Seks

One-night stand: daarom wél doen!

casual seks, casual sex, one-night stand, seks, redenen voor casual seks
Geschreven door Redactie

We schreven al eens over de nadelen van casual seks. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie bijvoorbeeld moet je inderdaad een beetje voorzichtig zijn met deze vorm van seks. Maar in andere omstandigheden is er niks mis mee. We kunnen een aantal redenen bedenken waarom je juist wel de one-night stand moet opzoeken!

Ontdek en ontwikkel jezelf

Een one-night stand kun je gebruiken om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Misschien was je vroeger wat verlegen, of preuts? Of kon je binnen je relatie je ei niet kwijt? Gebruik de one-night stand om jezelf te ontdekken en je grenzen te verleggen. Ook als ze tegenvallen maak je er als persoon een groeiproces mee door.

Voel je onafhankelijk

Een one-night stand is het toppunt van onafhankelijkheid: zelf besluiten dat je (veilige) seks wilt hebben met een aantrekkelijke man, waarmee je verder geen relatie hoeft te hebben. Jij bepaalt of, wanneer, hoe en met wie! Dat is de moderne vrouw van de 21e eeuw!

Geen emotionele betrokkenheid

Soms is het wel fijn. Geen andere dingen aan je hoofd. Geen zorgen of hij je morgen wel weer belt, of je nog iets belangrijks met hem moet bespreken, of hij het niet raar vindt dat je dat verzoekje in bed deed, of jullie niet moeten praten over hoe jullie nu verder met elkaar gaan. Jullie kunnen het gewoon heerlijk licht houden samen. Wel de lusten, niet de lasten.

Het is heel spannend

De liefde bedrijven met iemand die je goed kent is natuurlijk heerlijk en romantisch, maar een gepassioneerde nacht met iemand die je nauwelijks kent kan ook sensationeel zijn. Het verschil is dat je iemand nog niet kent, en dat geeft veel extra inspiratie en opwinding. Door het gebrek aan emotionele betrokkenheid voel je je vrijer en minder snel gegeneerd, waardoor je je sneller laat gaan en nieuwe dingen durft te ontdekken.

Pluk de dag!

Carpe diem! Geniet van het moment! Maak gebruik van de mogelijkheden die je nu hebt. Wil je volledig van het leven genieten, aarzel dan niet om zo af en toe eens het bed in te duiken met een knappe man die je pad kruist. Je zult merken dat het wonderen doet voor je humeur en je ‘joie de vivre’! En je zult niet altijd in de situatie zijn om dit mee te maken. Doe het wanneer het kan dus.

Verwen jezelf

Zonder het ongemakkelijke van elkaar later weer zien en gezellig moeten praten bij het ontbijt de volgende dag, kun je deze one-night-stand lekker gebruiken om jezelf te verwennen. Door de anonimiteit kun je je beleefdheid aan de kant zetten, vooral bezig zijn met je eigen genot en gewoon genieten. Wanneer je wilt, hoe je wilt, met wie je wilt.

One-night stand: doen dus?

Veel redenen om er eens voor te gaan dus! En je hebt ook nog een juicy story om aan je vriendinnen te vertellen! Let wel op: zorg er voor dat je weet waar je aan begint. Er zijn ook veel omstandigheden waarin je door een one-night stand je juist rottiger gaat voelen. En: als je een beetje zelfspot hebt kan een one-night stand ook hilarisch aflopen!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X