Daten Relaties

Is je relatie goed of verspil je je tijd?

app, daten, dating app, datingapp, incheck app, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, relatie, tijd verspillen, toekomst ,Trendin Checkin, Trending Checkin
Geschreven door Redactie

Is je relatie goed, of heeft deze geen toekomst? In het begin leek jullie relatie perfect, maar je begint steeds meer twijfels te krijgen. Aan de andere kant wil je ook niet te snel jullie relatie verbreken, want hé, niemand is perfect en geen enkele relatie verloopt zonder dat er af en toe twijfels zijn, toch?! Misschien moet je niet zo kritisch zijn, zo slecht is het nou ook weer niet.

“Je bedenkt wat je liever zou doen dan met hem afspreken, een teken dat hij geen prioriteit voor jou heeft”
Hier vind je veertien tekenen die duidelijk maken dat jullie relatie geen toekomst heeft en dat je aan jezelf zou moeten denken om verder met je leven te gaan, zonder hem.

1. Je bent in de war

Tijd zou inzicht en duidelijkheid moeten geven over jullie relatie. Maar als je het idee hebt dat jullie relatie je steeds meer verwart dan is dat geen goed teken.

 2. Verliefdheid maakt plaats voor… niets

De aantrekkingskracht die je voor hem voelde (mooie glimlach, snelle humor, zelfverzekerde houding, kuiltjes in zijn wangen, gespierde lichaam) is maar beperkt houdbaar. Bij goede relaties gaat de initiële spannende periode van verliefdheid langzamerhand over in liefde, houden van, vertrouwen, verbondenheid en een diepe intimiteit. Is dat niet het geval en de verliefdheid ebt weg, dan houden jullie niet veel redenen over om bij elkaar te blijven.

3. Je hebt behoefte aan ‘ruimte’

Iedereen heeft weleens tijd voor zichzelf nodig, dat is menselijk. Maar heb je meer behoefte aan tijd voor jezelf dan aan tijd voor elkaar dan is dat een duidelijk waarschuwingsteken.

4. Alleen jij werkt aan jullie relatie

Je hebt het idee dat jij de enige bent die zijn best doet om jullie relatie te laten slagen. Maar daar zijn toch echt twee mensen voor nodig. Jullie zouden allebei evenveel moeten investeren.

5. Er blijkt sprake te zijn van een mismatch

Jullie gaan al een tijdje met elkaar om, maar nu jullie elkaar beter leren kennen blijken er toch problemen te ontstaan. Jullie levenshouding wijkt teveel af of jullie toekomstwensen zijn niet met elkaar te verenigen. Heb je geen zin in onmogelijke compromissen, waarbij één van de twee zijn principes, ideeën en verlangens aan de kant moet zetten, dan is het misschien beter om deze man vaarwel te zeggen.

6. Jullie zijn niet even ambitieus

Het kan gaan om jullie loopbaan, een studie of persoonlijke groei, maar als de één meer gemotiveerd en ambitieuzer is dan de ander, kan dat gaan botsen.

7. Je merkt dat hij soms niet eerlijk is

Leugens verwoesten een belangrijk onderdeel van elke relatie: vertrouwen. Als er sprake is van leugens dan voorspellen die altijd moeilijkheden.

8. Eén van jullie hangt teveel aan de ander

Is er sprake van jaloezie, grote afhankelijkheid of bezitterig of controlerend gedrag? Weinig relaties overleven deze situaties, omdat één van de twee dan een gebrek aan een stevige emotionele basis heeft.

9. Onrealistische verwachtingen

In een gezonde relatie accepteren de twee partners dat niemand perfect is en dat er altijd problemen op hun pad kunnen komen. Voor langdurig succes hoeven jullie niet perfect te zijn, maar moeten jullie beiden wel bereid zijn om er regelmatig aan te werken en vol te houden.

10. Jullie relatie is niet evenwichtig

Heb je misschien je eigen behoeftes en ambities aan de kant gezet voor die van je geliefde? Dan krijg je daar op een gegeven moment misschien spijt van. In een goede relatie voelen jullie je allebei gewaardeerd en kunnen jullie je beiden ontwikkelen en jullie ambities najagen.

11. “Is er misschien iemand die beter bij mij past?”

Je vraagt jezelf deze vraag steeds vaker af. Het is normaal om af en toe twijfels te hebben over jullie verhouding, maar negeer de signalen niet als deze vraag steeds vaker door je hoofd schiet.

12. Je kunt niet jezelf zijn

Als je steeds het idee hebt dat je een rol moet spelen of dat je je in moet houden bij je vriend, dat je bepaalde emoties niet kunt tonen, dan is dat een teken dat jullie geen goede match zijn.

13. “Is het niet zonde van mijn tijd?”

Als jullie met elkaar afspreken en je bedenkt wat je eigenlijk beter of liever had kunnen doen op dat moment, dan is dat een teken dat hij geen prioriteit voor jou heeft.

14. Jullie toekomstbeeld is vaag

Eigenlijk kun je jullie niet goed samen voorstellen, als je aan de toekomst denkt. Je hebt geen idee hoe jullie samen zouden leven over vijf, tien of twintig jaar. Misschien heb je niet eens zin om daarover na te denken. In een gezonde relatie zou je naar die gezamenlijke toekomst uit moeten kijken, je zou er zin in moeten hebben.

Zie je er tegen op om een relatie te verbreken? Uiteindelijk kom je er weer bovenop!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X