Geluk Relaties

We zijn allemaal uniek, net als onze relaties

allemaal uniek, andere relatie, iedereen is anders , iedereen is uniek , open relatie, relaties, Suzanna Esther, unieke relatie , Plekk, datingapp
Geschreven door Suzanna_Esther

Het is niet meer zo vanzelfsprekend voor veel mensen om een vaste relatie te beginnen. Er is namelijk geen standaard manier meer om een relatie vorm te geven en de mogelijkheden zijn oneindig. Toch schijnen ‘we’ nog steeds te verlangen naar een hechte verbinding met één persoon. Misschien heeft het iets te maken met de veiligheid die we als kind ervaarden, onder de bescherming van ouders.

“Het leven als single is flitsend – letterlijk – alsof diverse korte filmfragmenten willekeurig aan elkaar worden geplakt.”
Als je al een tijd single bent, dan is de overgang naar een vaste relatie best groot. Met alle date mogelijkheden die er op de markt zijn, is single zijn zo slecht nog niet. Het leven als single is spannend, en zeer zeker niet saai. Denk aan alle kleurrijke personages die je tegen kan komen, nieuwe plekken die je ontdekt (die jij of je date voorstelt…) en ‘sleur’ krijgt niet eens de kans.

Het leven als single is flitsend – letterlijk – alsof diverse korte filmfragmenten willekeurig aan elkaar worden geplakt, het adrenalineniveau wordt regelmatig opgezweept naar grote hoogten, en door alle nieuwe ervaringen die altijd om de hoek liggen wordt je leven interessanter.

Voor veel mensen werkt dat verslavend, en ondanks het verlangen naar rust, een hechte verbinding met één persoon, is de verslaving aan de ‘rush’ van het date circuit soms groter dan het verlangen naar geborgenheid.

Het ouderwetse plaatje van vrouwen die mannen nodig hebben, en andersom is allang van de eetkamertafel, en de meeste singles eten dan ook gewoon met een bord op schoot, op de bank.

Toch kruipt het bloed waar het hoort te eh… kruipen, en is de drijfveer voor een nieuwe date vaak het verlangen naar intimiteit. De één zoekt en vindt het in de vorm van de fysieke liefde, de ander zoekt naar die beruchte ‘klik’.

Wij mensen hebben namelijk allemaal iets gemeen: wij willen uniek,  geliefd, en vooral niet één van de ‘velen’ zijn.

Om niet één van de velen te zijn, zul je de andere partij datzelfde gevoel moeten geven: uniek, bijzonder en niet continu inwisselbaar.

Dus gaan we toch altijd weer op zoek naar die ‘ene’ – zowel mannen als vrouwen – die het voor elkaar krijgt de angst voor sleur overboord te gooien; de unieke  geliefde die een rustiger vaarwater de moeite waard maakt. allemaal uniek allemaal uniek

 

Over de auteur

Suzanna_Esther

Mijn naam is Suzanna Esther, en ik ben denk ik de ‘oudste’ hier. Mijn leven is niet ‘standaard’ voor mijn leeftijd, maar die tijden zijn dan ook allang voorbij. Trotse moeder van twee jong volwassen zoons die af en aan bij mij ‘logeren’, een hond, en een exotische spin, waar ik vaak over schrijf.
Ik heb ooit literatuurwetenschappen gestudeerd en Psychologie, en dat geeft gelijk aan waar mijn passie ligt: schrijven.
Al heel jong voelde ik de drang om alles wat ik zag, hoorde, rook, en voelde op te schrijven. Dat begon in wat kinderachtige dagboeken, en door de jaren heen ontwikkelde ik een soort filosofische stijl, met een analytische inslag.
Meestal schrijf ik columns, over alles wat er in mij opkomt. Ik ben vaste blogger voor boekensite ‘De Perfecte Buren’, en Must Magazine, en ik schrijf al jaren hier.
Het was tijd voor een ‘verfrissing’ van mijn profiel.
Ik heb twee boeken geschreven. Mijn eerste boek - Wervelstof - kwam in 2016 uit, en maart 2018 is mijn tweede boek – de Stem – op de markt verschenen. Ik ben nu bezig met twee volgende verhalen, die hopelijk boeken worden.
Ik ben heel lang single geweest, tussen relaties door. Ik heb nog niet zo lang een fijne relatie, met een man die net zo veel van zijn vrijheid houdt als ik. Daarom gaat het goed. Soms zijn we een tijdje samen, afgewisseld met perioden dat we het ‘lekker alleen doen’.

Mijn leven als zelfstandige onafhankelijke vrouw is mij lief. Veel vrienden van mij zijn met grote regelmaat single, en luisterend naar hun ervaringen, vermengd met die van mezelf, valt er nog genoeg te schrijven…

Schrijf een reactie

X