Datingtips Relaties

Zeg dit niet tegen je vriend!

zeg dit niet tegen je vriend, relatie, taboevragen, vragen, daten, vragen stellen, Plekk, datingapp Plekk
Geschreven door Redactie

Het idee van daten is dat je elkaar leert kennen en kunt bepalen of jullie bij elkaar passen. En dat doe je vooral door vragen te stellen. En werkt het tussen jullie, dan ontstaat er een liefdesrelatie. De vragen worden minder, want je kent elkaar dan ondertussen al goed. Je weet wat hij voor ogen heeft, wat zijn bedoelingen zijn, zijn wensen, zijn ideeën en zijn gedachten. Maar soms voelt dat nog niet zo en wil je bepaalde dingen weten en vragen. Maar zeg dit niet tegen je vriend, want het werkt meestal averechts!

1. “Wat voor relatie hebben we?”

Al vroeg in jullie relatie moet duidelijk zijn welke verwachtingen jullie van elkaar en van de relatie hebben. Jullie zouden dan beiden bereid moeten zijn om daar helemaal voor te gaan. Praat er dus al vroeg over en zeg dit niet tegen je vriend als jullie samen al helemaal gesetteld zijn.

2. “Waar ben je geweest?”

Het klinkt als een onschuldige vraag, maar het kan een verstikkend effect hebben en een teken zijn dat je alleen niet stabiel genoeg bent. Een relatie zou moeten bestaan uit twee zelfstandige entiteiten, die in harmonie leven, niet twee afhankelijke helften die elkaar steeds nodig hebben.

Zeg dit niet tegen je vriend, want de kans is aanwezig dat hij het gevoel krijgt dat je hem niet vertrouwt. En vertrouwen is van levensbelang binnen een relatie.

3. “Waar denk je aan?”

Mannen hebben een hekel aan deze vraag. Vooral als die op een agressieve manier gesteld wordt en niet uit nieuwsgierigheid, bijvoorbeeld tijdens een ruzie. Iedereen heeft recht op zijn privégedachten. Zeg dit niet tegen je vriend op deze manier; wil je weten wat hij denkt, praat dan met hem, over allerlei onderwerpen waar je graag zijn mening over zou willen horen.

4. “Met wie ben je aan het appen?”

Deze vraag valt in dezelfde categorie. Vraag je dit uit wantrouwen, dan straal je niet alleen uit dat je hem niet vertrouwt, maar ook dat je onzeker en misschien jaloers bent. Je kunt het jezelf dus wel afvragen, maar stel de vraag niet (te vaak).

5. “Waar gaat onze relatie heen?”

Geeft hij echt om je, dan zal hij helemaal voor je gaan. Het is dan irritant om hier regelmatig over te willen praten. Daarmee stoot je hem juist af of je dwingt hem dingen te doen die hij (nog) niet wil doen. Vertrouw hem en overhaast de zaken niet, dan zal hij nog meer van je houden.

Ook met appen moet je weten wat wel en wat niet kan. Ken jij deze spelregels?

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X