Alleen leven Relaties

Stoer en onafhankelijk… tot we hèm ontmoeten

cynisch, stoer, onafhankelijk, liefde, Plekk, datingapp, dating app
Geschreven door Maartje

Hoe vaak heb ik wel niet gezegd:

Ik date niet meer, mannen zijn verschrikkelijk. Single zijn is prima, ik ben tevreden zo!

of een variatie op die zin?

“We willen zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen en begrijpen plotseling de betekenis van romantiek”
Wij singles zijn vaak cynisch over liefde. Vanwege onze slechte ervaringen. We willen niks meer met mannen te maken hebben en willen voor de rest van ons leven een coole, hippe en happy single zijn. We vinden het heerlijk!… tot we niet meer single zijn.

We zijn allemaal leugenaars. Als er iemand langskomt die de leegte wil vullen, draaien we ineens 180 graden om. Als iemand in ons geïnteresseerd is, zijn we ineens niet meer zo hard.

Ik geef toe, ik ben net zo’n leugenaar en dat zal ik waarschijnlijk altijd blijven. Tja, we zijn gewoon een beetje gek. Dat zal wel met onze hormonen te maken hebben.

We laten alles uit onze handen vallen om maar vaak bij hem te zijn, we willen continu aandacht van hem en doen rare dingen om indruk op hem te maken. Gênant eigenlijk! We zijn zó cynisch… tot we het ineens niet meer zijn.

We geloven niet in sprookjes… tot iemand ons betovert

We redden onszelf wel, we hebben geen prins op het witte paard nodig. We zijn nuchter en geloven niet in romantiek. Eigenlijk walgen we ervan.

We maken grappen over vriendinnen die een vaste relatie hebben. Ze hebben nooit meer tijd voor ons, alleen maar voor hem. We vinden het belachelijk en maken het nog belachelijker met onze cynische opmerkingen.

… tot wij aan de beurt zijn, alles verandert. Ineens ligt onze prioriteit bij hem en niet bij onze beste vriendinnen. We willen zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen en begrijpen plotseling de betekenis van romantiek. Het moment is gekomen dat wij het doelwit van de grappen zijn.

We zijn onafhankelijk… tot we verliefd worden

We denken erover om onze eitjes in te vriezen. Want kinderen: misschien ooit, maar een man: geen denken aan!

We overtuigen onszelf ervan dat we geen vriend willen en geen vriend nodig hebben. We zijn zelfstandige, autonome vrouwen. Want mannen, we kunnen ze niet uit staan! Alleen vrouwen en homovrienden graag… tot de ware ons leven binnenstapt. We worden dan giechelende meisjes, wanhopig op zoek naar aandacht en liefde.

We bouwen muren om ons heen… tot iemand erdoorheen breekt

De muren staan stevig en we laten niemand binnen… tot we wel iemand binnen laten. Als we een jongen leuk vinden, breekt hij door onze verdedigingswerken heen alsof die van papier zijn. Dan zetten we de poorten wagenwijd open.

We smelten als hij in ons leven komt, alsof we waterijsjes zijn die eindelijk uit de vriezer worden gehaald.

We beschermen onze harten zo fanatiek, maar als hij voorbij komt vergeten we onze zorgvuldig opgebouwde muren. We doen alsof we sterk zijn, maar niemand van ons is ondoordringbaar.

We zijn allemaal intimiderend… tot iemand echt indruk op ons maakt
“We spelen het zo fanatiek, dat we er zelf in gaan geloven”
We zijn zo stoer. We lopen met een stevige pas rond op onze hoge hakken, alsof we iedereen de baas zijn. We kunnen de hele wereld aan.

… tot we iemand vinden waarmee we wel een relatie zouden willen. We zetten onze onafhankelijke geest aan de kant om ons hart de ruimte te geven voor liefde. Jakkes! Waarom eigenlijk?

Omdat we hem niet willen afschrikken met onze stoere houding. Intimideren is niet meer nodig, nu is een stereotype vrouwenhouding op zijn plek.

We zijn allemaal happy single… tot we samen met iemand zijn

We zijn dol op ons single leven! We zijn er goed in en hechten waarde aan onze vrijheid. Het is zo leuk, zo stoer en we beweren dat mensen in een relatie saai zijn en weinig meemaken.

… tot we eenmaal een relatie hebben. Zelfs als die niet geweldig is proberen we die vast te houden, omdat we éindelijk iemand hebben gevonden!

Dus…

We hebben geen tijd voor liefde. Het is zo cliché! We zijn allemaal sceptisch… tot iemand ons echte liefde laat zien.

Het is maar een houding, een spelletje dat we spelen. Maar we spelen het zo fanatiek, dat we er zelf in gaan geloven. We geloven dat we echt zo hard zijn en niemand nodig hebben… tot hij in ons leven komt en we wakker worden. Helemaal niet slecht, die liefde!

Over de auteur

Maartje

Ik ben Maartje (pseudoniem), ik ben 34 lentes jong en woon en werk in Amsterdam. Ik bezit een klein maar schattig appartementje met een prominente plek voor mijn poes Kareltje. Ik ben een stadsmens geworden maar opgegroeid in het groen, ver weg van de drukke bebouwing. Dat heeft niet alleen een hele fijne jeugd opgeleverd. De natuur is nog steeds een heerlijke omgeving om te mijmeren en inspiratie op te doen. Ja, en ik ben single! Wil ik een man? Ja graag! Maar wel zonder compromis. Daarom duurt het misschien wat langer voor ik hem tegenkom. Ik blog graag over mijn belevenissen als single in Amsterdam. De hilarische momenten maar ook de kwetsbare. Ik vind blogs schrijven een geweldige manier om mijn eigen gevoelens, wensen en dromen helder te krijgen. Ik hoop met mijn blogs ook anderen tot nadenken aan te zetten, een gevoel van herkenning te geven en te kunnen inspireren!

Schrijf een reactie

X