Relaties

Ik hou van jou: zeg jij het al?

nooit meer ik hou van je, Ik hou van jou, app,dating app,datingapp,Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Redactie

Ik hou van jou: mooie woorden, maar als je iemand kort kent, kun je twijfelen of je het wel ‘moet’ zeggen, en misschien zelfs of het zo is!

Ik hou van jou: zwaarbeladen

Je bent na een handjevol dates knetterverliefd aan het worden! Je denkt dat hij écht voor ‘altijd’ kan zijn. Hij voldoet aan méér dan je verwachtingen. Na een zinderende vrijpartij liggen jullie naast elkaar in bed en zeg je zonder erbij na te denken “Ik h..”. Je slikt de rest van je zin in. Ging je nou Ik hou van jou zeggen?? ‘Ben ík dit?’ denk je. ‘Hou ik van hem? Kan ik dat wel zeggen? Is het niet te vroeg? Is het te serieus? Krijgt hij bindingsangst als ik het zeg? Weet ik het zelf wel zeker?’ Allerlei vragen schieten door je hoofd. Zonder dat je het merkt ben je al een tijdje stil. “Wat is er?”, vraagt hij.

Ik hou van jou. Enerzijds is het natuurlijk heel mooi, maar aan de andere kant is het ook beladen en serieus. Je spreekt er zo veel pretenties mee uit! En als je iemand net leert kennen, is de grote vraag wanneer je het ‘mag’ zeggen!

Daarom verzamelden we 5 alternatieven waarmee je óók aangeeft dat je iets voor hem voelt. Complimenten geven is vaak moeilijk, maar net als het pretentieuze Ik hou van jou benadrukken complimenten ook hoeveel je voor hem voelt. De nadruk ligt dan echter meer op het hier en nu. En ze zijn zoveel concreter! Als je twijfelt, schrap dan Ik hou van jou nog even uit je vocabulaire en ga voor één van deze vijf alternatieven!

1. “Ik ben trots op je”

Respect en waardering zijn erg belangrijk, ook binnen een ontluikende relatie. Je nieuwe lover doet ongetwijfeld kleine of grote dingen waar je trots op kunt zijn! Heeft hij zijn eerste ovenschotel voor je gemaakt? Vertelt hij dat hij voor het eerst 15 kilometer heeft gelopen? Of koopt hij het daklozenkrantje omdat hij een ander iets gunt? Laat weten dat je trots op hem bent.

2. “Ik vind het leuk dat …”

Het heeft tegenwoordig misschien een beetje een Facebook bijsmaak, maar iets ´leuk vinden´ is nog steeds een luchtige manier om te laten blijken dat je het érg naar je zin hebt met hem. Zonder het al te groots te maken kun je verrassend en ontwapenend uit de hoek komen als je ineens zegt dat je iets leuk vindt. Staat hij met vrienden te kletsen en heb je ineens een aanval van verliefdheid als je naar hem kijkt? Dan zeg je straks gewoon tegen hem “Ik vind het leuk als je met je vrienden staat te praten”. Voel je vlinders als hij net een fles wijn openmaakt? Zeg het! “Ik vind het leuk als jij een flesje voor ons open maakt!”. Het gaat eigenlijk nergens over, maar je laat op aandoenlijke wijze blijken dat je iets voor hem voelt.

3. “Je bent mooi”

In de eerste fase van je verliefdheid voel je je fysiek erg tot hem aangetrokken. Zo’n daverend seksleven heb je nog nooit gehad en je kunt je handen niet thuishouden zodra je bij hem in de buurt komt. Laat het hem weten! Mannen zijn erg gevoelig voor complimenten over hun aantrekkelijkheid en jouw complimentjes zullen hem verrassen en meer raken dan je misschien denkt. Vertel hem dus wat je écht mooi aan hem vindt: “Je bent mooi als je leest” of “Je bent mooi als je net wakker wordt”. Het hoeft dus helemaal niet over zijn wasbordje of knappe kop te gaan, want misschien heeft hij die helemaal niet. Het gaat er om wat jij aantrekkelijk aan hem vindt. En waar hij waarschijnlijk niet op gerekend heeft.

4. “Je maakt me blij”

Het klinkt zo onschuldig, maar het betekent heel wat. Door te zeggen dat je je blij, goed of gelukkig voelt sinds je hemt kent, geef je een belangrijke boodschap: je geeft aan dat je het getroffen hebt met hem, dat het feit dat je hem kent niet vanzelfsprekend is, en dat hij een bijzondere rol speelt in jouw leven. Iedereen wil graag belangrijk zijn voor anderen, dus hij zal zich zeker belangrijker en speciaal of gewild voelen. En dat is goed voor jullie beiden! Ook je blijdschap kun je koppelen aan kleine gebeurtenissen om het luchtig te houden: “Ik voel me blij als ik je aan zie komen lopen” of “Ik voel me gelukkig als je zo naar me kijkt”.

5. “Wat kun je dat goed”

Waarom je precies verliefd wordt op iemand is niet duidelijk, maar vrouwen worden vaak verliefd op iemand waar ze een beetje tegenop kijken. Het is belangrijk dat jullie elkaar de ruimte geven om je eigen ambities na te streven. Zit het goed tussen jullie, dan gunnen jullie elkaar je succes. Bewonder je iets in hem, laat het hem dan onomwonden weten! Zijn ego zal direct gestreeld zijn en het zal hem opvallen dat je geen afgunstig karakter hebt of hem wilt remmen in zijn ambities. Geef je een compliment over wat hij goed kan, dan geef je waarschijnlijk ook deels aan waarom je op hem gevallen bent. Misschien bewonder je zijn directheid: “Wat goed dat je tegen je collega’s zo eerlijk zegt waar het op staat” of misschien zie je een ander talent in hem dat je wilt stimuleren: “Wat kun jij humoristisch schrijven! Waarom doe je daar niet wat mee!” . Vind je zijn bedprestaties ook de moeite waard? Zeg het dan zéker tegen hem, daar zijn mannen erg gevoelig voor en onzeker over als hij je nog kort kent!

Als je regelmatig dergelijke complimentjes geeft, zal hij zeker aanvoelen hoe leuk je hem vindt en hoe belangrijk hij voor je is. Waarschijnlijk heeft hij dan alles wat hij verwacht of waar hij op hoopt. Een “Ik hou van je” is dan nog helemaal niet nodig. Dus: nooit meer “Ik hou van je”? Nou…er is vast een moment dat je er de tijd rijp voor vindt. Ben je er wel aan toe ga dan voor een dubbelslag en combineer ze: “Ik ben trots op je. Ik hou van je”. Dan weet je zeker dat je alles geeft wat je in je hebt!

Zit je te twijfelen of je Ik hou van jou kunt zeggen, dan ben je kennelijk al flink gevorderd met je date! Misschien twijfel je ook of het uiteindelijk wel wat gaat worden met jullie. In dit artikel lees je waarom je deze keer wél gaat slagen!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X