Relaties

Liefdesverdriet verwerken: herken je deze 8 momenten?!

liefdesverdriet verwerken, break-up, gelukkige stellen, het is uit, opnieuw daten, pijnlijk, pijnlijke momenten, ontvrienden, social media, verbreken relatie, verhuizen
Geschreven door Redactie

Liefdesverdriet verwerken, we hebben er allemaal weleens mee te maken gehad. Liefdesverdriet is vervelend, maar we weten ook dat je er uiteindelijk altijd bovenop komt! En dat je het misschien nog wel vaker gaat meemaken…De dagen, weken of maanden waar je je doorheen moet slaan kruipen voorbij. En gaat het soms nét wat beter, dan wordt je ineens wéér geconfronteerd met de situatie waar je in zit. Herken je deze voorvallen?! PS: ben je hier niet aan toe omdat je midden in een relatiebreuk zit, lees dan liever deze opbeurende blog!

1. Gelukkige stellen zien

Je ziet ze overal, gelukkige stelletjes. Op straat, in de trein, in de bioscoop, onder je vrienden, je zus of broer, … Het lijken er ineens veel meer dan vroeger! Het kan niet alleen pijnlijk zijn, het kan je ook het gevoel geven dat je gefaald hebt. Je kan je er extra alleen door voelen.

2. Hem tegenkomen

Het hangt helemaal van de omstandigheden af: heeft hij een alweer nieuwe vriendin aan zijn arm of zit hij alleen in het café? Loop jij met rood betraande ogen in je huispak rond of heb je een leuke avond met je beste vrienden? Maar de manier waarop jullie je relatie verbroken hebben, heeft natuurlijk ook invloed op hoe je dit moment ervaart. Vijandig, vriendschappelijk of iets ertussen in? Meestal is het toch niet leuk om elkaar onverwacht tegen het lijf te lopen.

3. Plekken bezoeken waar jullie samen kwamen

Die plekken halen herinneringen naar boven. Vooral als het om restaurants, clubs, cafés en andere plaatsen gaat, die tijdens jullie relatie favoriet waren.

4. Verhuizen

Woonden jullie samen, dan kan het moment dat jij of de ander het huis uit gaat erg confronterend en dramatisch zijn.

5. Iemand vraagt hoe het met JULLIE gaat

Sommige vrienden weten niet dat jullie relatie uit is, anderen doen alsof ze het nog niet gehoord hebben. Maar pijnlijk is de vraag sowieso. Als je officieel aan iemand vertelt dat jullie relatie over is, voelt het meteen zo definitief. En je hebt kans dat er herinneringen naar boven komen, die weer opnieuw wonden openhalen.

6. Opnieuw daten

Ga je te snel daten na een break-up, dan zijn er genoeg dingen die je kunnen herinneren aan de relatie met je ex. Uit eten gaan, naar de film gaan, samen koken, samen die leuke serie kijken. Misschien is dat nog even te pijnlijk.

7. Social media

Ben je nog steeds Facebookvrienden met elkaar? Dan moet je hem misschien snel ontvrienden. Want er is niets pijnlijkers dan posts van hem zien, waarin hij doet alsof hij een happy single is, een dynamisch sociaal leven heeft en online flirt met een (gemeenschappelijke) Facebookvriendin.  En dan hebben we het nog niet eens over de blunders die je kunt begaan als je niet oppast op social media.

8. Spullen verdelen en terugbrengen

Die dierbare kinderfoto van jou ligt nog bij hem. En hoe verdelen jullie dat fotoboek van die geweldige vakantie samen? Wat doen jullie eigenlijk met die gezamenlijk aangeschafte chocoladefondue set? Het zijn moeilijke beslissingen en levert ook weer pijnlijke momenten op.

Liefdesverdriet verwerken: hou hoop, het komt goed!

Genoeg dramatische momenten dus, waardoor je je verdrietig, afgewezen en eenzaam kunt voelen. Maar wanhoop niet, het einde van een relatie betekent tegelijkertijd een nieuw begin. De mogelijkheden liggen voor je open. Niet alleen op het gebied van een relatie, maar vrijgezel zijn betekent ook meer vrijheid. Vrijheid om te genieten en dingen op te pakken waar je eerder niet aan toe kwam. Dus zie het positieve van de situatie in. Alleen zijn heeft namelijk een aantal hele goede kanten: lees ze in dit artikel. Voor nog meer tips bij liefdesverdriet kun je dit lezen. Liefdesverdriet verwerken,liefdesverdriet verwerken,liefdesverdriet verwerken,liefdesverdriet verwerken

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X