Alleen leven Relaties

Kerstman, dit wil ik graag als kerstcadeau

kerstcadeau, Jamie, kerst, Plekk
Geschreven door Redactie

Deze gastblog is geschreven door Jamie.

Welk cadeautje ik hoop dat er dit jaar voor mij onder de kerstboom ligt? Wat ik echt het allerliefst zou willen? Eerlijk gezegd is mijn ideale cadeau moeilijk in te pakken, maar stiekem hoop ik dat de Kerstman dit jaar toch een poging waagt.

“Moet ik mijn vriend verzorgen als hij ziek is? Ik weet niet of ik daar goed in ben, mijn nepplanten hangen er ook maar zielig bij.”
Voor het zo ver is moet ik eerst iets opbiechten (Kerstman, ik hoop dat je mee leest). Ik woon al vier jaar alleen en heb daarom niet zo veel verstand van vriendjes. Ik heb geen idee hoe vaak ik hem eten zou moeten geven of wat ik zou moeten doen als mijn grote, stoere vriend ineens ziek wordt. Moet ik hem verzorgen? Ik weet niet of ik daar goed in ben, mijn nepplanten hangen er ook maar zielig bij.

Ik zou dan ook niet willen dat hij bij zijn moeder wordt weggehaald, terwijl hij daar nog niet klaar voor is. In de ideale situatie is hij heel zelfstandig. Dit gaat natuurlijk niet lukken als hij iemand is die de verzorging van zijn moeder mist. Ik kan hem zeker liefhebben, maar ik kan haar niet vervangen en zal nooit op die manier voor hem kunnen zorgen.

Kan ik hem eigenlijk wel alleen thuis laten zonder hem vervolgens uitgehongerd en chagrijnig aan te treffen? Als ik een avondje met de meiden op stap ga moet ik maar een bakje eten klaar zetten, voor de zekerheid.

En ja, natuurlijk wil ik dat hij een beetje stoer is, mij een gevoel van veiligheid geeft en mij in bescherming neemt. Maar dit betekent niet dat hij tekeer moet gaan tegen iedereen die in mijn buurt komt. Hoe lief ik hem ook vind, hij kan dit soort dingen niet voor mij bepalen.

Maar nog belangrijker vind ik het dat hij lief is voor mijn familie en vriendinnen. Ons toekomstige huis is ook een beetje van hen, ze zullen bij ons altijd welkom zijn.

In ruil hiervoor zal ik beloven dat ik mijn best zal doen voor ons. Ik zal (meestal) lief en gezellig zijn, hem zelfs een beetje verzorgen en vooral een maatje zijn. Misschien kan het soms gebeuren dat ik hem wat weinig aandacht geef en ja, soms zal ik ook niet te genieten zijn. Hopelijk is voor hem alles weer vergeten en vergeven als we ’s avonds knus op de bank zitten, voor mij in ieder geval wel.

Toch heb ik het gevoel dat ik hier nu nog niet klaar voor ben. Het voelt als een verantwoordelijkheid die ik voorlopig niet wil dragen. Ik wil vrij zijn. Opstaan wanneer ik wil, naar bed gaan wanneer ik wil, thuis komen wanneer ik wil en vooral doen en laten wat ik wil. Egoïstisch? Misschien. Maar iemand heeft mij ooit geleerd dat je jezelf lief moet hebben en naar je hart moet luisteren. Voorlopig ben ik nog niet klaar voor deze relatie.

Dus Kerstman, ook dit jaar toch maar geen puppy op mijn verlanglijstje. Misschien volgend jaar, ik laat het je tijdig weten.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X