Mannen Relaties

Ik val op foute mannen. Wat doe ik verkeerd?

Ik val op foute mannen, app, daten, dating app, datingapp, incheck app, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, relatie, slechte relatie , Trendin Checkin , Trending Checkin, verkeerde mannen
Geschreven door Redactie

Ik val op foute mannen. Waarom gebeurt dat steeds?

Natuurlijk maken we allemaal weleens een foutje, het is menselijk. Maar het beste is om ervan te leren en je kennis te gebruiken om uiteindelijk een goede relatie te vinden. Hier vind je de 10 grootste fouten die vaak door vrouwen worden gemaakt, op een rijtje:

“Jij wilt dat jullie relatie slaagt, terwijl het hem niet zoveel kan schelen. Je creëert op die manier afhankelijkheid”

1Je gelooft niet dat je het waard bent

Je krijgt de liefde waarvan je denkt dat je die verdient. Het gaat er dus om waar jíj in gelooft. Zet liever hoog in, op een aantrekkelijke man met een goed karakter, dan genoegen te nemen met minder. Besef dat als je steeds weer een relatie begint met een ‘foute’ man, dat dat echt aan jezelf ligt. Jij hebt hem aangetrokken en uitgekozen. Daar zou je verandering in aan moeten brengen, in plaats van jezelf slachtoffer te voelen.

2Je vertrouwt je intuitie niet

Je intuïtie kan je veel vertellen. Voel je vlinders in je buik of krijg je juist hoofd- of buikpijn? Dan geeft je lichaam aan hoe je onbewust over de situatie denkt. Je intuïtie is gevormd door je jarenlange ervaring met het omgaan met andere mensen en moet je dus zeker niet negeren.

3Je geeft hem het voordeel van de twijfel

Misschien twijfel je of jullie wel echt goed bij elkaar passen, maar blijf je toch bij hem. Het is goed om enigszins kritisch te zijn, voordat je jaren in een matige relatie blijft hangen.

4Je hebt verkeerde criteria

Er is niets mis met een lange lijst met eisen, waar je toekomstige vriend aan moet voldoen. Natuurlijk mag je kritisch zijn als je op zoek bent naar een vaste relatie. Maar vaak zijn de criteria niet handig gekozen. Misschien wil je dat een nieuwe relatie spannend en avontuurlijk is, want daar wordt je verliefd op. Maar voor een langdurige relatie zijn stabiliteit, trouw en inlevingsvermogen veel belangrijker. Daar zou je naar op zoek moeten gaan, ook al klinkt dat je misschien een beetje saai in de oren.

5Je wacht te lang met serieus daten

Er is een goede reden om niet tot na je dertigste te wachten met het zoeken naar een vaste vriend voor een serieuze relatie: het aantal alleenstaande mannen wordt kleiner. En hoe kleiner de pool wordt, hoe minder kans om daartussen de perfecte man te vinden.

6Je bent liever niet alleen

Het tegenovergestelde van het vorige punt komt nog vaker voor: je blijft te snel aan een man hangen, uit angst dat er niemand langs komt die beter is. Je neemt genoegen met iemand waar je niet hoteldebotel verliefd op bent. Want alle leuke mannen raken bezet en stel je voor dat je dan alleen over blijft?!

7Jullie relatie is niet in balans

Je geeft meer dan dat je terugkrijgt, omdat jij meer van hem houdt dan andersom. Hierdoor is jullie relatie niet in balans en geef je de macht uit handen. Jij wilt dat jullie relatie slaagt, terwijl het hem niet zoveel kan schelen. Je creëert op die manier een soort afhankelijkheidssituatie.

8Je tolereert respectloos gedrag

Hij behandelt je met weinig respect, maar je merkt dat je nu tolereert wat je eerder als onacceptabel zou hebben aangemerkt,. Je spreekt het niet uit, uit angst de relatie aan het wankelen te brengen. Je slikt je teleurstelling. Maar hiermee toon je een gebrek aan zelfrespect, waardoor je nog slechter behandeld zult worden.

9Je zet je niet echt in

In elke gezonde relatie is er sprake van stagnatie en strubbelingen. Maar als jullie je best doen kan het plaatsmaken voor groei en ontwikkeling. Als jullie er niet echt 100% voor gaan, omdat jullie toch niet heel enthousiast zijn, dan is het beter om je verlies te nemen en te accepteren dat het zo niet gaat werken.

10Je blijft, want je hebt al veel geïnvesteerd

Je blijft in de slechte relatie hangen, omdat je al veel tijd en energie in hem geïnvesteerd hebt. Je hebt het idee dat het daarom zonde zou zijn om jullie relatie te verbreken. Maar dat is een magere strategie. Je kunt beter niet denken aan je eerder gedane investeringen, die zijn niet van belang voor jouw toekomst.

Ik val op foute mannen. Het gebeurt gewoon. De meesten van ons leren van onze fouten als we relatief jong zijn, we leren door ervaring. Maar soms raken we verstrikt in het idee dat onze situatie nou eenmaal zo is, dat we gewoon pech hebben met de mannen die we ontmoeten. Als dat gebeurt, zouden we daar een halt aan toe moeten roepen en onze eigenwaarde weer moeten herstellen.

Ik val op foute mannen: kies je de verkeerde mannen, dan saboteer je je eigen geluk. Kies dus voor jezelf, wees kritisch en neem geen genoegen met de eerste de beste!

In het artikel ‘Pas op voor deze mannen!’ lees je wat voor foute mannen er allemaal bestaan.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X