persoon? Maakt hij hem aan het lachen, stimuleert hij hem zijn dromen na te jagen? Is het omdat deze vriend hem in zijn waarde laat? De vraag geeft inzicht in wat hij écht waardeert in andere mensen en vriendschappen. Langdurige relaties hebben op lange termijn veel weg van een ‘goede vriendschap’, dus deze vraag geeft je inzicht wat er voor nodig is om op een dag die rol in zijn leven in te nemen!

3. Hoe maak je ruzie?

Dit lijkt op het eerste gezicht een vreemde vraag, maar binnen een relatie is een ruzietje op zijn tijd niet te voorkomen en helemaal niet erg. Het is veel belangrijker hóe je ruzie maakt. Gezond ruzie maken is gebaseerd op het uitwisselen van feiten en emoties op een constructieve manier, waarbij je je eigen mening geeft maar ook bereid bent te luisteren naar de ander. Een belangrijk kenmerk van goede relaties is dat ruzies op deze constructieve manier gebeuren. Door deze vraag te stellen kun je inzicht krijgen in hoe je potentiële prins op het witte paard in staat is zijn emoties te uiten, naar jou te luisteren en zich in bedwang te houden.

4. Waar ben je het meest trots op?

Mannen zijn trotse wezens! Of hij nu zal antwoorden over zijn uiterlijk, zijn baan of een andere heldendaad, hij zal graag praten over iets waar hij zelf trots op is. Deze vraag zal hem zelfvertrouwen geven en het gesprek zeker een tijdje gaande kunnen houden. Als je dit vraagt zal hij ook aanvoelen dat je echt in hem geïnteresseerd bent en hem wilt leren kennen. Zijn antwoord zal je ook inzicht geven in zijn karakter en zijn prioriteiten in het leven: is hij trots op zijn strakke buik of is hij trots op het feit dat hij ooit een klein jongetje uit de sloot heeft gered?

5. Wat is het belangrijkste doel in je leven?

Uitvinden wat hem drijft en motiveert geeft je een belangrijk inzicht in zijn karakter en in de toekomst. Heeft hij echte doelen of een missie in het leven, kan hij ergens helemaal voor gaan, of is hij eigenlijk onverschillig? Is hij heel erg gedreven door zijn carrière? Of is zijn grootste droom een gezin te stichten? En wees gewaarschuwd: als hij dezelfde doelen in het leven heeft als jij, kan dat soms tot concurrentie binnen een relatie leiden. Niet als je beiden van ‘een grote familie’ droomt, maar bijvoorbeeld wel als jullie allebei een topfunctie ambiëren.

Misschien pakt niet elke vraag even goed uit. Zijn antwoorden zijn niet even duidelijk voor je, hij heeft geen zin om erover te praten of hij kan gewoon geen antwoord verzinnen. Maar ook dat is belangrijke informatie! Dit soort vragen geven inzicht in de mate waarin je potentiële partner nadenkt over zichzelf en zijn leven. Is hij bewust bezig met dingen? Is hij zelfkritisch en probeert hij zichzelf te ontwikkelen? Heel goed! Maar het kan ook zijn dat je telkens een antwoord krijgt als ‘Tja, weet ik eigenlijk niet, daar heb ik nooit zo over nagedacht’. Dan wordt het tijd om even achter je oren te krabben, ondanks die leuke krullenbol of die strakke buik!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X