Relaties Verbroken relatie

Serieuze relatieproblemen binnen een (nog) gelukkige relatie

bedreigingen, ruzie in een relatie, crisis , dieptepunt , bedreigingen,Jaloezie, ontrouw, relatie, relatiecrisis, relatiedip, Plekk, dating app,ruzie, strijd, vreemdgaan , vriend, vriendin
Geschreven door Redactie

Serieuze relatieproblemen? Natuurlijk, in elke relatie wordt weleens gekibbeld. Dat hoort erbij en is zelfs goed voor jullie onderlinge band. Maar helaas zijn er ook bedreigingen die zelfs de gelukkigste relaties kunnen compliceren.

1. Financiële problemen

Wist je dat geld het belangrijkste onderwerp is waarop relaties sneuvelen? Weinig geld is meestal niet het probleem, maar meer de uiteenlopende ideeën over hoe met geld om te gaan. Als jij het liefst wilt sparen voor een vakantie en hij het geld er telkens direct doorheen jast door het uit te geven aan drinkavondjes en games, dan ontstaat daar natuurlijk onenigheid over en zullen jullie afspraken moeten gaan maken.

2. Verschillende toekomstplannen

Hoe jullie over de toekomst denken bepaalt voor een groot deel jullie langetermijn geluk. Misschien zijn jullie nu heel blij met elkaar, maar wil hij in het buitenland gaan wonen en werken en wil jij bij je familie en vrienden in de buurt blijven. Of jij wilt kinderen en hij niet. Zijn jullie beiden overtuigd van jullie ideeën over de toekomst en wijken die erg van elkaar af, denk dan nog eens goed na of je echt bij elkaar wilt blijven. Het kan later voor grote problemen zorgen.

3. Afkeurende familie

Keuren de ouders van één van jullie twee jullie relatie af, dan kan dat jullie geluk compliceren. Misschien is het vanwege religie of cultuur, maar het kan ook gewoon zijn omdat jouw ouders hem niet mogen of zijn ouders jou niet. Dit is vooral lastig als je nog thuis woont, maar ook als jij of hij heel close is met de familie.

4. Lange werkdagen

Als één van jullie tweeën veel langere dagen maakt dan de ander, kan dat ingewikkeld zijn. Eén van jullie is dan vaak alleen. Wat ook vervelend kan zijn is als hij wel thuis is, maar continu met zijn werk bezig is. Telefoontjes, emailen, even wat lezen, enz. Fysiek is hij dan wel aanwezig, maar geestelijk niet. Dan is het soms nog prettiger als hij dat werk op kantoor doet.

5. Jaloezie

Het kan gaan om jaloezie over een bedreiging voor jullie relatie. Iemand die aantrekkelijk is en te dichtbij één van jullie komt. Maar er kan ook jaloezie ontstaan doordat één van jullie twee goed op kan schieten met familie of vrienden.

Ben jij degene die jaloers is, probeer die jaloezie dan onder controle te houden. Probeer realistisch te zijn. Is er echt iemand die een bedreiging vormt voor jullie relatie, of zit dat idee vooral in je hoofd? Meestal is het dat laatste en moet je je realiseren dat het bevorderlijk voor je relatie is om niet zo op de huid te zitten van je vriend en hem wat meer vrijheid te geven. Probeer het eens en ontspan!

6. Ongeluk of ziekte

Is er iemand in jullie omgeving die ernstig ziek is, een ongeluk heeft gehad of op een andere manier zwaar in de problemen zit? Of is er iemand overleden? Dan kan dat druk opleveren voor jullie relatie. Iedereen gaat namelijk anders om met dit soort grote levenszaken. Daardoor kun je elkaar niet goed begrijpen of uit elkaar groeien. Geef het tijd, praat met elkaar of zoek eventueel hulp. Het kan helemaal gecompliceerd worden als één van jullie twee ziek wordt of een ongeluk krijgt. De ander wordt dan plotseling de verzorger en het is nog maar de vraag of jij / hij dat wil.

7. Kinderen

Kinderen zijn geweldig, vooral als het je eigen kinderen zijn. Maar ze kunnen ook voor problemen binnen een relatie zorgen. Bijvoorbeeld als er meningsverschillen zijn over het opvoeden of als jullie niet genoeg tijd zonder de kinderen, met zijn tweeën, doorbrengen. Door te weinig slaap en opvoedproblemen kunnen er spanningen ontstaan, waardoor jullie relatie onder druk komt te staan. Bespreek voordat jullie aan kinderen beginnen hoe jullie de opvoeding voor je zien en hoe jullie de taken verdelen. Een gezin starten kan namelijk een enorme impact op je relatie hebben.

Wist je dat meestal bepaalde gedragsproblemen de oorzaak zijn van een verbroken relatie? En ze zijn makkelijker te voorkomen dan je zou denken. Je leest het in “Beruchte relatieproblemen en hoe je die kunt voorkomen“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X