Daten Relaties

Ontmoet op een datingapp? Het kan!

App, app Plekk, casual daten, chatten, daten, dating app, datingapp, datingapps, dick pic, incheck app, one-night stand, ontmoet op datingapps, partner ontmoeten, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, relatie, relatie via datingapp, samenwonen, serieus daten, spelletje, swipen, tinder, Trendin Checkin, Trending Checkin, trouwen, vriend ontmoet, ontmoet op een datingapp
Geschreven door Redactie

Deze vrouwen hebben hun partner ontmoet op een datingapp.

Datingapps hebben geen goede naam als het gaat om het zoeken van een serieuze relatie. De apps worden geassocieerd met one-night stands, perverse conversaties en wonderlijke foto’s. Toch zijn er steeds meer koppels die elkaar via zo’n app ontmoet hebben en een langdurige relatie zijn aangegaan. We hebben zes vrouwen gevraagd hoe hun ontmoeting op één van de datingapps in zijn werk ging. En dat geeft weer hoop en zin om die apps opnieuw op je telefoon te zetten en te gaan gebruiken!

1. Ik heb heel veel naar links geswiped

Ik zat ongeveer een half jaar op Tinder toen ik mijn vriend ontmoette. Ja, ik heb de ware dus ontmoet op een datingapp! We wonen nu samen en zijn heel gelukkig met elkaar! Ik denk dat ik wel 1000 keer naar links geswiped heb en maar een paar keer naar rechts. Ik was gewoon heel kritisch.

De dates met de jongens waar ik mee afsprak liepen niet altijd van een leien dakje. Eén vent verdween gewoon halverwege onze date. Een ander praatte non-stop over zijn werk. Toen ik voor het eerst afsprak met mijn huidige vriend was ik geschokt. Hij was normaal, liep niet weg, was knap en we bleven praten; we hadden zoveel te bespreken met elkaar! Misschien een cliché, maar voor mij is hij echt een lot uit de loterij!

Marianne, 32

2. We begonnen met een one-night-stand

Ok, misschien een beetje gênant om toe te geven, maar ik gebruikte Tinder en later Happn vooral voor casual daten. Dat was gewoon een fase waar ik in zat. Ik sprak met mijn huidige vriend af voor een one-night-stand, maar het bleek al snel zo goed te klikken dat we vaker afspraken. En na een tijdje niet alleen voor seks, maar gewoon om te kletsen.

We waren echt soulmates en werden verliefd op elkaar. In het begin probeerde ik die gevoelens weg te drukken, want dat was helemaal niet de bedoeling. Maar die vlinders houd je toch niet tegen. We gaven aan elkaar toe dat we verliefd waren geworden en gooiden tegelijkertijd de datingapps van onze telefoons. Nu wonen we sinds drie maanden samen.

Kim, 27

3. Het was gewoon een spelletje

De verschillende apps waren leuk tijdverdrijf voor mij en mijn vriendinnen, elk verloren minuutje ging ik even swipen. Als een spelletje. Ik had echt nooit verwacht dat het me een vaste relatie op zou leveren. Maar eind van het jaar gaan mijn vriend en ik trouwen, haha.

Hoe het precies ging? Eén van mijn vriendinnen had een match op Tinder en we gingen hem grappige berichtjes sturen; flauwe moppen. Maar hij gaf hele assertieve antwoorden, dus hij intrigeerde ons. Na een tijdje vroeg hij me mee uit. Nu zijn we al een jaar een stel, en over een half jaar dus man en vrouw.

Karian, 35

4. Ik wilde alleen serieus daten

Ik was al een tijdje bezig met daten via apps, had er wel drie op mijn telefoon staan. Ik werd door mijn vrienden vaak belachelijk gemaakt, omdat ik probeerde serieus te daten met die apps. Maar gelukkig zitten er, naast vele weirdo’s, ook echt leuke mensen op de apps. Je moet gewoon even wat beter zoeken. Ik heb dus ook echt wel leuke mensen ontmoet op een datingapp.

Ik geloof niet zo in geluk, ik denk dat ik heel goed en grondig op de verschillende apps gezocht heb. En ik ben een volhouder, dat helpt ook. Als ik het eerder opgegeven had om via apps een relatie te vinden (en die neiging had ik regelmatig), dan had ik nooit mijn huidige vriend ontmoet!

Stefanie, 29

5. We hebben nauwelijks gechat

Ik had en heb nog steeds een hekel aan berichten schrijven, ik praat veel liever persoonlijk met mensen. Dus toen mijn vriend me een bericht stuurde, stelde ik voor om het chatten, mailen en Whatsappen over te slaan en direct samen koffie te gaan drinken. We werkten bij elkaar in de buurt en ik had meteen een goed gevoel over hem, dus was het een goed idee.

Doordat we elkaar meteen in real life leerden kennen, kon ik hem beter beoordelen dan via een chatsessie. Het was heel gezellig, die eerste afspraak, en ik wilde hem al snel beter leren kennen. Online lijken veel mensen perfect, maar als je dan na lang chatten afspreekt valt het zo vaak tegen. Daarom ben ik blij dat ik het op deze manier aangepakt heb.

Leonie, 34

6. Het enige serieuze antwoord

Bijna alle berichten die ik kreeg waren walgelijk. Sommige heb ik gerapporteerd, die waren echt te beledigend. Echt, het belangrijkste wat een man moet doen om een date te regelen is een serieus en persoonlijk berichtje sturen.

Van mijn vriend kreeg ik zo’n bericht, met een opmerking over de studie die ik heb gedaan. Zo wist ik dat hij waarschijnlijk niet zo’n perverse geest had als de andere mannen. En dat liep geweldig. Hij was zo grappig en lief tegelijkertijd. Beste beslissing ooit om op Tinder te gaan! Ik heb ook de ware ontmoet op een datingapp!

Irene, 26

Nog niet overtuigd? Dit zijn nog wat redenen waarom datingapps handig kunnen zijn!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X