Relaties Seks

Dit moet je weten over vreemdgaan

, aandacht , affaire , bedpartner, bevestiging , dating app, datingapp ,datingsites voor overspel ,feiten over vreemdgaan, infographic, Jaloezie , maitresse , ontrouw, open relatie, overspel, Plekk, relatie, seks , vreemdgaan
Geschreven door Redactie

Vreemdgaan is iets van alle tijden, al lijkt het of de laatste tijd steeds meer mensen vreemdgaan. Maar is dat ook zo?

Uit onderzoek van de website Datingautoriteit onder 1000 mannen en vrouwen in Amerika is gebleken dat inderdaad steeds meer mensen vreemdgaan. Vandaag de dag is overspel steeds meer de norm. Het gaat dan zowel om mannen als vrouwen. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat 20% van de mannen en 20% van de vrouwen vreemdgaat. Wellicht heeft dit te maken met de toename aan datingsites voor overspel. Maar ook veel datingapps maken ontrouw wel heel gemakkelijk.

Vreemdgaan bij mannen heeft veelal te maken met lust, het is voornamelijk een drang naar meer en ander soort seks, met verschillende bedpartners. Bij vrouwen gaat het vaak om aandacht en bevestiging. Bevestiging dat zij nog goed in de markt liggen, belangrijk zijn en ertoe doen.

In deze Infographic vind je de onderzoeksresultaten. (De tekst loopt door onder de afbeelding).

Vreemdgaan, infographic, ontrouw, overspel, Plekk, datingapp, dating app

Enkele opvallende resultaten van het onderzoek op een rij:

  • 80% van de vrouwen fantaseert regelmatig over iemand anders dan de partner. 98% van de mannen doet dat!
  • Met wie heeft men dan een affaire? 40% met een goede vriend(in), 35% met een collega en 23% met iemand die ze ontmoet hebben in een café of bar.
  • 8% van de vreemdgaande mannen hebben de persoon om mee vreemd te gaan online gevonden. Bij vrouwen is dit slechts 3%.
  • 90% van de mensen die affaires hebben die online zijn ontstaan, zijn hieraan verslaafd. Ze beginnen direct een nieuwe affaire nadat ze de vorige hebben beëindigd.
  • Vreemdgaan komt in alle gelederen van de bevolking voor. Wel is het opvallend dat mannen met een hoog inkomen vaker vreemdgaan dan mannen met een laag inkomen (32% ten opzichte van 21%). Wellicht worden vrouwen aangetrokken door het aanzien, het inkomen en de macht van deze rijkere mannen, of deze mannen hebben meer zelfvertrouwen en kunnen daarmee makkelijker een maîtresse regelen.

Maar wat is overspel precies? Iemand zoenen in een dronken bui, een flirterig berichtje naar een vriend sturen, omgaan met iemand waar je gevoelens voor hebt? De scheidslijn is vaak flinterdun. Hoe andere mensen daarover denken kun je lezen in het artikel: “Wat beschouwen mensen wel en niet als vreemdgaan?”.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X