Relaties Vrouwen

16 mannen over hun persoonlijke definitie van ‘Girlfriend Material’

wensenlijstje, criteria, betrouwbaar, Boyfriend Material ,dating app , datingapp , denigrerend , eerlijk, exclusief, geobsedeerd , girlfriend material , goed in bed , grappig , humor , jaloers , lachen, lief ,manipuleren, mannen , normen en waarden, oprecht, persoonlijke definities, Plekk , relatie, relaxed, relaxt , respect , scharrel ,sexy , slim , spelletjes, trouw, verliefd ,vriendin , vrolijk , vrouw , zelfverzekerd
Geschreven door Redactie

Vraag jij je weleens af wat mannen in vredesnaam bedoelen met de woorden ‘Girlfriend Material’? Dat vragen wij ons nou ook weleens af.

Misschien vind je het een denigrerende term, daarom beloven we later ook een artikel te plaatsen over ‘Boyfriend Material’. Maar merk je dat je vaak als niet meer dan een scharrel beschouwd wordt of ben je gewoon nieuwsgierig wat single mannen voor ogen hebben als ze denken aan hun toekomstige vriendin? Dan krijg je hiermee vast iets meer duidelijkheid. We vroegen aan 16 willekeurige mannen wat zij ‘Girlfriend Material’ vinden.

Wat haar ‘girlfriend material’ maakt is dat ze  goed met mijn vrienden op kan schieten. Ze moeten een beetje met elkaar kunnen lachen. Als ze haar niet leuk vinden of andersom, dan gaat het niet werken.

Maarten, 26

—–

Een vrouw die oprecht achter mijn dromen staat en me steunt bij de uitvoering van die dromen. En ze moet zelf natuurlijk ook dromen en passies hebben, waar ik dan uiteraard weer achter sta (als die niet al te weird zijn).

Jasper, 33

—–

Voor mij is het verschil tussen een scharrel en een vriendin dat ze echt 100% voor mij gaat en dat ze zich niet bezighoudt met andere mannen. Maar ook dat ze betrouwbaar is en dat ik hoteldebotel verliefd op haar ben. En ik wil wel iemand die het initiatief neemt in bed. Niet zo’n afwachtend, passief type, daar knap ik echt op af.

Vincent, 36

—–

De belangrijkste kwaliteit van een vriendin is dat ik met haar kan lachen. Hetzelfde gevoel voor humor, dezelfde dingen leuk vinden. Dat maakt het leven gewoon prettiger. En het kan je helpen als je samen door moeilijke tijden heen gaat. En wat ik een pré vind: goed kunnen koken, echt met passie. Niet dat ze dan elke dag voor mij moet koken, maar een vrouw die weet hoe ze met eten om gaat vind ik echt opwindend.

Jordy, 25

—–

Ik vind het fijn om te betalen als ik een eerste date heb, maar na een tijdje zou het goed zijn als er een soort evenwicht is. Ik heb een hekel aan vrouwen die misbruik maken van mijn gulheid. Verder staat girlfriend material voor mij voor een lieve, respectvolle vrouw, die trouw is en vrolijk in het leven staat.

Damiaan, 46

—–

Een meisje dat veel lacht, er goed uitziet en goed met mijn ouders op kan schieten. Ze moet natuurlijk exclusief voor mij gaan en moet me respecteren, mijn manier van leven, mijn rare trekjes, mijn muzieksmaak, enzovoort.

Sven, 23

—–

Iemand die echt van me houdt en die niet na de minste hobbel de relatie verbreekt. Ze moet er wat moeite voor doen, dat zal ik ook doen. Maar als je echt van elkaar houdt lukt dat wel, daar ben ik van overtuigd.

Boris, 36

—–

Vrouwen die geen spelletjes spelen en manipuleren, maar die oprecht zijn. Oprecht zeggen wat ze denken, wat ze van me vinden en oprecht een compliment kunnen geven.

Sebastiaan, 29

—–

Belangrijkste eigenschap: lief! Een beetje knap is natuurlijk mooi meegenomen, maar ze zou vooral lief moeten zijn.

Richard, 39

—–

Iemand waarmee ik mijn zondagen door zou willen brengen. Als ik uitga en ik ben aan het drinken, kan ik met iedereen opschieten. Maar op zondagen, als ik katerig ben en langzamerhand weer nuchter wordt, dan is dat totaal anders. Als ik dan blij ben haar te zien en ze fijn gezelschap is om een relaxte dag mee door te brengen, zit het wel goed!

Micha, 20

—–

Als ik voor langere tijd geobsedeerd ben door haar en ik dat ook uitstraal is ze zeker girlfriend material.

Stijn, 27

—–

Relaxte vrouwen, die niet steeds jaloers en achterdochtig zijn. Die ik mijn mobiel in handen kan geven, zonder dat ze meteen mijn berichten en contacten gaan checken.

Leo, 30

—–

Eerlijkheid, je prettig bij elkaar voelen, ook gewoon goede vrienden zijn, zelfde gevoel voor humor, zelfde normen en waarden. En ze mag er natuurlijk ook wel een beetje leuk uitzien en stijl hebben. Liefst met een mooie platte buik 🙂

Allard, 43

—–

Een vrouw die weet wie ze is, die zelfverzekerd is en niet teveel op mij leunt, die grappig is en slim en goed in bed, niet te vergeten. En die een beetje kan klussen.

Rick, 29

—–

Ik knap echt af als een vrouw steeds zegt dat ze lelijk is, of dik, terwijl ik dat helemaal niet vindt. En dan moet ik steeds haar ego strelen, zodat ze zich weer beter voelt. Daarom vind ik het belangrijk dat ze zelfverzekerd is en positief over zichzelf denkt.

Floris, 37

—–

Een sexy vrouw is girlfriend material! En daarmee bedoel ik niet een overdreven sexy jurk of veel bloot. Het gaat mij meer om een sensuele houding, iemand die met me flirt. En tegelijkertijd moet ze intelligent zijn en zou ik met haar, al flirtend, over onderwerpen moeten kunnen praten die mij bezighouden. En nog leuker: als ze mij verrast met aparte onderwerpen die haar bezighouden en haar eigenzinnige kijk daarop. Maar ik wil niet te kritisch zijn…

Jesper, 28

En ook een wens van veel mannen: “Mannen willen graag dat vrouwen het initiatief nemen“.

Over de auteur

Redactie

1 reactie

Schrijf een reactie

X