Onderzoek Seks

Erotische dromen: wat betekenen die?

erotische dromen, Wat betekent die erotische droom , app, betekenis, daten, dating app, datingapp , erotische dromen , incheck app , Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app, seks, seksdromen , Trendin Checkin, Trending Checkin
Geschreven door Redactie

Er bestaan allerlei soorten erotische dromen en iedereen heeft ze weleens. De ene droom gaat alleen over zoenen, tedere aanrakingen of flirten, terwijl er in de andere droom heftige seks bedreven wordt. Het is niks om je voor te schamen, deze dromen zijn heel menselijk.

“Je hersenen hebben nog niet verwerkt dat jij een nieuwe partner hebt, daarom droom je over je ex”
Net zoals alle dromen weerspiegelen erotische dromen je gevoelens en verlangens. En net zoals elke droom moet je dromen over seks dus ook niet te letterlijk nemen. Wil je weten waar ze voor staan, let dan vooral op het gevoel dat de droom je na afloopt geeft.

Word je wakker met een prettig, opgewonden gevoel? Deze erotische dromen zijn een goede graadmeter van je libido. Geniet ervan, je hoeft er verder niks achter te zoeken.

Maar, zoals Freud al zei: de meeste erotische dromen gaan niet alleen over seks.

Erotische dromen kunnen ook een ander gevoel teweeg brengen. Naast een opgewonden gevoel kun je ontwaken met een bezorgd of schuldgevoel. Of je bent verward en voelt schaamte, de erotische droom blijft nog lang in je hoofd rondspoken. Dan staat je droom waarschijnlijk voor iets anders.

Erotiek met je partner

Droom je regelmatig over seks met je vriend, als je die hebt? Dan kan het zijn dat je onderdrukte seksuele verlangens hebt, dat je vaker seks zou willen. Ook kan het je behoefte aan een sterkere emotionele band met hem weerspiegelen. Praat erover met je partner als dat het geval is. Droom je over erotische experimenten met hem, de seks in je droom is heel anders dan normaalgesproken? En lijken deze experimenten uit je droom je overdag nog steeds intrigerend? Dan is het misschien tijd om die eens met je vriend te bespreken.

Erotiek met je ex

Je hebt een nieuwe relatie en het gaat prima. Maar je droomt / blijft maar dromen over seks met je ex-vriend. Je schrikt er van en vraagt je af wat dit te betekenen heeft. Je wilt echt niet terug naar hem. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn. Als je droom regelmatig terugkeert: je bent het vebreken van je vorige relatie nog aan het verwerken. Dat kost gewoon tijd. Het kan ook zijn dat je hersenen nog niet hebben verwerkt dat jij een nieuwe partner hebt. Seks met je nieuwe vriend zet oude neuropatronen in werking. Maar wees gerust, als je maar genoeg nieuwe ervaringen en herinneringen met de nieuwe persoon opbouwt, creëert je brein nieuwe netwerken en zullen je dromen veranderen.

Erotiek met een bekende

Het kan gaan om een vriend(in), collega of familielid. Je schrikt er van en schaamt je misschien, vooral als het bijvoorbeeld gaat om seks met je moeder of broer. Zo’n droom geeft je (vaak onbewuste) verlangen aan om met die persoon een intensievere en diepere relatie aan te gaan.

Erotiek met een onbekende vrouw

Ook iets om van te schrikken, omdat je denkt dat je misschien onbewust lesbisch bent? Dat is niet nodig. Vaak geven deze dromen aan dat je verdere psychologische of spirituele ontwikkelingen door wilt maken. Je verlangt naar meer gevoel en tederheid en je wilt graag opener met je eigen seksualiteit omgaan.

Erotiek met een onbekende man

Ben je heteroseksueel en droom je over een erotische ervaring met een man die je een paar dagen geleden bij de apotheek zag, met een collega die je weleens ziet lopen in de gangen van jullie kantoor of een acteur uit een televisieserie? Zo’n droom kan eenmalig zijn of regelmatig terugkeren. De mannen zijn niet bijzonder aantrekkelijk en daarom verwart deze droom je, je zou het in het echte leven nooit met hem doen. Je brein vertelt je hiermee dat je fysieke behoeftes waarschijnlijk niet voldoende worden bevredigend. De onbekende in de droom vervult fantasieën die je in waaktoestand niet beleeft.

Voor- en naspel

Je droomt over seks, maar wat veel meer blijft hangen is het gedeelte ervoor of erna. Het intieme gesprek waar je over droomde, of het etentje, het voorspel of het knuffelen. Dit kunnen aanwijzingen zijn voor de manier waarop je met elkaar om zou willen gaan. Meer aandacht voor elkaar, eerlijkheid en openheid. Ga de droom nog eens goed na en bedenk welke gevoelens het sterkst naar voren kwamen. Dat is dan waarschijnlijk waar je behoefte aan hebt.

Erotiek in het openbaar

Je hebt behoefte aan aandacht en wilt dat mensen je opmerken. Je zou extraverter willen zijn. Het kan ook zijn dat juist erg zelfverzekerd bent, je hebt geen problemen om je gevoelens te tonen en hebt niets te verbergen.

Denk nog eens terug aan seksuele dromen die je gehad hebt. Misschien word je nu duidelijker wat ze betekenen? Waar je behoefte aan hebt, wat je op zou moeten lossen en waar je meer aandacht aan wil schenken? Maar overanalyseer de dromen ook weer niet. Wees vooral nieuwsgierig, vertrouw op je intuïtie en onderneem actie als dat nodig is. Je dromen van morgen zullen je vertellen hoe goed je ermee omgaat.

Helaas zijn niet alle dromen even leuk. Als je je afvraagt wat die nachtmerrie betekent, lees dan ‘Heb jij deze nachtmerries gehad en wat zeggen ze over jou?!’.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X