Relaties Seks

Ik ben nog maagd op mijn 29ste. En dit is waarom.

dating app, datingapp, latere leeftijd, liefde, maagd ,nog geen seks, ontmaagding, partner, Plekk, relatie, seks, verliefd
Geschreven door Redactie

Gastblog ik ben nog maagd

Het heeft lang geduurd voordat ik het wilde toegeven, maar ik doe het bij deze: ik ben nog steeds maagd en ik ben al 29.

Het is een bewuste keuze en geheel mijn eigen keuze, maar het is niet de norm. Daarom praatte ik er nooit over.

Maar nu voel ik me zelfverzekerder en vrijer en wil ik er graag over schrijven. Want misschien zijn er mensen die zich hierin herkennen, ik ben vast niet de enige. Of haalt het de druk eraf om ‘het’ ook een keer gedaan te hebben, ook al ontmoet je niet de geweldige persoon waar je op zit te wachten.

Dit zijn mijn persoonlijke redenen, die overigens niks met religie te maken hebben (mocht iemand dat denken).

Bijzondere mijlpaal in het leven

Ik wil dat bijzondere momenten in mijn leven ook echt speciaal zijn.

Ik wil niet met iemand naar bed, zodat ik dat maar heb gehad. Ik wil geen seks met de eerste de beste.

Als ik de eerste keer seks heb, wil ik dat dat in een vaste relatie is. We moeten er allebei 100% voor gaan en die persoon moet heel belangrijk voor mij zijn.

Ik wil geen halfbakken poging, want mijn ontmaagding zou iets bijzonders moeten zijn. Het gebeurt maar één keer in je leven.

De eerste keer valt waarschijnlijk tegen

Hoe ik ook mijn best zal doen de juiste persoon te vinden en het speciaal te maken, grote kans dat het tegenvalt en ongemakkelijk is. Dat is bij de meeste mensen zo, toch?

Ik denk dat het beter is om deze ongemakkelijke gebeurtenis door te maken met iemand die om me geeft, geduldig is en het begrijpt dan met iemand die ik nauwelijks ken.

Geen probleem als mijn toekomstige partner wel al wat ervaring heeft, dan kan hij mij misschien een beetje helpen.

Ik ben meer een vriend dan een geliefde

Het klinkt raar, maar ik wilde altijd puur en kinderlijk blijven. Ook al ben ik al 29, ik voel me vaak nog een klein meisje en vind seks (nog) niet bij me passen. Toen ik voor een voorstelling sexy moest dansen, deed ik dat op de meest onschuldige manier die je je kunt voorstellen. Want sexy, nah, dat hoort niet bij mij.

Ik heb ook nooit gedate toen ik jonger was, maar dat lag waarschijnlijk ook aan mijn houding. Flirten zit gewoon niet in me en ik beschouwde jongens als vrienden.

Ik geloof niet dat ik aseksueel ben, ik voel me gewoon nog te jong.

Ondertussen is de liefde er nog steeds niet van gekomen… Maar ik heb geduld.

Ik heb al heel lang gewacht en ik ben bereid nog wat langer te wachten op het moment dat de juiste persoon mijn leven binnen stapt.

Wie weet blijf ik met deze mentaliteit wel mijn hele leven maagd. Maar dat zou ik niet zo erg vinden, dan ben ik in ieder geval uniek. Ik ben nog maagd Ik ben nog maagd Ik ben nog maagd Ik ben nog maagd

Ook interessant voor jou: Niet wéér een goede vriend! Als een verliefdheid weer uitmondt in een vriendschap.

 

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X