Relaties Seks

Hoe doe je dat, een open relatie?

Hoe doe je dat, een open relatie?,alexis , app , daten , dating app, datingapp, incheck app, liefdesverdriet, medicijn, Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app, seks, Trendin Checkin, Trending Checkin,open relatie, monogamie, regels
Geschreven door Redactie

Hoe doe je dat, een open relatie? Besluiten jullie voor zo’n relatie te gaan? Om eerlijk te zijn is het risico dat het fout gaat heel groot en raden we je het niet aan. Als je die behoefte hebt is het veiliger om erover te fantaseren, samen rollenspellen te spelen of samen een keer een trio te doen.

Hoe doe je dat, een open relatie?

Wil je uitvinden of het iets voor jullie is? Duik er dan niet meteen helemaal in. Begin stap voor stap om erachter te komen hoe het voor jullie beiden voelt.
Maar willen jullie het toch proberen? Is de erotische spanning van een open relatie je veel waard, hou je dan aan de volgende regels. Dat is altijd nog beter dan in het geniep vreemdgaan.

1. Begrijp waarom jullie het willen

Een open relatie werkt alleen als jullie van elkaar houden en nummer één voor elkaar zijn. Dan heb je een goede basis om er af en toe een andere seksuele partner op na te houden.

Houd je van de spanning van een erotische ervaring met een nieuw iemand of wil je weleens een ander soort seks proberen? Dat kunnen goede redenen zijn om je relatie te openen. Maar loopt jullie relatie niet lekker en denk je het op deze manier te fixen, dan is dat niet verstandig. Ook zin om weer eens echt verliefd te worden is een slechte reden om jullie relatie open te gooien. En al helemaal als je al verliefd op een ander bent.

2. Eerlijkheid en vertrouwen

Deze twee woorden zijn de sleutelwoorden bij een open relatie. Beloof je elkaar eerlijk te zijn over wat je met wie doet, dan betekent dat dat je elkaar zult moeten vertrouwen. Vertrouw je elkaar niet en wordt één van de twee (of allebei) steeds jaloers, dan is dit type relatie niet voor jullie weggelegd.

3. Stel samen regels op

Jullie staan elkaar toe andere seksuele partners te hebben buiten jullie relatie om. Dat betekent dat het geen excuus achteraf is als je vreemd bent gegaan. Het is een afspraak die jullie met elkaar maken op het moment dat je nog monogaam bent.

Jullie zijn de enigen die de precieze regels voor jullie relatie kunnen bepalen, er is geen goede of foute manier om een open relatie te hebben. Maar het is wel belangrijk om die regels van tevoren vast te stellen en je er natuurlijk echt aan te houden. Doen jullie dat niet, dan gaat jullie poging gegarandeerd falen.

Regels kunnen bijvoorbeeld gaan over dat je altijd eerlijk vertelt wat je doet en over de hoeveelheid informatie die je met je partner deelt. Delen jullie bijvoorbeeld details over met wie, waar en hoe je het gedaan hebt? Of vertel je alleen dat je met iemand naar bed bent geweest? Of praten jullie er helemaal niet over, maar laten jullie elkaar wel vrij?

Andere belangrijke regels kunnen gaan over hoe vaak jullie elkaar toestaan een andere bedpartner te hebben, dat jullie het niet in jullie eigen huis doen, dat alleen one-night-stands zijn toegestaan en dat vrienden en bekenden uitgesloten worden.

4. Doe het altijd veilig

Zit je al een tijdje in een monogame relatie, dan ben je misschien lui geworden wat betreft veilig vrijen. Of wellicht denk je er niet eens aan dat je je weer moet beschermen tegen SOA’s. Zorg dat je goed voorbereid bent.

5. Begin voorzichtig

Wil je uitvinden of het iets voor jullie is? Duik er dan niet meteen helemaal in. Begin stap voor stap om erachter te komen hoe het voor jullie beiden voelt. Fantaseer er eerst samen over. De tweede stap kan zijn elkaar toe te staan eens met iemand anders te zoenen. Praat na afloop met elkaar over de ervaringen en gevoelens. Wordt één van de twee jaloers, stop er dan direct mee. Zo kun je telkens een stapje verder gaan tot jullie besluiten elkaar vrij te laten, binnen de regels die jullie opgesteld hebben natuurlijk.

6. Sta elkaar toe te stoppen

Jullie hebben allebei op elk moment het recht om van mening te veranderen. Voelt de open relatie voor één van beiden niet goed, besluit dan om weer monogaam te worden en jullie relatie te ‘sluiten’.

Lees ook eens de blog van MooiRood ‘Monogaam of een open relatie?‘.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X