Geluk Seks

De beste seks: wanneer kun je die verwachten?

app , daten , dating app, datingapp, experimenteren, incheck app, Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app, seks, seks als je ouder bent , seks ervaring , seks twintigers, seks veertigers , seks voor veertigers, seksleven, Trendin Checkin ,Trending Checkin , twintigers , veertigers, beste seks, seks, beste seks van je leven, bedpartner, daten, dating app, datingapp, eerste keer, erotiek, goede seks, naar bed gaan, onderzoek, Plekk ,seksleven, trouw, vrijen, vrijpartij
Geschreven door Redactie

Wanneer je de beste seks van je leven hebt? Wij zochten het uit.

Twintigers hebben de meeste seks van alle leeftijdsgroepen. Gefeliciteerd! Ook reclame, films en series tonen ons een beeld van twintigers die voortdurend met seks bezig zijn.

“Wist je dat mannen seksueel pas op hun hoogtepunt zijn als ze in de veertig en vijftig zijn? En dat gaat hand in hand met vrouwen van die leeftijd die meer orgasmes hebben”
Hormonenspelen op die leeftijd een grote rol, waardoor mensen van in de twintig inderdaad aan weinig anders kunnen denken. Ze winnen het als het op kwantiteit aankomt: ze doen het het vaakst!

Twintigershebben vaak het idee dat het na die wilde jonge jaren minder wordt. Het klopt dat onze lichamen er wat doorleefder uit gaan zien en onze seksdrive afneemt. Maar dat betekent niet dat de seks minder van kwaliteit wordt. Integendeel!

DeEngelse datingsite Illicit Encounters deed onderzoek onder haar leden. Daaruit blijkt dat veertigers het meest tevreden zijn over hun seksleven. Zij staan meer open voor allerlei vormen van seks en hebben veel ervaring opgedaan. Ze weten wat ze willen, ze weten wat ze lekker vinden en zijn niet bang om daarover te praten of een specifieke wens te uiten.

Eenonderzoek van HealthyWomen laat zien dat 89% van de vrouwen tussen 45 en 55 jaar er flink op los experimenteert, met verschillende standjes en locaties. Dit percentage is een stuk hoger dan andere leeftijdsgroepen, dus ook hoger dan de groep seksbeluste twintigers.

Enwist je dat vrouwen van in de veertig een grotere kans op een orgasme hebben dan jongere vrouwen? Van de vrouwelijke twintigers heeft 40% moeite om een orgasme te bereiken. Bij vrouwelijke veertigers is dat maar 20%. Hoe ouder vrouwen worden hoe meer kans ze bovendien hebben om meerdere orgasmes te krijgen tijdens één vrijsessie.

Maardit gebrek aan orgasmes bij twintigers heeft niet alleen te maken met de vrouwen zelf. De jongens van die leeftijd hebben er ook invloed op. Ze zijn natuurlijk nog niet zo ervaren, ze zijn vaak te impulsief, te gehaast en te onzeker. Ze hebben vaak zin, het gaat constant door hun hoofd en ze doen het het liefst elke dag. Maar hoe precies, dat zijn ze nog aan het leren. De wil is groot, maar de ervaring ontbreekt nog een beetje!

Wistje dat mannen seksueel pas op hun hoogtepunt zijn als ze in de veertig en vijftig zijn? En dat gaat hand in hand met vrouwen van die leeftijd die meer orgasmes hebben.

Natuurlijkis het vaak zo dat hoe ouder we zijn hoe meer kans er is dat seks plaatsvindt binnen een lange relatie. Het klinkt misschien saaier dan one-night stands of de eerste keer het bed induiken met je date, maar uit onderzoek blijkt juist dat hoe langer je elkaar kent en dus hoe meer ervaring je met elkaar in bed hebt, hoe bevredigender de seks is voor beide partijen. OK, het nieuwe is er af. Maar dat maakt plaats voor andere goede dingen. Je vertrouwt elkaar en kent elkaar door en door. Je durft beter wensen en fantasieën met elkaar te bespreken. Vaak is de liefdesdaad langzamer en sensueler, met meer aandacht voor elkaar. De ervaring, openheid en betere communicatie werken daarbij juist heel goed.

Seksals je ouder wordt is dus zoals al het andere: kwaliteit wint het van kwantiteit. Het goede nieuws is daarom: of je seksleven nou geweldig, matig of waardeloos is, het beste moet waarschijnlijk nog komen!

Perfecte seks is niet erg realistisch. Vaak zijn er ongemakkelijke momenten, het is een rommeltje of gewoon een beetje saai. Het ziet er ook lang niet altijd perfect uit, maar toch is het seks en zolang je ervan geniet is dat prima. Denk daarom aan deze zes tips, de volgende keer dat jullie weer met elkaar het bed in duiken: “Betere seks? Maak je dan niet druk om deze dingen“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X