Onderzoek Seks

Flirten met een collega, kan dat?

collega, dating app, datingapp, datingapp Plekk , flirten , flirten met collega, flirten op werk , kantoor, Plekk , seks met een collega, werk, verliefd op collega , verliefd op baas , seks met baas , flirten met baas
Geschreven door Redactie

Je brengt heel veel tijd door met je collega’s. Dan is het niet zo vreemd dat je weleens gevoelens ontwikkelt voor iemand op het werk. Flirten met een collega, is dat erg, of fout? Of juist begrijpelijk? Parship deed onderzoek.

Verliefd? Andere baan

Collega’s zijn de mensen met wie je de meeste tijd spendeert als je fulltime werkt, daarom lijkt het bijna onvermijdelijk dat er weleens erotische spanning heerst tussen twee collega’s. Toch vindt bijna de helft van de Nederlanders het ongepast om te flirten met een collega. Vooral onder de mensen die een relatie hebben, heerst er onbegrip en vindt de meerderheid (53%) flirten met een collega echt niet kunnen. Een op de tien Nederlanders zegt het zelfs zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

Seks op het werk

Van de singles vindt echter de meerderheid (60%) het niet zo’n groot probleem als er zo nu en dan een flirt is op de werkvloer. Dat is misschien maar goed ook, want maar liefst 20% van de Nederlanders heeft weleens iets in het geheim met een collega gedaan. Sterker nog, bij ruim 7% was de spanning zo onweerstaanbaar dat dit zelfs heeft geleid tot seks op de werkplek. Waar fliteren met een collega al niet toe kan leiden…

Verliefd op de baas

Het wordt wellicht ingewikkelder voor de collegialiteit wanneer er verliefde gevoelens bij komen kijken. Al helemaal als iemand die gevoelens ontwikkelt voor zijn of haar manager. En dat komt regelmatig voor, blijkt uit het onderzoek: 10% van de vrouwen is weleens verliefd geweest op haar manager, tegenover 5% van de mannen.

Waar flirten nog regelmatig acceptabel gevonden wordt, is het daadwerkelijk ontwikkelen van een emotionele band een ander verhaal. Hoe zit dat?

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X