Daten Relaties

Hoe ga je om met een onbeantwoorde liefde?

afgewezen , afwijzing, beantwoord , blauwtje lopen , dating app , datingapp, hij is niet verliefd , kwetsbaar, liefde , liefdesverdriet, mis met mij, onbeantwoorde liefde , onvoorwaardelijke liefde , Plekk , relatie , spannend , verliefd, vertrouwen , zelfmedelijden, zenuwachtig
Geschreven door Redactie

Heb je het ook weleens meegemaakt: onbeantwoorde liefde? Dan kan dit artikel je meer inzicht geven en je helpen er weer bovenop te komen.

Je stelt je kwetsbaar op als je verliefd bent. Je opent je hart en het enige dat je wilt is dat hij ook verliefd op jou is. Maar helaas wordt onze liefde niet altijd beantwoord en eindigt het niet altijd met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Velen van ons hebben dit weleens meegemaakt, misschien jij ook.

Liefde overkomt je, het is niet iets wat je plant

“Dan wordt je zenuwachtig, je krijgt buikpijn en zwetende handen…”
Als je meer tijd met iemand doorbrengt, geef je jezelf bloot. Je deelt verhalen, ervaringen, blunders, dromen en ambities met elkaar. Misschien zelfs wel een geheim of verlangen. Je lacht met elkaar en hij geeft je aandacht. Dan groeit het vanzelf, verliefdheid. Het gebeurt gewoon voor je er erg in hebt! En voor híj er erg in heeft, want je hebt het hem nog niet verteld, of laten blijken middels een hartstochtelijk kus op zijn mond.

Als je verliefd bent kijk je met hele andere ogen naar die persoon. Je wilt alles van hem weten en let op alle details, de manier waarop hij met zijn handen beweegt als hij enthousiast een verhaal vertelt, de rimpeltjes naast zijn mond als hij lacht en de grappige manier waarop hij jou een anekdote vertelt en hoe hij jou daarna dan trots aankijkt.

Je realiseert je hoe gek je op hem bent, hoeveel je voor hem zou willen doen, dat je net zoveel veel tijd met hem zou willen doorbrengen als nodig is om alles van hem te weten te komen.

Dan wordt je zenuwachtig, je krijgt buikpijn en zwetende handen… je gaat hem duidelijk maken dat je tot over je oren verliefd op hem bent…

Dit is het engste deel

Als je zeker zou weten dat hij jouw liefde zou beantwoorden, dan zou het alleen maar een geweldig moment zijn, het begin van een spetterende relatie. Maar helaas is niets zeker in het leven, het risico dat hij je afwijst maakt het misschien wel te spannend. Je zit in een kwetsbare positie.

Dan heb je eindelijk al je moed bij elkaar geraapt en verklaar je je liefde aan hem. Wat een opluchting, het hoge woord is eruit! Je bent trots op jezelf! Maar dan komt zijn antwoord: nee, hij is niet verliefd of wil geen relatie met je om wat voor reden dan ook. Je gelooft je oren niet, zei hij dat echt?! Au, dat doet pijn!!

Je begrijpt het niet

“Vervolgens zit je in je thuispak met een zak chips op de bank en je meldt je ziek op je werk”
Jullie passen zo perfect bij elkaar, het zou een geweldig liefdesverhaal  zijn!

Afwijzing is verschrikkelijk. Hoe verliefder je bent, hoe harder het aankomt. Je huilt en walgt misschien van jezelf. Je gaat jezelf vragen stellen: “Waarom voelt hij niks voor mij?” en “Wat is er mis met mij?”. Je begint hevig aan jezelf te twijfelen.

Vervolgens zit je in je thuispak met een zak chips op de bank en je meldt je ziek op je werk. Het voelt alsof een lange relatie is verbroken of dat er iemand dood is gegaan. Je gaat door een rouwperiode. Je vraagt je af of hij nu ook aan jou denkt en voelt jezelf verschrikkelijk eenzaam omdat je hier alleen zit te huilen. Je zelfmedelijden is enorm.

Na weken- of maandenlang verdriet raap je jezelf bij elkaar en besef je dat de pijn helemaal niet meer zo erg is. Soms heb je weer even een terugval als je dat liedje op de radio hoort dat je weer aan hem doet denken. Maar je voelt je alweer meer jezelf.

Je gaat door met je leven, maar houdt wel de angst dat je je nooit meer zo kwetsbaar zult opstellen in je leven. Bang om weer afgewezen te worden. Bang dat je nooit meer echt helemaal hoteldebotel verliefd kunt worden en dat er niemand is die stapel op jou wordt.

Maar deze man verdiende jou niet. Hij zou je nooit onvoorwaardelijke liefde hebben kunnen geven. En het is maar goed dat je dat meteen te weten bent gekomen!

Ooit vind je een nieuwe liefde

Je zult voorzichtig beginnen, maar als je merkt dat hij dezelfde gevoelens heeft kun je je hart openen en er helemaal voor gaan!

Voor sommigen misschien een ondenkbaar scenario, maar vrijwel iedereen wordt uiteindelijk wel weer een keer verliefd. Als je dan ervaart dat jouw liefde deze keer wel beantwoord wordt, kan je vertrouwen in de mensheid weer helemaal hersteld worden. onbeantwoorde liefde onbeantwoorde liefde onbeantwoorde liefde onbeantwoorde liefde onbeantwoorde liefde

In dit artikel vind je meer tips hoe je de negatieve gevoelens van afwijzing de baas kunt blijven: “Hoe mentaal sterke mensen met afwijzing omgaan“.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X