Relaties Seks

Sexting: het geheim voor een gezonde relatie

datingapp, berichtjes, stoute berichten, berichten , gezonde relatie , monogamie , Plekk, seks, sexting , sms ,stabiele relatie , whatsapp
Geschreven door Redactie

Sexting heeft minder met geheime dates, vreemdgaan en sletterig voorspel te maken dan je misschien in eerste instantie denkt. Het blijkt juist de sleutel te zijn tot een succesvolle relatie en samen te gaan met moderne monogamie.

“Erotisch getinte berichten sturen komt voor in gezonde relaties waarin men zich op zijn gemak voelt met intimiteit.”
Een onderzoek van de California State University onder 459 ongetrouwde, heteroseksuele studenten toont aan dat sexting meer gedaan wordt door mensen die in een stabiele relatie zitten dan door singles. Eén van de onderzoekers, Rob Weisskirch, geeft aan: “Erotisch getinte berichten sturen komt voor in gezonde relaties waarin men zich op zijn gemak voelt met intimiteit. Hoe serieuzer men is in een relatie, hoe meer er aan sexting wordt gedaan. Daarnaast wordt het vooral gedaan door mensen die zich zorgen maken over hoe hun partner over hen denkt.”

Het lijkt misschien een fenomeen dat typisch iets is voor millennials. Maar uit het onderzoek blijkt dat veertigers en vijftigers ook veel pikante berichten schrijven. Deze berichten blijken zelfs te kunnen bijdragen aan het gezond houden van de relatie. Een studie uit 2015 toont aan dat 80% van de deelnemers weleens aan sexting had gedaan het afgelopen jaar en dat sexting werd geassocieerd met een goede relatie en een goed seksleven.

Het is geen verrassing dat we onze seksualiteit uitdrukken met behulp van technologie. Stellen zijn continu op zoek naar manieren om de relatie spannend te houden en technologie speelt daar een grote rol bij. Onze digitale wereld is ons platform voor expressie en communicatie. Sexting is ook iets dat je beiden doet en op een manier die je beiden prettig vindt. Zo gebeurt het met consensus en dat is een essentieel aspect van elke gezonde seksuele relatie.

Kun je wel wat sexting ideeën gebruiken en wil je tips hoe je het leuk, maar ook veilig kunt houden, lees dan “Sexting tips voor spannend en veilig digitaal verleiden“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X