Gezondheid Seks

Geen zin in seks? Vermijd dit voedsel!

datingapp ,drinken, eten, geen zin in seks, libido, Plekk, seks, seksdrive , zin in seks, drop , alcohol, fastfood, munt, koffie
Geschreven door Redactie

Geen zin in seks de laatste tijd? Dan kan het liggen aan wat je consumeert. Wat je eet en drinkt kan invloed hebben op je gezondheid, je uiterlijk, maar ook op hoe je je voelt.

Geen zin in seks: eet en drink je dit?

Check of je één of meer van deze producten de schuld kunt geven van je verminderde libido.

Drop

Wij Nederlanders zijn gek op drop, maar wist je dat het fyto-oestrogenen bevat, die je testosteron niveau verlagen? En testosteron is belangrijk voor een gezond libido. Gelukkig heeft het alleen een negatief effect bij grote hoeveelheden.

Fastfoodvlees

Het vlees van hamburgers, frikandellen en hotdogs bevatten meer schadelijke chemicaliën dan andere soorten vlees. Die chemicaliën kunnen de natuurlijke hormoonbalans in je lichaam flink verstoren. Om dit te voorkomen kun je fastfood beter links laten liggen en kiezen voor biologisch vlees.

Koffie

Geen paniek, een kop koffie in de ochtend kan je lichaam in vier tot zes uur verwerken. Maar later op de middag of ’s avonds koffie drinken kan je verlangen naar seks verminderen, vooral als je gevoelig bent voor cafeïne. Door de cafeïne kan het zijn dat je te onrustig wordt en niet genoeg kunt ontspannen om in de stemming te komen voor seks.

Geraffineerde koolhydraten

Dit zijn bijvoorbeeld suiker, witte rijst, pasta en bloem (denk aan witbrood en koekjes). Bij mannen kunnen geraffineerde koolhydraten de testosteronspiegel verlagen. Testosteron bij mannen helpt niet alleen om hun seksdrive te reguleren, maar het is ook belangrijk voor hun botmassa en de sterkte van de botten, en het reguleert de hoeveelheid vet die het lichaam vasthoudt.

Munt

Munt heeft een grote hoeveelheid gezondheidsvoordelen. Het is goed voor je spijsvertering, verzacht de symptomen van indigestie en is goed voor een schone mond. Maar munt kan helaas ook het libido verminderen. De menthol in munt veroorzaakt het verlagen van het testosteronniveau, waardoor je seksdrive een dip krijgt.

Alcohol

Na een glas of twee voel je je wat losser en meer ontspannen, dit kan goed zijn voor je seksleven. Maar drink je meer, dan komt dat niet ten goede aan je seksuele prestaties. Alcohol zorgt voor uitdroging van het lichaam, waardoor vrouwen minder vochtig kunnen worden. Mannen krijgen door teveel alcohol last van erectieproblemen en te vroege orgasmes. Zorg ervoor dat je na elk glas alcohol een glas water drinkt, om dit soort problemen te voorkomen.

Vis en schaal- en schelpdieren

De opbouw van kwik en giftige stoffen in vis kan schade aanrichten aan je endocriene systeem, de verzameling klieren die de hormonen produceren. En die hormonen regelen je seksuele functies. Je kunt beter de vis aan de onderkant van de voedselketen eten, zoals forel, garnalen, zalm, oesters en witvis. Vissen die een negatief effect hebben zijn: geelvintonijn, makreel en zeebaars.

Gefrituurd eten

Gefrituurd eten, maar ook margarine, gebak en koekjes bevatten vaak transvetten. Deze hebben invloed op je bloedsuikerspiegel, waardoor je je futloos voelt. Dat maakt het moeilijker om in de juiste stemming te komen. Daarnaast hebben transvetten nog andere nadelige effecten op je gezondheid. Ze hebben invloed op je cholesterol, waardoor het risico op hart- en vaatziekten toe neemt.

Dit vind je vast ook interessant: ‘Zin in seks: wat betekent het echt?’.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X