Relaties Verbroken relatie

Wat als hij vreemdgaat?

wat als hij vreemdgaat, app X daten, dating app , datingapp, Gaat hij vreemd, incheck app , Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app, Trendin Checkin, Trending Checkin, vreemdgaan, overspel, liefdesverdriet, verbroken relatie, break-up
Geschreven door Redactie

Wat als hij vreemdgaat en het kost jullie je relatie? Het lijkt de naarste break-up die je je voor kunt stellen. Maar ook hier kun je wat van leren!

Wat als hij vreemdgaat? Zorg dat je deze dingen doet, nadat het is uitgegaan:

1. Herken de signalen

Nu de relatie voorbij is, is het vrij makkelijk om terug te kijken en te bedenken wat de signalen waren van zijn overspel. Misschien schoot hij steeds in de verdediging, verdween hij soms voor dagen of was hij continu met zijn telefoon bezig. Nu achteraf duidelijk is waar hij mee bezig was, wordt alles een stuk helderder. Zo heb je weer wat mensenkennis erbij.

2. Blijf sterk

Het is makkelijk om te blijven hangen in je verdriet, maar laat zien dat je jezelf kunt redden. Vind een gulden middenweg, dus stop je verdriet ook niet weg. Zorg dat je trots kunt zijn op jezelf door je leven weer op te pakken, ook al stort je af en toe je hart bij vriendinnen uit over deze *sshole. Praat met goede vrienden en familie. Zij kunnen de situatie vaak goed in perspectief plaatsen en je steunen. Dat kan je helpen om je langzamerhand weer beter te voelen. En doe dingen met ze die je afleiden, zodat je niet de hele dag in je liefdesverdriet zwelgt. Want er is niets productiefs aan steeds terugdenken aan de negatieve kanten van de verbroken relatie.

3. Accepteer, vergeef en ga door

Als je door wilt gaan in je leven, heeft het geen zin om boos te blijven. Accepteer wat er is gebeurd, bedenk wat je ervan opgestoken hebt, vergeef hem en ga door met je leven. Natuurlijk kost dit veel moeite en tijd, maar als het je lukt ben je een held!

4. Geloof dat je beter verdient

Niemand verdient het om te worden belazerd. Herken je eigen kwaliteiten, hou van jezelf en zoek een betere liefdeskandidaat.

5. Vertrouw weer in liefde

Het is makkelijk om cynisch over de liefde te gaan denken, maar bedenk je dat je vertrouwen nodig hebt als je weer gaat daten. Overdenk niet alles en denk niet te negatief over de mensen met wie je date, omdat je het vermoeden hebt dat ze ook niet te vertrouwen zijn. Sta er open en positief in, dan zul je zien wat voor leuke mensen er bestaan.

Zorg dat je deze dingen NIET doet, nadat het is uitgegaan:

6. Steun zoeken bij je ex

Hij is sowieso niet te vertrouwen. Misschien voelt het goed (en ben je gewend) om steun bij hem te zoeken, maar hij is degene die deze ellende heeft veroorzaakt. Je kunt hem niet meer vertrouwen en dat moet je dus ook niet doen.

7. De signalen vergeten

Wil je niet weer in dezelfde val trappen, wees je dan bewust waar je op moet letten om te zien of je vriend je trouw is. Anders heb je kans dat de geschiedenis zich herhaalt.

8. Hopen dat je ex terugkomt

Is hij het wel waard, is hij wel te vertrouwen? Het is verleidelijk om weer bij elkaar te komen. Jullie kennen elkaar door en door en vinden elkaar nog best leuk. Maar wat als je vertrouwen weer geschaad wordt?

9. Jezelf isoleren

Zorg dat je niet teveel tijd alleen bent en luduvudu liedjes gaat luisteren, zielige films gaat kijken en veel gaat huilen. Daar ga je je alleen maar slechter door voelen. Bij ellende heb je juist gezelschap nodig.

10. Ervan uit gaan dat je nieuwe vriend net zo is

Ga niet vergelijken. Dit is een nieuwe relatie met nieuwe omstandigheden en een nieuwe persoon. Dus straf hem niet voor de fouten die je ex heeft gemaakt. Geniet van je nieuwe relatie. Wie weet is hij wel echt de liefde van je leven.

Wat is vreemdgaan eigenlijk precies? Flirten? Of als je seks hebt? Lees er over in dit artikel

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X