Relaties Seks

De redenen dat ik op mijn 29ste nog maagd ben

dating app, datingapp, latere leeftijd, liefde, maagd ,nog geen seks, ontmaagding, partner, Plekk, relatie, seks, verliefd
Geschreven door Redactie

Gastblog

Het heeft lang geduurd voordat ik het wilde toegeven, maar ik doe het bij deze: ik ben nog steeds maagd en ik ben al 29.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Het is een bewuste keuze en geheel mijn eigen keuze, maar het is niet de norm. Daarom praatte ik er nooit over.

Maar nu voel ik me zelfverzekerder en vrijer en wil ik er graag over schrijven. Want misschien zijn er mensen die zich hierin herkennen, ik ben vast niet de enige. Of haalt het de druk eraf om ‘het’ ook een keer gedaan te hebben, ook al ontmoet je niet de geweldige persoon waar je op zit te wachten.

Dit zijn mijn persoonlijke redenen, die overigens niks met religie te maken hebben (mocht iemand dat denken).

Bijzondere mijlpaal in het leven

Ik wil dat bijzondere momenten in mijn leven ook echt speciaal zijn.

Ik wil niet met iemand naar bed, zodat ik dat maar heb gehad. Ik wil geen seks met de eerste de beste.

Als ik de eerste keer seks heb, wil ik dat dat in een vaste relatie is. We moeten er allebei 100% voor gaan en die persoon moet heel belangrijk voor mij zijn.

Ik wil geen halfbakken poging, want mijn ontmaagding zou iets bijzonders moeten zijn. Het gebeurt maar één keer in je leven.

De eerste keer valt waarschijnlijk tegen

Hoe ik ook mijn best zal doen de juiste persoon te vinden en het speciaal te maken, grote kans dat het tegenvalt en ongemakkelijk is. Dat is bij de meeste mensen zo, toch?

Ik denk dat het beter is om deze ongemakkelijke gebeurtenis door te maken met iemand die om me geeft, geduldig is en het begrijpt dan met iemand die ik nauwelijks ken.

Geen probleem als mijn toekomstige partner wel al wat ervaring heeft, dan kan hij mij misschien een beetje helpen.

Ik ben meer een vriend dan een geliefde 

Het klinkt raar, maar ik wilde altijd puur en kinderlijk blijven. Ook al ben ik al 29, ik voel me vaak nog een klein meisje en vind seks (nog) niet bij me passen. Toen ik voor een voorstelling sexy moest dansen, deed ik dat op de meest onschuldige manier die je je kunt voorstellen. Want sexy, nah, dat hoort niet bij mij.

Ik heb ook nooit gedate toen ik jonger was, maar dat lag waarschijnlijk ook aan mijn houding. Flirten zit gewoon niet in me en ik beschouwde jongens als vrienden.

Ik geloof niet dat ik aseksueel ben, ik voel me gewoon nog te jong.

Ondertussen is de liefde er nog steeds niet van gekomen… Maar ik heb geduld.

Ik heb al heel lang gewacht en ik ben bereid nog wat langer te wachten op het moment dat de juiste persoon mijn leven binnen stapt.

Wie weet blijf ik met deze mentaliteit wel mijn hele leven maagd. Maar dat zou ik niet zo erg vinden, dan ben ik in ieder geval uniek.

Over de auteur

Redactie

2 reacties

 • Wat goed dat je dit taboe (want zo zie ik het ook) probeert te doorbreken. Elk mens is anders en reageert anders, maar er is geen goed of fout hierin. Jij doet wat goed voelt voor jou, en jij laat ook zien dat dit oké is. Dat is een kracht om trots op te zijn.
  Seks is iets bijzonders, een manier waarop je emotionele verbinding aangaat met de ander. En tegelijkertijd is het gezond om gevoelens als lust een uitlaatklep te geven.
  Of je nu altijd maagd blijft of niet (en ik hoop het niet, want ik gun je dat stukje levenservaring), blijf gewoon je hart volgen. X

 • Ik zou het absoluut niet erg vinden om iemand tegen te komen die er zo over denkt als in dit artikel. Ik ben zelf nog maagd en ben absoluut van plan om mijn eerste keer te ervaren met mijn toekomstige levenspartner die uiteraard ook maagd is. zeker tegenwoordig in deze seks cultuur voel ik mij hier heeel erg alleen in ( alleen zijn in keuzes boeit mij niet ) en daar baal ik van want dat maakt de kans op een geschikte partner alleen maar moeilijker. dat zorgt voor een soort vicieuze cirkel waardoor ik sterk de druk voel om andere voorkeuren te laten vallen. terwijl weet ik dat het laten vallen van andere standaarden alleen maar voor meer problemen kan zorgen.

  dus wat ik wil zeggen is dat de bewuste keus om te wachten op de geschikte partner en het geschikte moment ( ik al getrouwd met haar of niet dat maakt mij niet uit ) extra moeilijk is door de cultuur van de 21e eeuw.

  voor mij is seks en vooral de eerste keer een belangrijk moment waar ik geen verwachtingen van heb. ik weet dat het best wel klungelig of wat stroefjes kan gaan maar dat maakt het juist zo leuk. ik ben sowieso niet van dat “geneuk” wat je tegenwoordig overal kan zien. laat ons maar lekker proberen en klooien dan komt het vanzelf goed. uiteraard is een intieme band en sfeer wel heel belangrijk en die moet er voor mij echt zijn anders ga ik spijt krijgen van het moment. ik begin er niet aan als er vantevoren al een prestatie druk is die allerlei dingen verwacht over hoe het zou moeten voelen en wat er allemaal wel of niet moet gebeuren.

  waar ik ook sterk van overtuigd ben is dat het voor mij verstandig is om mijn eigen lichaam en verlangens leer kennen voordat ik met iemand een relatie aan ga. voor mij is dat een essentieel deel wat zeker weten besproken moet worden voordat ik intiem zal zijn met iemand. als daaruit al blijkt dat we op seksueel gebied niet bij elkaar passen dan is het niet verstandig om door te gaan. voor mij is seks een belangrijk onderdeel in een relatie waar zeker actief mee bezig wil kunnen zijn.

  zo. dat is er uit. nogmaals; dit artikel geeft mij nog een beetje hoop. bedankt daarvoor.

Schrijf een reactie

X