Datingtips Relaties

Wil hij een relatie?

wil hij een relatie
Geschreven door Redactie

Wil hij een relatie? Die vraag stellen we maar al te vaak als we iemand ontmoeten die we erg leuk vinden. De vraag kan ons soms zelfs pijnigen! En als je verliefd bent wil dat je blik op de werkelijkheid ook nog weleens vertroebelen. Liefde maakt blind en daarom is het in het begin vaak moeilijk in te schatten wat hij in jou ziet.

Wil hij een relatie of ben je een scharrel?

Of hij jou echt als relatiemateriaal ziet, is gelukkig te herkennen aan diverse signalen. Probeer af en toe dergelijke signalen op te vangen en evalueer ze zo objectief mogelijk, en niet door je roze bril!

1. Jij komt altijd op de eerste plaats

Biedt hij je (een beetje ouderwets maar wel fijn) zijn jas aan als je het koud hebt? Kookt hij voor je als jij daar te moe voor bent, ook al heeft hij zelf die dag ook hard gewerkt? Laat hij jou de film kiezen die jullie die avond gaan kijken? Hij is onbaatzuchtig en belangeloos, waarbij jouw geluk en comfort op de eerste plek komen. Let op: doet hij dit alleen vóór jullie seks hebben en daarna is hij veel minder galant? Dan moet je wel even uitkijken!

2. Hij denkt aan je bij grote beslissingen

Een andere baan, verhuizen, een huis kopen, … Beslissingen die hij niet zelf neemt, maar met jou overlegt. Of misschien overlegt hij niet direct met je, maar hij houdt jou wel in zijn achterhoofd. En dat zegt iets over zijn toekomstplannen. Wil hij een relatie, dan zijn dit belangrijke indicatoren!

3. Hij vertelt dingen die hij nooit eerder aan iemand verteld heeft

Iedereen heeft geheimen. Als je vriend zo open naar je is dat hij zijn diepste geheimen met je deelt, dan is hij serieus over jullie relatie. Want wie deelt nou zijn geheimen met iemand die maar tijdelijk in zijn leven is?

4. Hij heeft alleen oog voor jou

Iedereen in zijn leven lijkt op dit moment minder belangrijk voor hem dan jij. En hij lijkt totaal geen oog te hebben voor die knappe serveerster of die aantrekkelijke vriendin. Als hij alleen jou blijft aanstaren, dan weet je dat het echte liefde is.

5. Hij praat over de toekomst

Veel mannen houden er niet van met hun scharrel of vriendin over de toekomst te praten. Simpelweg omdat ze eigenlijk geen toekomst met haar samen zien. Maar wil hij een relatie, dan vindt jouw vriend het geen probleem om over een gezamenlijke toekomst te praten. Dat is een positief teken.

6. Hij is trots op je

Hij is elke keer weer trots op je als jij iets bereikt, als jij een prestatie levert. Hij schept erover op tegen vrienden, familie en andere bekenden. Hij wil dat de hele wereld het weet!

7. Hij wil je speciaal laten voelen

Hij laat lieve briefjes voor je achter, hij bakt een taart voor je op je verjaardag, hij verrast je af en toe met een etentje of een cadeautje, hij brengt je in het weekend ontbijt op bed. Allemaal tekenen dat hij oprecht van je houdt.

8. Jouw problemen zijn zijn problemen

Hij wil jouw problemen oplossen, want anders slaapt hij niet lekker. Alles wat jouw geluk bedreigt, maar ook alle praktische probleempjes en de problemen die je met andere mensen hebt: wil hij een relatie, dan neemt hij ze op zich.

9. Hij houdt van jouw minpuntjes

We bedoelen niet: hij houdt van je ondanks je ‘minpuntjes’, maar hij houdt juist ván die minpuntjes. Als dat het geval is, dan weet je dat hij er voor de lange termijn is. Want die rare gewoontes, trekjes  en eigenschappen maken jou uniek. Daardoor ben je wie je bent. Als hij die omarmt, zit het wel goed!

Misschien klinkt dit wat al te ideaal, en bestaat de man die aan alle negen punten voldoet helemaal niet in het echt. Maar laten we zeggen dat als je er enkele herkent, je hem het voordeel van de twijfel kan geven.

Soms kun je twijfelen of je zélf eigenlijk wel toe bent aan een relatie. In dit artikel beschrijven we hoe je bij jezelf na kunt gaan of jij toe bent aan een serieuze relatie.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X