Relaties Seks

Wat willen mannen in bed ná de seks? En vrouwen?

wat willen mannen in bed, naspel na de seks, naspel, seks, seksgewoontes, knuffelen, na de seks, naspel, seks, voorspel, vrijen, zoenen
Geschreven door Redactie

Wat willen mannen in bed ná de seks? Of, wat willen juist vrouwen na een fijne vrijpartij? Ook wat er gebeurt ná jullie stomende vrijpartij kan veel zeggen over jullie op handen zijnde relatie. Er wordt veel onderzoek gedaan naar seks, maar heel weinig naar de zogenaamde ‘postcoïtale’ activiteiten! En juist op dat moment ben je misschien niet meer alert op verschrikkelijke afknappers!

Knuffelen en aandacht zijn belangrijk?

Iedereen weet wel dat de minuten na seks erg belangrijk zijn. Zoenen, knuffelen en praten bevestigen en bekrachtigen jullie intieme relatie en worden daarom wel ‘pair bonding’ genoemd. Het is niet zo dat alle clichés die je hierover gehoord hebt waar zijn. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat mannen niet eerder in slaap vallen dan vrouwen en evenveel behoefte hebben aan pair bonding als vrouwen.

Wat willen mannen in bed na de seks? En vrouwen? Wees op je hoede voor je eigenaardige gewoontes!

In de praktijk lijkt niet iedereen zich bezig te houden met knuffelen of praten! En het lijkt er ook op dat je je nieuwe partner moet leren kennen met betrekking tot wat jullie ná de seks doen. Er kunnen zelfs afknappers op de loer liggen! Want liggen jullie moe en voldaan na te genieten, dan pas komen de vreemdste eigenschappen in jullie naar boven! We verzamelden wat eigenaardige gewoontes die jij of hij er op na zouden kunnen houden.

JIJ wordt overvallen door een golf van schoonmaakdrift en terwijl hij nog nadenkt over een verfijnd naspel heb jij al de stekker van de stofzuiger in het stopcontact gestoken of je rubberen keukenhandschoenen aangetrokken, om eindelijk eens dat aangekoekte vet achter het fornuis weg te schrobben. Je moet wel een héél goed ontbijtje maken de volgende ochtend om hem binnen te houden!

HIJ zegt ‘sorry’ omdat hij te snel zijn hoogtepunt bereikte. Of hij vraagt je hoe je het vond en of het wel ‘goed’ genoeg was. Of hij vraagt zelfs of het beter was dan met één van je ex-vriendjes. Je begrijpt niet waarom hij hier zo onzeker over is. Hij moet hier niet over beginnen en gewoon genieten van jullie fijne avond samen!

JIJ had voor jullie date waarschijnlijk niet te veel gegeten en als hij voldaan langzaam zijn ogen dicht laat vallen om vredig in slaap te vallen, kom jij ineens met een koude halve pizza uit de koelkast in bed stappen en biedt hem een hapje aan. Met een beetje pech begin hij te klagen dat hij geen vetvlekken of kruimels in zijn bed wil!

HIJ pakt zijn laptop en begint Youtube filmpjes te bekijken over katten die van de vensterbank vallen of kinderen die van hun driewieler stuiteren terwijl jij eigenlijk nog wel in was voor een tweede ronde. Het lijkt er niet op dat je hem nog bij deze stompzinnige filmpjes weg kunt krijgen. Zelf doen dan maar? Nee, dan zal hij zeker denken dat hij je niet voldoende bevredigd heeft.

JIJ pakt je smartphone en gaat uitgebreid je social media checken en bijwerken, terwijl hij zich afvraagt of je nu al zijn bedprestaties met je vriendinnen deelt of gewoon meer interesse hebt in je tijdlijn dan in hem. Jij wilt alleen maar even relaxen. Dat je verslaafd bent aan Facebook zegt toch niks over wat je voor hem voelt?

HIJ blijft je na afloop eindeloos strelen en knuffelen omdat hij denkt dat jij dit nodig hebt en belangrijk vindt, terwijl jij eigenlijk maar één ding denkt: KAN IK NU EINDELIJK OPSTAAN OM TE PLASSEN?!

JIJ pakt je selfie stick om dit serene postcoïtale moment te vereeuwigen, zonder je te realiseren dat je kapsel er uit ziet als een uitgewoonde WC-borstel en je BH op de achtergrond over de lampenkap hangt. Hij lijkt ijdeler dan jij want hij haalt snel een hand door zijn haar, of hij duikt onder dekens. Hé, wat doe je nou?

HIJ heeft het zweet nog op zijn voorhoofd staan, maar pakt alvast zijn Blackberry om zijn werkmailtjes te checken. ‘OK, je bent een geweldige zakenman’ denk jij, ‘maar kun je misschien nog even een half uurtje je hoofd bij mij houden?’

JIJ begint te huilen. Jij hebt geen idee waarom en hij al helemaal niet. Hij had de Kleenex voor een heel ander doel klaargelegd.

HIJ loopt na afloop jouw badkamer in en begint zichzelf uitgebreid te verzorgen met jouw toiletartikelen! Je dagcrème en je deo worden schaamteloos gebruikt. Zeg, weet je wel wat die crème kost?! En niet in dat laatje linksonder kijken!

JIJ roept je katten in de slaapkamer, terwijl hij denkt dat het nu toch echt even tijd voor jullie twee was. En die haren in bed vindt hij ook niet echt fijn, zegt hij niezend. Je wist niet dat een man jaloers op je katten kon worden! Maar ja, als hij jou wil, krijgt hij Poekie en Dotje er gewoon bij!

HIJ vraagt aan je of je écht kwam, om zeker te zijn dat je niet aan het faken was! Come on, denk jij, je hebt te veel films gekeken. Was het je niet gelukt, dan had je het toch gewoon gezegd, ook al weet je dat zijn ego hier -onterecht- door geraakt zou worden. Maar ja, maak dat een man maar eens wijs…

Seksualiteit is is belangrijk voor een relatie. En heel vaak gaat er iets niet goed en is een van beide partners niet tevreden. Het is niet makkelijk om dat ter sprake te brengen. Praten over seks is moeilijk. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt proberen.in bed, wat willen mannen in bed, wat willen mannen in bed, 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X