Relaties Seks

Praten over seks: hoe doe je dat?

praten over seks
Geschreven door Redactie

Heb je een aantal geslaagde dates gehad met die leuke man? Hebben jullie over allerlei aspecten van het leven ideeën en meningen uitgewisseld? En zijn jullie misschien al een stapje verder gegaan dan kletsen in de kroeg en leer je hem lichamelijk al wat beter kennen? Dan is het leuk om het ook over jullie seksuele voorkeuren te hebben. Maar, praten over seks is spannend. Het zal jullie echter ook dichter bij elkaar brengen.

Praten over seks: lastig?

Open communicatie is een belangrijk kenmerk van een goede relatie en daar horen erotische onderwerpen ook bij. Veel mensen in lange relaties praten nooit over seks, ze doen het gewoon. En dan wordt na verloop van tijd de kwaliteit en kwantiteit steeds minder, de spanning is eraf, met als gevaar dat één van de twee zijn heil bij een ander gaat zoeken. Goede communicatie is dus belangrijk en je maakt het jezelf makkelijker door er zo vroeg mogelijk mee te starten.

Het is toch fijn als je elkaar precies kunt vertellen waar je op dat moment zin in zou hebben, welke standjes je wel en niet opwindend vindt en welk speeltje je nog wel eens zou willen uitproberen. Het hoeft echt niet te gaan over bijzonder uitgesproken of kinky ideeën, maar het is leuk en zinvol om het onderwerp op tijd bespreekbaar te maken. Alle begin is moeilijk, maar als je je verlegenheid voorbij bent kan het jullie nog dichter bij elkaar brengen en natuurlijk zorgen voor nog betere bed- (of keukentafel-)ervaringen.

1. Wees speels

Over seks praten hoeft niet serieus te zijn. Maak er grapjes over, lach erom, zo wordt het makkelijker om erover te beginnen. Het gesprek kan altijd serieuzer worden als je merkt dat je date het ook een geslaagd gespreksonderwerp vindt en jullie er makkelijk over kunnen praten. Gebruik een seksscène uit een tv-serie of film als aanleiding, of lach om rare ervaringen die jullie in het verleden gehad hebben. Als de discussie vordert kun je aangeven wat je nooit meer zou doen of wat je nog weleens zou willen proberen en waarom. Met deze nieuwe partner zou de ervaring dan natuurlijk veel beter zijn! De druk is ervan af als je begint met wat grapjes, je hebt dan in ieder geval een leuke tijd samen.

2. Breng het ter sprake als hij er open voor staat

Misschien zit je aan een lekker diner samen, hebben jullie een paar glazen wijn gedronken en hebben een open gesprek over van alles. Dan is dat het perfecte moment om wat seksonderwerpen ter sprake te brengen, waar je weleens over zou willen praten. Je kunt zijn complimenteuze bui ook als aanleiding gebruiken. Complimenteer hem ook, over zijn bijzondere karaktereigenschappen, zijn uitstraling en tenslotte zijn krachtige, mooi gevormde lichaam en leg uit wat je er precies zo aantrekkelijk aan vindt. Dan zal de stap naar een meer pikant onderwerp kleiner zijn, je hebt een mooi bruggetje gebouwd.

3. Praat over een ander stel

Wanneer jullie in een café of restaurant zijn, kan een aantrekkelijk stel dat je aan een ander tafeltje ziet zitten een leuke aanleiding vormen tot een grappig gesprek over erotiek. Probeer je voor te stellen hoe zij de liefde bedrijven, maak er grapjes over en gebruik het als aanleiding om te checken hoe hij over bepaalde bed-ideeën denkt.

4. Praat over seks na de seks

Het beste moment is natuurlijk als jullie nog aan het nagenieten zijn met rode blosjes op de wangen. Neem je tijd om te praten over wat jullie net met elkaar ervaren hebben. Wat vond je fijn, wat was toch iets minder prettig? Op zo’n moment staat hij waarschijnlijk open voor suggesties. Moedig hem aan als hij het geweldig heeft gedaan. En als je iets op een andere manier zou willen doen, zorg er dan voor dat hij dat weet vóór de volgende ronde begint. Je kunt ook voorstellen om even te laten zien wat je precies bedoelt, een goede aanleiding om eens de leiding te nemen en die volgende ronde direct van start te laten gaan.

5. Gebruik kleine toevalligheden

Kijk je samen naar een fijne romantische komedie op de zaterdagavond, waarin een uitgebreide seksscène voor komt die wel wat met je doet? En ben je te verlegen om te zeggen dat je dat ook weleens zou willen doen? Peil dan eerst eens bij hem hoe hij erover denkt. Als hij aangeeft dat dat hem erg spannend lijkt, stel dan voor dat samen eens te proberen. Doe je voordeel met kleine toevallige aanleidingen in de media, die je wel aanspreken.

6. Schrijf je wensen op

Ben je te verlegen om hem te zeggen wat je graag zou willen doen, schrijf het dan op, op een briefje, in een sms, app of chat. Wees duidelijk en open in je beschrijving en vraag hem, als jullie elkaar weer zien, wat hij ervan vindt. Een dialoog hoeft niet altijd verbaal te zijn, elke vorm van communicatie kan leiden tot perfecte seks!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X